Misiunea noastră este să ajutăm oamenii să călătorească, să cunoască lumea, să recupereze munca și eforturile pe care le-au depus peste an prin vacanțe interesante, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui turist. Deviza noastră este: Trăiește-ți visul, vino și tu în vacanță! . Pentru a ne atinge acest scop, vom respecta următoarele bune practici:

 • Ne pasă de dumneavoastră ! Nu facem doar vânzare ci și consiliere. Vă recomandăm cele mai bune locații de cazare, mijloace de transport sau servicii turistice raportat la nevoile dumneavoastră și mijloacele pe care le aveți la dispoziție.

 • Vă propunem de fiecare dată un experiment. Oamenii sunt tentați de multe ori să meargă în același loc, mai ales dacă le-a plăcut sau au avut parte de o primire călduroasă și au amintiri frumoase. Noi vă propunem în permanență destinații noi, pentru a îmbogății experiența dumneavoastră!

 • Încercăm să facilităm plata oricărei taxe (de intrare), încasări sau închirieri a oricărui produs și serviciu turistic în avans pentru a micșora cât mai mult dificultățile legate de rezervare la cazare și/sau evenimente, schimb valutar în moneda țărilor vizitate.

 • Vă ajutăm în permanență pe traseul urmat, fie prin însoțitorii noștri, ghizi turistici locali sau contacte pe care le avem local. În caz de nevoie puteți apela telefonul nostru: 00-40-369-430456.

 • Vă auzim: pe site arătăm comentarii necenzurate, cu singurul amendament că nu vom permite apariția comentariilor injurioase sau contrare bunelor moravuri. Asemenea comentarii nu vor fi publicate. Nu vom exclude însă acele comentarii negative care pot ajuta atât turiștii, cât și prestatorii

 • Încercăm să vă oferim un website informativ, ușor de folosit, cu prețuri accesibile. De multe ori informațiile primite de la dumneavoastră aduc un plus și bogăție în informația oferită. Vă mulțumim pentru sprijin!

  Temenii și condițiile de mai jos se referă la două aspecte:

   • Termeni și condiții de utilizare a site-ului web (Internet)

   • Termeni și condiții de rezervare și utilizare a serviciilor turistice prin Agenția de turism ”Myth Travel”, indiferent de modul de solicitare, negociere, încheiere a contractului, plată și primire a documentelor necesare, respectiv în mod direct în agenția noastră, prin telefon, email sau comandă prin formularele de pe site-ul www.mythtravel.ro. Agenția de turism Myth Travel lucrează cu publicul la adresa din comuna Șelimbăr, județul Sibiu, str. Doamna Stânca nr. 17A, Bloc C, ap.4, în zona platformei comerciale a municipiului Sibiu cunoscută sub denumirea Promenada Mall, strada fiind între unitățile Kaufland și Dedeman.
    Deoarece categoriile de mai sus se întrepătrund și se completează reciproc, vă stăm la dispoziție cu orice informație care să vă conducă la achiziționarea serviciilor noastre și utilizarea site-ului web în cunoștință de cauză, în condiții de siguranță.

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII CU ATENȚIE ÎNAINTE DE A UTILIZA WEBSITE-UL

1.1 TERMENI PENTRU UTILIZAREA WEBSITE-ULUI

Termenii și condițiile prezente de utilizare (împreună cu documentația menționată în aceștia) constituie termenii și condițiile de utilizare pe baza cărora dumneavoastră puteți accesa website-ul nostru („website-ul nostru” www.mythtravel.ro), ca vizitator sau ca utilizator înregistrat. Utilizarea website-ului nostru include, fără limitare, și accesarea, navigarea și înregistrarea/logarea pentru a utiliza website-ul.

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare la accesarea website-ului, întrucât aceștia sunt aplicabili pentru orice tip de utilizare a website-ului.

Prin accesarea website-ului nostru confirmați că acceptați acești termeni și condiții de utilizare și că sunteți de acord cu respectarea acestora.

Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții de utilizare, aveți opțiunea de a nu utiliza website-ul nostru.

1.2. ALȚI TERMENI APLICABILI PENTRU SITE-UL INTERNET

Sunt de asemenea aplicabile pentru utilizarea website-ului nostru (i) politica de confidențialitate, ce se regăsește pe website-ul nostru la următoarea adresă: https://www.mythtravel.ro/politica-de-confidentialitate detaliază condițiile în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal, modul de obținere a consimțământului pentru această procesare, precum și garanția protecției datelor dumneavoastră cu caracter personal și (ii) politica privind utilizarea cookies-urilor ce se regăsește la următoarea adresă: https://www.mythtravel.ro/politica-de-cookie ].

1.3. INFORMAȚII DESPRE NOI

Acesta este un website operat de S.C. MITESCO S.R.L., pentru Agenția de turism ”Myth Travel”. Suntem o societate înregistrată în România, cu nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J 32/85/1994, cod unic de înregistrare 5098768 și sediul social situat în str. Trandafirului, nr. 2, Sat Șelimbăr, comuna Șelimbăr, județul Sibiu, România, cod poștal 557260. Acești termeni și condiții se aplică și oricăror altor website-uri viitoare ce urmează să fie operate de către noi.

1.4. MODIFICAREA TERMENILOR

Putem revizui termenii și condițiile de utilizare, precum și orice alți termeni aplicabili în orice moment prin modificarea paginilor relevante. Vă rugăm să verificați paginile relevante pentru a lua cunoștință de orice modificări aduse termenilor și condițiilor de utilizare, întrucât respectivele modificări vi se vor aplica de la actualizarea prezenților termeni și condiții.

1.5. MODIFICĂRI ALE WEBSITE-ULUI

Ne rezervăm posibilitatea de a actualiza website-ul în orice moment și de a schimba conținutul acestuia. Cu toate acestea, vă rugăm să țineți cont de faptul că website-ul nostru poate fi neactualizat la momentul vizualizării acestuia și nu avem nicio obligație de a-l actualiza în timp real. Schimbările în politica de confidențialitate general aplicabile în cazul site-urilor Internet, actualizările permanente ale programelor software aplicate de marii furnizori ( Google, Microsoft, WordPress și alții sau versiunile noi ale bazelor de date, ale php, etc) fac necesară în permanență intervenții asupra site-ului din punct de vedere tehnic. Conținutul unui site de turism este foarte volatil, deoarece ofertele sunt foarte variate și se schimbă cu mare rapiditate. Nu garantăm că website-ul nostru nu are nicio eroare și nici că nu vor exista erori sau omisiuni în conținutul său.

1.6. ACCESAREA WEBSITE-ULUI NOSTRU

Website-ul nostru poate fi accesat în mod gratuit. Nu garantăm faptul că website-ul nostru și conținutul său vor fi accesibile în permanență, fără întreruperi. Putem suspenda, retrage, înceta sau modifica website-ul nostru în totalitate sau în parte fără a vă aviza în prealabil în acest sens. De asemenea putem solicita ca interacțiunea cu noi să se facă numai dacă v-ați creat cont în prealabil, sau nu este necesară crearea unui cont și în urma unei solicitări pe un formular de pe site vă vom contacta și vom continua ofertarea și negocierea serviciilor solicitate. Nu vom răspunde în situația în care website-ul nostru nu poate fi accesat, indiferent de motivul imposibilității de accesare și indiferent de durata acestei imposibilități. Dumneavoastră sunteți responsabil pentru a realiza toate acțiunile necesare din punctul dumneavoastră de vedere pentru a accesa website-ul. Sunteți de asemenea responsabil de a vă asigura că toate persoanele care accesează websiteul nostru prin conexiunea dumneavoastră de internet cunosc și implementează acești termeni și condiții de utilizare și orice alte condiții aplicabile.

1.7. CONTUL DUMNEAVOASTRĂ ȘI PAROLA ACESTUIA

Dacă alegeți sau primiți un cod de identificare a utilizatorului, o parolă sau orice altă informație ce ține de procedurile de securitate ale website-ului nostru, trebuie să considerați orice astfel de informație ca fiind strict confidențială și nu trebuie să o furnizați niciunei terțe persoane. Avem dreptul de a întrerupe utilizarea oricărui cod de utilizator sau oricărei parole, fie aleasă de dumneavoastră sau alocată de către noi, în orice moment, dacă, în opinia noastră, nu ați respectat dispozițiile acestor termeni și condiții de utilizare. În cazul în care cunoașteți sau suspectați că oricine în afară de dumneavoastră vă cunoaște codul de utilizator sau parola, vă rugăm să ne anunțați în cel mai scurt timp prin email la contact@mythtravel.ro sau prin fax la 0369 430 345.

1.8. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Suntem deținătorii drepturilor de proprietate intelectuală cu privire la website-ul nostru, precum și cu privire la conținutul acestuia, aceste drepturi fiind protejate de legislația națională și internațională în vigoare. Statutul nostru de autori ai conținutului website-ului nostru trebuie întotdeauna recunoscut. Nu trebuie să utilizați nicio parte din conținutul website-ului nostru cu scopuri comerciale fără a obține o licență în acest sens de la noi. În cazul în care veți copia pe hârtie sau în format electronic orice parte din website-ul nostru, drepturile dumneavoastră de a utiliza website-ul nostru vor înceta imediat și, în consecință, va trebui să returnați sau să distrugeți orice copii ale conținutului website- lui nostru. De asemenea ne rezervăm toate drepturile de a acționa căile legale pe care le avem la dispoziție în cazul oricărei încălcări a prezenților termeni și condiții.

1.9. LIMITAREA RĂSPUNDERII

Conținutul integral al website-ului nostru este livrat pe baza “ca disponibil” sau “așa cum este” fără nicio garanție de niciun fel fie expresă, fie implicită, inclusiv, dar ne limitându-se la, orice garanții de vandabilitate, asociere cu un scop particular, acuratețe și non-încălcare. MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel nu garantează acuratețea, gradul de completitudine, actualitatea sau certitudinea niciunui conținut pus la dispoziție prin intermediul website-ului nostru. Utilizatorii sunt responsabili de verificarea oricărei informații înainte de a se baza pe aceasta. Utilizarea website-ului nostru și a conținutului disponibil pe website-ul nostru se fac pe răspunderea unică a utilizatorului. De asemenea, nu vom răspunde pentru niciun prejudiciu creat din cauza unui virus, atac de tip ”denial-of-services” sau ”distributed denial-of-services”, precum nici din cauza unui alt tip de material tehnologic ce ar infecta calculatorul dumneavoastră, sistemul dumneavoastră IT, datele dumneavoastră ca urmare a utilizării website-ului nostru sau a altor website-uri către care există link-uri in website-ul nostru. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru conținutul website-urilor ce au link-uri către website-ul nostru. Astfel de link-uri nu trebuie interpretate ca o garanție din partea noastră cu privire la respectivele website-uri. Nu vom răspunde pentru niciun prejudiciu rezultând din utilizarea respectivelor website-uri.

1.10. VIRUȘI

Nu garantăm că website-ul nostru va fi securizat sau fără niciun virus. Sunteți responsabil pentru configurarea sistemului dumneavoastră IT, pentru programele de calculator și platforma necesară pentru accesul website-ului nostru și pentru folosirea propriului software anti-virus. Nu trebuie să utilizați în mod defectuos website-ul nostru, introducând viruși, troiani, worms, bombe logistice sau alte materiale ce pot crea probleme tehnologice. Nu trebuie să încercați să obțineți acces neautorizat la website-ul nostru, la server-ul pe care website-ul nostru este găzduit sau pe orice alt server, calculator sau baza de date conectat la website-ul nostru. Nu trebuie să atacați prin atacuri de tip denial-of-services sau distributed denial-of-services. Prin încălcarea acestei dispoziții, ați comite o infracțiune conform legii române. Vom raporta orice astfel de încălcare către autoritățile de investigare competente și vom coopera cu autorități prin furnizarea identității dumneavoastră către acestea. În cazul unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest website încetează imediat. Vă mulțumim și suntem recunoscători pentru orice mesaj care ne semnalează probleme de acest tip, indiferent de acestea.

1.11. LINK-URI CĂTRE WEBSITE-UL NOSTRU

Puteți trimite la pagina principală a website-ului nostru printr-un link, atât timp cât faceți acest lucru într-un mod echitabil, care nu aduce atingere reputației noastre și care nu profită de reputația noastră în scopuri personale. Nu trebuie să creați un link în așa fel încât să sugerați în vreun fel orice formă de asociere, aprobare sau sprijin din partea noastră atunci când nu există o astfel de situație. Nu trebuie să stabiliți un link către website-ul nostru în cadrul unui website ce nu vă aparține. Website-ul nostru nu poate fi copiat sub forma de frame pe niciun website. De asemenea, nu se poate crea un link către altă pagină din website-ul nostru în afară de pagina principală. Ne rezervăm dreptul de a retrage dreptul la creare link către website-ul nostru fără notificare prealabilă. Dacă doriți să utilizați conținut din website-ul nostru în afară de situațiile de mai sus, vă rugăm să ne contactați prin email la contact@mythtravel.ro sau prin telefon la 0369 430 345.

1.12. LINK-URI CĂTRE TERȚE PERSOANE ȘI RESURSELE DIN WEBSITE-UL NOSTRU

Orice link-uri către alte website-uri sau alte resurse furnizate de terțe persoane, sunt furnizate doar pentru informarea dumneavoastră. Nu avem niciun control asupra conținutului acelor website-uri sau resurselor respectivelor website-uri.

1.13. LEGEA APLICABILĂ

Pentru acești termeni și condiții de utilizare, precum și orice aspecte referitoare la sau în legătură cu conținutul lor, este aplicabilă legea română. Dumneavoastră sunteți de acord ca instanțele competente în legătură cu orice aspect legat de acești termeni și condiții să fie instanțele din Sibiu, România.

1.14. MĂRCI

Toate numele de companii, mărci înregistrate, mărci de servicii, denumiri comerciale, logo-uri și sigle sunt protejate de legea mărcilor înregistrate. Nimic din conținutul acestui website nu trebuie interpretat ca acordarea de licență sau drept de utilizare a oricărei mărci înregistrate prezentate pe acest site fără permisiunea scrisă din partea MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel sau a părților terțe ce pot deține respectivele mărci.

1.15. CONTACT

Pentru orice problemă referitoare la cele de mai sus pentru a ne contacta, vă rugăm să ne trimiteți un email la contact@mythtravel.ro sau să ne contactați telefonic la (00-4)-0-369 430 456. Vă mulțumim pentru vizitarea website-ului nostru.

2.TERMENI ȘI CONDIȚII DE REZERVARE ȘI UTILIZARE A SERVICIILOR TURISTICE PRIN AGENȚIA DE TURISM ”MYTH TRAVEL”

2.1. DEFINIȚII

Conform legislației în vigoare (ORDONANȚA nr. 2 din 2 august 2018, privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative) în practica turistică se utilizează definițiile de mai jos, cu precizarea că acestea pot fi sau nu întâlnite în expunerile de pe site-ul nostru sau în documentele ce urmează a fi semnate (contracte, comenzi, vouchere, etc) :

 • Agenție de turism – unitate specializată a unui operator economic, deținător al unei licențe de turism valabile, emise în condițiile legii, care poate desfășura următoarele activități:

  a) Activitate de organizare: activitatea prin care agenția combină și vinde sau oferă spre vânzare pachete fie direct, fie prin intermediul unui alt comerciant sau împreună cu un alt comerciant, sau activitatea comerciantului care transmite datele călătorului unui alt comerciant în conformitate. Agenția de turism care desfășoară activitatea de organizare este denumită agenție de turism organizatoare; S.C. MITESCO S.R.L. deține pentru agenția de turism Myth Travel licența de turism ca agenție organizatoare cu nr. 829 din 25.01.2019 .

  b) Activitate de intermediere: activitatea prin care agenția, alta decât agenția organizatoare, vinde sau oferă spre vânzare, în calitate de intermediar, pachete combinate de către o agenție de turism organizatoare. Agenția de turism care desfășoară activitatea de intermediere este denumită agenție de turism intermediară; Agenția de turism Myth Travel activează și în calitate de agenție de turism intermediară în relația cu clienții, în numele unor alte agenții organizatoare cu care are contracte comerciale. Pentru fiecare din situațiile de la punctele a sau b se încheie un alt tip de contract cu clienții, în care se precizează cu claritate care este calitatea agenției noastre de turism și obligațiile în consecință.

 • Călător – orice persoană care dorește să încheie un contract sau care are dreptul să călătorească pe baza unui contract încheiat în condițiile prezentei ordonanțe;

 • Circumstanțe inevitabile și extraordinare – o situație care nu poate fi controlată de partea care invocă o astfel de situație și ale cărei consecințe nu ar fi putut fi prevăzute și evitate chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile;

 • Comerciant – orice persoană, publică sau privată, care acționează, inclusiv prin intermediul unei alte persoane, în scopuri ce țin de activitatea sa comercială, de afaceri, meșteșugărească sau profesională în legătură cu contractele care fac obiectul prezentei ordonanțe, în calitate de agenție de turism organizatoare, agenție de turism intermediară, comerciant care facilitează un serviciu de călătorie asociat sau ca furnizor de servicii de călătorie;

 • Contract privind pachetul de servicii de călătorie – contractul ce are ca obiect un pachet în ansamblul său sau, în cazul în care pachetul este executat în temeiul unor contracte separate, toate contractele aplicabile serviciilor de călătorie cuprinse în pachet;

 • Creanță garantată – creanța consumatorului care rezultă din neexecutarea obligațiilor aferente contractelor de comercializare, ca urmare a faptului că împotriva agenției de turism organizatoare s-a deschis procedura de insolvență și care reprezintă echivalentul sumelor plătite efectiv de către călători în baza acestor contracte;

 • Fondul de garantare a pachetelor de călătorie – schema privată de garantare în domeniul turismului, care are ca scop protejarea călătorilor care au achiziționat pachete de servicii de călătorie sau servicii de călătorie asociate de consecințele insolvenței agenției de turism organizatoare sau a comercianților prevăzuți de lege;

 • Insolvență – definită conform dispozițiilor art. 5 alin. (1) pct. 29 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare;

 • Începerea executării pachetului – începerea executării serviciilor de călătorie incluse în pachet;

 • Minor – orice persoană cu vârsta sub 18 ani;

 • Neconformitate – neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a serviciilor de călătorie incluse într-un pachet;

 • Pachet – combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe, dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiții:

  1. Serviciile respective sunt combinate de un singur comerciant, inclusiv la cererea călătorului sau în conformitate cu selecția acestuia, înainte de a se încheia un contract unic cu privire la toate serviciile;

  2. În cazul în care se încheie contracte separate cu furnizori individuali de servicii de călătorie, serviciile respective îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

   1. sunt achiziționate de la un singur punct de vânzare și au fost selectate înainte de acceptarea efectuării plății de către călător;

   2. sunt oferite, vândute sau facturate la un preț forfetar sau total;

   3. sunt promovate sau vândute sub denumirea de „pachet“ sau sub o denumire similară;

   4. sunt combinate după încheierea unui contract prin care un comerciant acordă călătorului dreptul să aleagă dintr-o selecție de diferite tipuri de servicii de călătorie;

   5. sunt achiziționate de la comercianți diferiți prin procese de rezervare online asociate în care numele călătorului, detaliile de plată și adresa de e-mail se transmit de la comerciantul cu care se încheie primul contract către un alt comerciant sau alți comercianți, iar contractul se încheie cu acest din urmă comerciant sau cu acești comercianți în cel târziu 24 de ore după confirmarea rezervării primului serviciu de călătorie;

 • Punct de vânzare – orice spațiu în care se desfășoară o activitate comercială cu amănuntul sau un site internet de vânzare cu amănuntul sau un alt instrument similar de vânzare online, inclusiv atunci când site-urile internet de vânzare cu amănuntul sau instrumentele de vânzare online sunt prezentate călătorilor sub forma unui instrument unic, inclusiv un serviciu prin telefon;

 • Repatriere – întoarcerea călătorului la locul de plecare sau într-un alt loc convenit de părțile contractante;

 • Serviciu de călătorie reprezintă:

   1. transportul de pasageri;

   2. cazarea care nu face parte intrinsecă din transportul de pasageri și care este realizată în alt scop decât cel rezidențial;

   3. închirierea de autoturisme, pentru care este necesar un permis de conducere;

   4. orice alt serviciu turistic care nu este parte intrinsecă a unui serviciu de călătorie;

 • Serviciu de călătorie asociat – existența a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie achiziționate în scopul aceleiași călătorii sau vacanțe, care nu constituie un pachet și care duc la încheierea unor contracte separate cu furnizorii individuali de servicii de călătorie, dacă un comerciant facilitează una dintre următoarele variante:

   1. selectarea separată și plata separată de către călători a fiecărui serviciu de călătorie cu ocazia unei singure vizite sau a unui singur contact cu punctul său de vânzare;

   2. achiziționarea, într-un mod personalizat, a cel puțin unui serviciu de călătorie suplimentar de la un alt comerciant, în cazul în care se încheie un contract cu acest alt comerciant cel târziu în 24 de ore de la confirmarea rezervării primului serviciu de călătorie;

 • Stabilire – astfel cum este definită în art. 2 lit. f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii și libertatea de a furniza servicii în România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 68/2010, cu modificările ulterioare;

 • Stat membru – stat membru al Uniunii Europene (UE) sau stat parte la Acordul privind Spațiul Economic European (SEE);

 • Suport durabil – orice instrument care permite călătorului sau comerciantului să stocheze informații care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil, în vederea unor referințe ulterioare în scopuri informative, pentru o perioadă de timp adecvată, și care permite reproducerea fără modificări a informațiilor stocate.

2.2 OBLIGAȚIILE DE INFORMARE ȘI CONȚINUTUL CONTRACTULUI PRIVIND PACHETUL DE SERVICII DE CĂLĂTORIE

Conform legislației în vigoare (O.G. nr. 2/2018) , agențiile de turism au precizate prin lege obligațiile de informare și datele care trebuie să se regăsească obligatoriu în contractul cu turistul (modelul contractului – aici). Contractul propriu zis se personalizează cu datele fiecărui turist și cu clauzele aplicabile fiecărui pachet de servicii turistice în parte.

Pentru a respecta aceste cerințe legale, deci pentru a putea face o rezervare de servicii turistice pe site sau în agenția de turism sunteți de acord să respectați următoarele obligații și condiții, incluse dar fără a se limita exclusiv la acestea:

 • Aveți vârsta peste 18 ani și capacitatea legala de a iniția acțiuni juridice;

 • Garantați veridicitatea datelor furnizate despre dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră.

 • Va asumați responsabilitatea financiară pentru toate tranzacțiile efectuate în contul sau în numele dumneavoastră.

 • Nu veți utiliza Site-ului în scopuri speculative, a generării de rezervări false sau frauduloase. Pentru lucrul în agenție, vă asumați, prin plătirea unui avans că rezervarea făcută este fermă.

 • Vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conform politicii noastre de confidențialitate, că ați verificat corectitudinea acestora și faptul că sunt complete (nu lipsesc date).

 • Aveți obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afișa, licenția sau reproduce conținutul Site-ului cu excepția utilizării în scop personal și necomercial a unei singure copii a informației conținută în Site.

2.3 ANULARI/MODIFICĂRI ALE SERVICIILOR.

Anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achiziționat se va face în funcție de Termenii și Condițiile fiecărui Furnizor. Pot exista clauze și condiții pentru fiecare tip de pachet în parte. In cazul în care doriți anularea sau modificarea unui serviciu rezervat sau achiziționat, este responsabilitatea dvs de a informa în scris sau telefonic MYTH TRAVEL despre intențiile dvs. Anunțul telefonic nu exclude necesitatea anunțului scris sub formă de email sau hârtie direct sau prin poștă.

In anumite cazuri este posibil să nu puteți anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectați anumite cerințe pentru aceste acțiuni.

MYTH TRAVEL sau Furnizorul accepta toate formele de cereri scrise. MYTH TRAVEL sau Furnizorul nu pot anula / modifica serviciul turistic înainte de a primi cererea dvs ferma. Puteți anula rezervarea dvs prin intermediul Site-ului în concordanta cu termenii și condițiile Furnizorului.

In eventualitatea modificării unei rezervări (incluzând, dar fără a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbări de nume), MYTH TRAVEL își rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta acțiune. Aceste taxe diferă față de taxele impuse direct de către Furnizor și apar ca urmare a consumului suplimentar de ore de muncă a personalului, a mijloacelor de comunicații, etc.

Ortografia numelor și documentație.

Asigurați-vă că ortografia cu toate numele este corectă și completă și se potrivesc cu datele exact așa cum sunt pe pașaport. Este responsabilitatea dumneavoastră să ne aduceți la cunoștință informațiile corecte la momentul rezervării, deoarece este posibil să suportați costuri suplimentare substanțiale pentru a modifica detaliile într-o etapă ulterioară, dacă informațiile pe care le-ți furnizat au fost incorecte. La primirea documentelor de călătorie este obligația dumneavoastră de a verifica dacă datele înscrise pe acestea sunt corecte și a de semnala orice neconcordanță cu datele reale.

Pașaport și vize.

Este foarte important să citiți cu atenție următoarele informații și să contactați agenția noastră dacă aveți nevoie de asistență în orice o zonă sau destinație.

Toate persoanele fizice care pleacă din România trebuie să fie în posesia unui pașaport valabil, care trebuie să aibă cel puțin două pagini goale. În cazul în care pașaportul urmează să expire în termen de șase luni de la sosire (reîntoarcere) în România, ar trebui să obțineți un nou pașaport.

Pentru țările din Comunitatea Europeană este necesară doar Cartea de identitate în termen de valabilitate pe perioada călătoriei. Vă rugăm să verificați dacă traseul circuitului turistic pe care urmează să-l parcurgeți este numai prin țările în care se poate circula pe baza acesteia sau este necesar un pașaport.

2.4. CONDIȚIILE GENERALE DE REZERVARE ȘI ACHIZIȚIONARE DE SERVICII PE SITE-UL WWW.MYTHTRAVEL.RO

Rezervarea pe site

Orice rezervare efectuata pe Site va fi considerata drept intenția dvs. de a achiziționa un anumit produs al agenției sau un serviciu turistic de la un Furnizor. Dacă cererea dvs. va fi acceptată, veți primi un e-mail de confirmare de la MYTH TRAVEL și va intra în vigoare Contractul cu clientul (turistul). E-mail-ul de confirmare este diferit de e-mailul primit automat în momentul completării cererii de rezervare pe Site, acesta din urma fiind doar cu scopul de a avea un control asupra datelor furnizate și a faptului ca o comanda de rezervare a fost lansata. E-mailul de confirmare este semnat de consultanții noștri și conține toate amănuntele necesare încheierii contractului, dacă solicitarea este disponibilă. De regulă se trimite anexat și contractul cu turistul personalizat pentru consultare, verificare și semnare.

Documente și vize

Atenționăm și cetățenii români deținători ai unei duble cetățenii și în consecință a unor documente de călătorie (pașapoarte) emise de alte state, cu privire la necesitatea de a se informa cu privire la condițiile de acces sau de viză în statele pe care urmează să le parcurgă. Situația este similară și pentru cetățenii străini care achiziționează serviciile noastre

Anumite țări au nevoie de viză de intrare înainte de sosire. Puteți obține informații privind viza vizitând http://www.mae.ro secțiunea de vize și servicii consulare sau prin contactarea consulatului din țara unde vă aflați.

Intrarea în orice țară este la discreția autorităților de imigrare relevante la sosire. Indiferent dacă posedați o viză valabilă, intrarea într-o anumită țară poate depinde în continuare numai de aprobarea organului oficial de imigrare, la sosirea în țara respectivă. În aceste condiții Myth Travel nu poate fi trasă la răspundere pentru interdicția de intrare în țara respectivă, pentru orice persoană, indiferent de procedurile normale de intrare din această țară. Dacă sunteți în dubiu, este responsabilitatea dumneavoastră să contactați agenția guvernamentală sau de consulatul țării respective, înainte de plecare.

Myth Travel nu prestează servicii de obținere a vizei pentru serviciile turistice, dar vă poate furniza toate documentele necesare obținerii acesteia pentru călătoriile în scop turistic organizate.

Disponibilitate.

Produsele sunt vândute de către Myth Travel în funcție de disponibilitate la momentul rezervării. Simpla rezervare pe site nu este condiție fermă de rezervare dacă nu s-a făcut confirmarea rezervării, încheierea contractului cu turistul și plata avansului conform contractului.

De asemenea serviciile turistice publicate pe Site sunt în funcție de disponibilitatea Furnizorilor. Termenii și condițiile Furnizorului (incluzând regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene) se vor aplica adițional Termenilor și Condițiilor acestui Site.

Termenii Furnizorilor pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligații, anulari, modificări ale rezervărilor și restituiri de bani (dacă este cazul) ori restricții de alta natura. Unele companii aeriene pot impune taxe suplimentare.

Plata

Plata, poate fi efectuata prin:

– Transfer bancar în contul Myth Travel.
– Depunere numerar la orice ghișeu al Băncii Transilvania din țară, direct în contul Myth Travel, pe care le regăsiți pe factură.
– Cash la sediul firmei. (mai multe amănunte aici)

ATENȚIE! În cazul în care plata se efectuează prin depunere numerar în contul nostru sau virament cu ordin de plată, este obligatoriu ca pe documentul de plată/ordinul de plată să se precizeze numărul și data facturii fiscale.

Nu se accepta alte modalități de plată în afara celor prezentate pe Site și nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.
În funcție de termenii și de condițiile impuse de Furnizori, la momentul rezervării vi se poate cere plata integrala sau parțială a serviciului rezervat. MYTH TRAVEL sau Furnizorul nu își asumă nicio obligație de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de călătorie în cazul neplății integrale a serviciilor comandate. În orice situație, sunteți responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.
MYTH TRAVEL sau Furnizorul își rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot să apară la momentul rezervărilor. În acest caz veți fi informat despre comisioanele aplicabile. MYTH TRAVEL își rezervă dreptul de a transfera costurile generate de penalizările de “charge back”.

Asigurări. Asigurări medicale și asigurări storno.

Asigurările medicale sunt acele produse de asigurare care vă oferă decontarea parțială sau totală a serviciilor medicale în străinătate, inclusiv aducerea în țară în caz de deces în străinătate, în funcție de produsul contractat. Asigurările medicale de călătorie nu sunt de regulă incluse în pachetele sau serviciile de călătorie oferite.
S.C. MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel acționează în calitate de broker de asigurare pentru asigurarea de sănătate și vă poate oferi produse de asigurare. Ea acționează doar în calitate de vânzător al acestor produse și în această calitate vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie. Politica de confidențialitate a societății de asigurare este obligația acestora și tot către ele vă puteți adresa în orice problemă legată de polița de asigurare încheiată în numele acesteia. Condițiile asigurării, numerele de telefon de contact și tot ce este necesar pentru a știi cum să acționați le veți primi o dată cu polița de asigurare.

Asigurările storno sunt acele asigurări cară vă permit, în anumite condiții de forță majoră, recuperarea unei părți importante din sumele achitate pentru serviciile turistice pe care nu le puteți efectua. Situațiile asigurate, condițiile de solicitare ale sumelor și documentele doveditoare necesare vă vor fi înmânate și explicate o dată cu polița de asigurare.

Stare de sănătate. Vaccinări. Animale de companie.

La contractarea serviciilor turistice, dacă nu faceți alte precizări, considerăm că starea dumneavoastră de sănătate și a persoanelor care vă însoțesc este bună și nu prezintă probleme în ceea ce privește efectuarea călătoriei. Este obligația dumneavoastră să ne informați dacă în călătorie starea de sănătate a unuia dintre participanți presupune nevoi speciale sau condiții deosebite

Vaccinările sunt necesare pentru anumite destinații. Vă rugăm să vă informați și să contactați medicul dumneavoastră de familie, local, care vă va sfătui referitor la aceste cerințe. Acolo unde avem informații, vă vom pune și noi la dispoziție informațiile necesare. De asemenea puteți consulta recomandările Ministerului Afacerilor Externe în domeniul respectiv.

Dacă doriți să plecați în călătorie însoțiți de animale de companie este de asemenea necesar să cunoaștem acest lucru, deoarece pe mijloacele de transport, în hoteluri și unități de cazare, de regulă nu sunt admise animale de companie sau necesită un regim special. De asemenea acestea necesită un carnet de sănătate special cuprinzând vaccinările și starea de sănătate.

2.5. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR ȘI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

S.C. MITESCO S.R.L., cu sediul în Șelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2,cod poștal: 557260, jud. Sibiu, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J32/85/1994, CUI 5098768, prin reprezentantul său AGENȚIA DE TURISM MYTH TRAVEL, cu sediul în comuna Șelimbăr, Str. Doamna Stanca nr. 17A, Bloc C, ap. 4, comuna Șelimbăr, jud. Sibiu, titulară a Licenței de turism ORGANIZATOR nr 829 din 25.01.2019, e-mail: office@mythtravel.ro, tel. 0369-430456 s-a înregistrat la AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP) prin notificarea cu numărul 9393 din 18.06.2008. În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, începând din data de 25 mai 2018 (data aplicării acestui act normativ european), operatorii nu mai au obligația notificării prelucrărilor de date, dar aceasta nu exonerează operatorii de îndeplinirea obligațiilor care le revin potrivit dispozițiilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

S.C. MITESCO S.R.L. prelucrează datele cu caracter personal ale clienților și prin intermediul siteului internet al Agenției de turism ”Myth Travel”, www.mythtravel.ro și prin documentele de călătorie completate în agenția de turism. Pagina Politica de confidențialitate, aflată pe acest site conține informațiile privind politica noastră de confidențialitate la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și linkurile necesare spre documentele legale și site-ul www.dataprotection.ro al ANSPDCP.

2. 6. PREȚURI ȘI VARIAȚIILE DE PREȚ

Myth Travel își rezervă dreptul de a modifica tarifele în momente nefavorabile ale cursului de schimb sau creșteri de prețuri făcute de către ceilalți operatori din turism. Rezervările suplimentare vor fi supuse suprataxei, numai dacă este cazul. Tarifele sunt: pe tur, pe noapte, pe cazare, pe feriboturi de trecere, pe pachet; în funcție de un anumit produs. Închirierile auto se bazează pe o perioadă de 24 de ore de la data de la care începe predarea (pick-up) către client. Preturile pe site pot să fie sau nu urmate de semnul corespunzător valutei, deoarece în funcție de furnizor plata se face în lei sau în valuta respectivă. Vă rugăm urmăriți în explicațiile din fiecare ofertă precizările privind moneda în care se face oferta și respectiv plata. Agenția primește plata în lei la orice pachet turistic, dar se percepe un comision de risc valutar pentru pachetele tarifate în monede străine.

Myth Travel își asuma răspunderea doar pentru ofertele de preț făcute în corespondenta cu clientul și asupra cărora s-a convenit asupra condițiilor, datelor de rezervare, prețului, avansului, tranșelor(ratelor) de plată și datelor limită de plată ale acestora, după caz, precum și ale celorlalte aspecte ale pachetului turistic și pentru care s-a semnat „Contractul cu turistul” prevazut de legislația în vigoare.

Incluziuni de preț și excluderi.

Articole incluse în prețurile sau categoriile de produse sunt specificate în fiecare secțiune. Preturile nu includ: mese – altele decât cum se menționează în specificații; orice alte tarife de transport aerian; taxele de percepute de stat sau administrația locală la plecare, sosire sau de alta natură aplicate turiștilor; taxele de pașapoarte și vize; taxele de vaccinare; taxele de aeroport; toate articolele cu caracter personal, cum ar fi apeluri telefonice, băuturi; spălătorie; excesul de taxe de bagaje și gratuități; asigurare de călătorie.

Myth Travel nu este responsabilă pentru costurile care pot să apară în punctele de trecere a frontierei, la transferurile de la un aeroport / terminal la altul, taxele locale care pot fi colectate de unele hoteluri și altele asemenea.

In momentul navigării dvs. pe Site, veți putea observa referiri la diferite condiții aplicabile ofertelor speciale. Vă rugăm să citiți cu atenție acești termeni și vă rugăm luați legătura cu MYTH TRAVEL pentru detalii complete.

Drepturi de proprietate intelectuală: Materialele prezentate în cadrul website-ului www.mythtravel.ro și eventualele informații transmise prin intermediul poștei electronice, inclusiv tarifele, sunt proprietatea MYTH TRAVEL SRL sau a partenerilor săi din acest proiect, după caz, și sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marcă și alte drepturi de proprietate intelectuala.
Corespondența cu dumneavoastră este personalizată. Ofertele v-au fost trimise dumneavoastră cu titlu personal și la o anumită dată. Din acest motiv nu ne pot fi opozabile de către o altă persoană în afara dumneavoastră sau utilizate de către altcineva.

2.7 CLAUZE PRIVIND ASUMAREA RĂSPUNDERII

Site-ul www.mythtravel.ro este un site cu conținut informativ, cât și de ofertă de produse turistice.

MYTH TRAVEL, deși își dorește o informare corectă și la zi a utilizatorilor săi, nu își asuma nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea și exactitatea informațiilor prezentate în ceea ce privește datele istorice, statisticile, descrierile și altele asemenea, deoarece acestea sunt culese din documente publice, site-uri Internet de specialitate și altele. MYTH TRAVEL nu garantează în nici un fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea și integralitatea datelor și informațiilor prezentate pe site. Eventualele neconcordante sau erori care pot apărea la un moment dat intre conținutul site-ului și informațiile reale nu implica nici o răspundere, de orice natura, pentru MYTH TRAVEL. Datele și informațiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandări, garanții, consultanță sau angajament din partea MYTH TRAVEL. Vă rugăm să ne semnalați orice eroare, neconcordanță sau chiar informație incorectă, care v-ar putea aduce prejudicii, pentru a o corecta.

În ceea ce privește oferta de produse turistice, ne asumăm în întregime răspunderea pentru ofertele făcute, cu condiția să existe cererea de servicii turistice (bonul de comandă) confirmată, s-a întocmit și semnat contractul cu clientul în care s-a specificat explicit care este obiectul contractului, cu specificarea serviciilor incluse și a celor care nu sunt incluse în preț, prețul pachetului de servicii turistice contractat, modalitățile și termenele de plată.

În lipsa acestora, MYTH TRAVEL nu va putea fi făcută răspunzătoare față de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului www.mythtravel.ro sau ca urmare a oricărei erori sau omisiuni.

MYTH TRAVEL acționează și ca agenție intermediară pentru terți furnizori – agenții de turism organizatoare în baza unor contracte de reprezentare sau contracte comerciale. Pentru pachetele turistice oferite de acestea răspunderea revine după caz organizatorului sau Myth Travel răspunde solidar cu organizatorul în limita sumelor stipulate prin contract, după caz. Contractul cu turistul precizează în mod explicit care este calitatea noastră în respectivul contract și cine garantează pachetul.

Pentru rezervările prin agenție sau în formularele de solicitare de pe site pe care le facem în numele dumneavoastră către diverși furnizori cu care nu avem în mod uzual contract, la solicitarea dumneavoastră expresă, cum ar fi hoteluri sau alte unități de cazare, închiriere auto, bilete de spectacol, etc, ne asumăm răspunderea pentru rezervări și plata serviciilor, dar nu ne asumăm răspunderea asupra calității serviciilor prestate sau a conținutului acestora. (Exemplu: dacă rezervăm un hotel anume, la cererea dumneavoastră, răspundem pentru corespondența cu hotelul, confirmarea rezervării, decontările necesare, dar nu putem să vă asigurăm că hotelul este într-adevăr la nivelul de calitate corespunzător numărului de stele afișat sau calitatea serviciilor acestuia, deoarece informarea noastră nu se face decât prin intermediari și Internet, nu prin verificare directă , deci presupunem că deja aveți informațiile necesare cu privire la acesta).