Misiunea noastră este să ajutăm oamenii să călătorească, să cunoască lumea, să recupereze munca și eforturile pe care le-au depus peste an prin vacanțe interesante, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui turist. Deviza noastră este: Trăiește-ți visul, vino și tu în vacanță! . Pentru a ne atinge acest scop, vom respecta următoarele bune practici:

 • Ne pasă de dumneavoastră ! Nu facem doar vânzare ci și consiliere. Vă recomandăm cele mai bune locații de cazare, mijloace de transport sau servicii turistice raportat la nevoile dumneavoastră și mijloacele pe care le aveți la dispoziție.

 • Vă propunem de fiecare dată un experiment. Oamenii sunt tentați de multe ori să meargă în același loc, mai ales dacă le-a plăcut sau au avut parte de o primire călduroasă și au amintiri frumoase. Noi vă propunem în permanență destinații noi, pentru a îmbogății experiența dumneavoastră!

 • Încercăm să facilităm plata oricărei taxe (de intrare), încasări sau închirieri a oricărui produs și serviciu turistic în avans pentru a micșora cât mai mult dificultățile legate de rezervare la cazare și/sau evenimente, schimb valutar în moneda țărilor vizitate.

 • Vă ajutăm în permanență pe traseul urmat, fie prin însoțitorii noștri, ghizi turistici locali sau contacte pe care le avem local. În caz de nevoie puteți apela telefonul nostru: 00-40-369-430456.

 • Vă auzim: pe site arătăm comentarii necenzurate, cu singurul amendament că nu vom permite apariția comentariilor injurioase sau contrare bunelor moravuri. Asemenea comentarii nu vor fi publicate. Nu vom exclude însă acele comentarii negative care pot ajuta atât turiștii, cât și prestatorii

 • Încercăm să vă oferim un website informativ, ușor de folosit, cu prețuri accesibile. De multe ori informațiile primite de la dumneavoastră aduc un plus și bogăție în informația oferită. Vă mulțumim pentru sprijin!

  Temenii și condițiile de mai jos se referă la două aspecte:

   • Termeni și condiții de utilizare a site-ului web (Internet)

   • Termeni și condiții de rezervare și utilizare a serviciilor turistice prin Agenția de turism ”Myth Travel”, indiferent de modul de solicitare, negociere, încheiere a contractului, plată și primire a documentelor necesare, respectiv în mod direct în agenția noastră, prin telefon, email sau comandă prin formularele de pe site-ul www.mythtravel.ro. Agenția de turism Myth Travel lucrează cu publicul la adresa din comuna Șelimbăr, județul Sibiu, str. Doamna Stânca nr. 17A, Bloc C, ap.4, în zona platformei comerciale a municipiului Sibiu cunoscută sub denumirea Promenada Mall, strada fiind între unitățile Kaufland și Dedeman.
    Deoarece categoriile de mai sus se întrepătrund și se completează reciproc, vă stăm la dispoziție cu orice informație care să vă conducă la achiziționarea serviciilor noastre și utilizarea site-ului web în cunoștință de cauză, în condiții de siguranță.

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII CU ATENȚIE ÎNAINTE DE A UTILIZA WEBSITE-UL

1.1 TERMENI PENTRU UTILIZAREA WEBSITE-ULUI

Termenii și condițiile prezente de utilizare (împreună cu documentația menționată în aceștia) constituie termenii și condițiile de utilizare pe baza cărora dumneavoastră puteți accesa website-ul nostru („website-ul nostru” www.mythtravel.ro), ca vizitator sau ca utilizator înregistrat. Utilizarea website-ului nostru include, fără limitare, și accesarea, navigarea și înregistrarea/logarea pentru a utiliza website-ul.

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare la accesarea website-ului, întrucât aceștia sunt aplicabili pentru orice tip de utilizare a website-ului.

Prin accesarea website-ului nostru confirmați că acceptați acești termeni și condiții de utilizare și că sunteți de acord cu respectarea acestora.

Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții de utilizare, aveți opțiunea de a nu utiliza website-ul nostru.

1.2. ALȚI TERMENI APLICABILI PENTRU SITE-UL INTERNET

Sunt de asemenea aplicabile pentru utilizarea website-ului nostru (i) politica de confidențialitate, ce se regăsește pe website-ul nostru la următoarea adresă: https://www.mythtravel.ro/politica-de-confidentialitate detaliază condițiile în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal, modul de obținere a consimțământului pentru această procesare, precum și garanția protecției datelor dumneavoastră cu caracter personal și (ii) politica privind utilizarea cookies-urilor ce se regăsește la următoarea adresă: https://www.mythtravel.ro/politica-de-cookie ].

1.3. INFORMAȚII DESPRE NOI

Acesta este un website operat de S.C. MITESCO S.R.L., pentru Agenția de turism ”Myth Travel”. Suntem o societate înregistrată în România, cu nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J 32/85/1994, cod unic de înregistrare 5098768 și sediul social situat în str. Trandafirului, nr. 2, Sat Șelimbăr, comuna Șelimbăr, județul Sibiu, România, cod poștal 557260. Acești termeni și condiții se aplică și oricăror altor website-uri viitoare ce urmează să fie operate de către noi.

1.4. MODIFICAREA TERMENILOR

Putem revizui termenii și condițiile de utilizare, precum și orice alți termeni aplicabili în orice moment prin modificarea paginilor relevante. Vă rugăm să verificați paginile relevante pentru a lua cunoștință de orice modificări aduse termenilor și condițiilor de utilizare, întrucât respectivele modificări vi se vor aplica de la actualizarea prezenților termeni și condiții.

1.5. MODIFICĂRI ALE WEBSITE-ULUI

Ne rezervăm posibilitatea de a actualiza website-ul în orice moment și de a schimba conținutul acestuia. Cu toate acestea, vă rugăm să țineți cont de faptul că website-ul nostru poate fi neactualizat la momentul vizualizării acestuia și nu avem nicio obligație de a-l actualiza în timp real. Schimbările în politica de confidențialitate general aplicabile în cazul site-urilor Internet, actualizările permanente ale programelor software aplicate de marii furnizori ( Google, Microsoft, WordPress și alții sau versiunile noi ale bazelor de date, ale php, etc) fac necesară în permanență intervenții asupra site-ului din punct de vedere tehnic. Conținutul unui site de turism este foarte volatil, deoarece ofertele sunt foarte variate și se schimbă cu mare rapiditate. Nu garantăm că website-ul nostru nu are nicio eroare și nici că nu vor exista erori sau omisiuni în conținutul său.

1.6. ACCESAREA WEBSITE-ULUI NOSTRU

Website-ul nostru poate fi accesat în mod gratuit. Nu garantăm faptul că website-ul nostru și conținutul său vor fi accesibile în permanență, fără întreruperi. Putem suspenda, retrage, înceta sau modifica website-ul nostru în totalitate sau în parte fără a vă aviza în prealabil în acest sens. De asemenea putem solicita ca interacțiunea cu noi să se facă numai dacă v-ați creat cont în prealabil, sau nu este necesară crearea unui cont și în urma unei solicitări pe un formular de pe site vă vom contacta și vom continua ofertarea și negocierea serviciilor solicitate. Nu vom răspunde în situația în care website-ul nostru nu poate fi accesat, indiferent de motivul imposibilității de accesare și indiferent de durata acestei imposibilități. Dumneavoastră sunteți responsabil pentru a realiza toate acțiunile necesare din punctul dumneavoastră de vedere pentru a accesa website-ul. Sunteți de asemenea responsabil de a vă asigura că toate persoanele care accesează websiteul nostru prin conexiunea dumneavoastră de internet cunosc și implementează acești termeni și condiții de utilizare și orice alte condiții aplicabile.

1.7. CONTUL DUMNEAVOASTRĂ ȘI PAROLA ACESTUIA

Dacă alegeți sau primiți un cod de identificare a utilizatorului, o parolă sau orice altă informație ce ține de procedurile de securitate ale website-ului nostru, trebuie să considerați orice astfel de informație ca fiind strict confidențială și nu trebuie să o furnizați niciunei terțe persoane. Avem dreptul de a întrerupe utilizarea oricărui cod de utilizator sau oricărei parole, fie aleasă de dumneavoastră sau alocată de către noi, în orice moment, dacă, în opinia noastră, nu ați respectat dispozițiile acestor termeni și condiții de utilizare. În cazul în care cunoașteți sau suspectați că oricine în afară de dumneavoastră vă cunoaște codul de utilizator sau parola, vă rugăm să ne anunțați în cel mai scurt timp prin email la contact@mythtravel.ro sau prin fax la 0369 430 345.

1.8. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Suntem deținătorii drepturilor de proprietate intelectuală cu privire la website-ul nostru, precum și cu privire la conținutul acestuia, aceste drepturi fiind protejate de legislația națională și internațională în vigoare. Statutul nostru de autori ai conținutului website-ului nostru trebuie întotdeauna recunoscut. Nu trebuie să utilizați nicio parte din conținutul website-ului nostru cu scopuri comerciale fără a obține o licență în acest sens de la noi. În cazul în care veți copia pe hârtie sau în format electronic orice parte din website-ul nostru, drepturile dumneavoastră de a utiliza website-ul nostru vor înceta imediat și, în consecință, va trebui să returnați sau să distrugeți orice copii ale conținutului website- lui nostru. De asemenea ne rezervăm toate drepturile de a acționa căile legale pe care le avem la dispoziție în cazul oricărei încălcări a prezenților termeni și condiții.

1.9. LIMITAREA RĂSPUNDERII

Conținutul integral al website-ului nostru este livrat pe baza “ca disponibil” sau “așa cum este” fără nicio garanție de niciun fel fie expresă, fie implicită, inclusiv, dar ne limitându-se la, orice garanții de vandabilitate, asociere cu un scop particular, acuratețe și non-încălcare. MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel nu garantează acuratețea, gradul de completitudine, actualitatea sau certitudinea niciunui conținut pus la dispoziție prin intermediul website-ului nostru. Utilizatorii sunt responsabili de verificarea oricărei informații înainte de a se baza pe aceasta. Utilizarea website-ului nostru și a conținutului disponibil pe website-ul nostru se fac pe răspunderea unică a utilizatorului. De asemenea, nu vom răspunde pentru niciun prejudiciu creat din cauza unui virus, atac de tip ”denial-of-services” sau ”distributed denial-of-services”, precum nici din cauza unui alt tip de material tehnologic ce ar infecta calculatorul dumneavoastră, sistemul dumneavoastră IT, datele dumneavoastră ca urmare a utilizării website-ului nostru sau a altor website-uri către care există link-uri in website-ul nostru. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru conținutul website-urilor ce au link-uri către website-ul nostru. Astfel de link-uri nu trebuie interpretate ca o garanție din partea noastră cu privire la respectivele website-uri. Nu vom răspunde pentru niciun prejudiciu rezultând din utilizarea respectivelor website-uri.

1.10. VIRUȘI

Nu garantăm că website-ul nostru va fi securizat sau fără niciun virus. Sunteți responsabil pentru configurarea sistemului dumneavoastră IT, pentru programele de calculator și platforma necesară pentru accesul website-ului nostru și pentru folosirea propriului software anti-virus. Nu trebuie să utilizați în mod defectuos website-ul nostru, introducând viruși, troiani, worms, bombe logistice sau alte materiale ce pot crea probleme tehnologice. Nu trebuie să încercați să obțineți acces neautorizat la website-ul nostru, la server-ul pe care website-ul nostru este găzduit sau pe orice alt server, calculator sau baza de date conectat la website-ul nostru. Nu trebuie să atacați prin atacuri de tip denial-of-services sau distributed denial-of-services. Prin încălcarea acestei dispoziții, ați comite o infracțiune conform legii române. Vom raporta orice astfel de încălcare către autoritățile de investigare competente și vom coopera cu autorități prin furnizarea identității dumneavoastră către acestea. În cazul unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest website încetează imediat. Vă mulțumim și suntem recunoscători pentru orice mesaj care ne semnalează probleme de acest tip, indiferent de acestea.

1.11. LINK-URI CĂTRE WEBSITE-UL NOSTRU

Puteți trimite la pagina principală a website-ului nostru printr-un link, atât timp cât faceți acest lucru într-un mod echitabil, care nu aduce atingere reputației noastre și care nu profită de reputația noastră în scopuri personale. Nu trebuie să creați un link în așa fel încât să sugerați în vreun fel orice formă de asociere, aprobare sau sprijin din partea noastră atunci când nu există o astfel de situație. Nu trebuie să stabiliți un link către website-ul nostru în cadrul unui website ce nu vă aparține. Website-ul nostru nu poate fi copiat sub forma de frame pe niciun website. De asemenea, nu se poate crea un link către altă pagină din website-ul nostru în afară de pagina principală. Ne rezervăm dreptul de a retrage dreptul la creare link către website-ul nostru fără notificare prealabilă. Dacă doriți să utilizați conținut din website-ul nostru în afară de situațiile de mai sus, vă rugăm să ne contactați prin email la contact@mythtravel.ro sau prin telefon la 0369 430 345.

1.12. LINK-URI CĂTRE TERȚE PERSOANE ȘI RESURSELE DIN WEBSITE-UL NOSTRU

Orice link-uri către alte website-uri sau alte resurse furnizate de terțe persoane, sunt furnizate doar pentru informarea dumneavoastră. Nu avem niciun control asupra conținutului acelor website-uri sau resurselor respectivelor website-uri.

1.13. LEGEA APLICABILĂ

Pentru acești termeni și condiții de utilizare, precum și orice aspecte referitoare la sau în legătură cu conținutul lor, este aplicabilă legea română. Dumneavoastră sunteți de acord ca instanțele competente în legătură cu orice aspect legat de acești termeni și condiții să fie instanțele din Sibiu, România.

1.14. MĂRCI

Toate numele de companii, mărci înregistrate, mărci de servicii, denumiri comerciale, logo-uri și sigle sunt protejate de legea mărcilor înregistrate. Nimic din conținutul acestui website nu trebuie interpretat ca acordarea de licență sau drept de utilizare a oricărei mărci înregistrate prezentate pe acest site fără permisiunea scrisă din partea MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel sau a părților terțe ce pot deține respectivele mărci.

1.15. CONTACT

Pentru orice problemă referitoare la cele de mai sus pentru a ne contacta, vă rugăm să ne trimiteți un email la contact@mythtravel.ro sau să ne contactați telefonic la (00-4)-0-369 430 456. Vă mulțumim pentru vizitarea website-ului nostru.

2.TERMENI ȘI CONDIȚII DE REZERVARE ȘI UTILIZARE A SERVICIILOR TURISTICE PRIN AGENȚIA DE TURISM ”MYTH TRAVEL”

2.1. DEFINIȚII

Conform legislației în vigoare (ORDONANȚA nr. 2 din 2 august 2018, privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative) în practica turistică se utilizează definițiile de mai jos, cu precizarea că acestea pot fi sau nu întâlnite în expunerile de pe site-ul nostru sau în documentele ce urmează a fi semnate (contracte, comenzi, vouchere, etc) :

 • Agenție de turism – unitate specializată a unui operator economic, deținător al unei licențe de turism valabile, emise în condițiile legii, care poate desfășura următoarele activități:

  a) Activitate de organizare: activitatea prin care agenția combină și vinde sau oferă spre vânzare pachete fie direct, fie prin intermediul unui alt comerciant sau împreună cu un alt comerciant, sau activitatea comerciantului care transmite datele călătorului unui alt comerciant în conformitate. Agenția de turism care desfășoară activitatea de organizare este denumită agenție de turism organizatoare; S.C. MITESCO S.R.L. deține pentru agenția de turism Myth Travel licența de turism ca agenție organizatoare cu nr. 829 din 25.01.2019 .

  b) Activitate de intermediere: activitatea prin care agenția, alta decât agenția organizatoare, vinde sau oferă spre vânzare, în calitate de intermediar, pachete combinate de către o agenție de turism organizatoare. Agenția de turism care desfășoară activitatea de intermediere este denumită agenție de turism intermediară; Agenția de turism Myth Travel activează și în calitate de agenție de turism intermediară în relația cu clienții, în numele unor alte agenții organizatoare cu care are contracte comerciale. Pentru fiecare din situațiile de la punctele a sau b se încheie un alt tip de contract cu clienții, în care se precizează cu claritate care este calitatea agenției noastre de turism și obligațiile în consecință.

 • Călător – orice persoană care dorește să încheie un contract sau care are dreptul să călătorească pe baza unui contract încheiat în condițiile prezentei ordonanțe;

 • Circumstanțe inevitabile și extraordinare – o situație care nu poate fi controlată de partea care invocă o astfel de situație și ale cărei consecințe nu ar fi putut fi prevăzute și evitate chiar dacă s-ar fi luat toate măsurile rezonabile;

 • Comerciant – orice persoană, publică sau privată, care acționează, inclusiv prin intermediul unei alte persoane, în scopuri ce țin de activitatea sa comercială, de afaceri, meșteșugărească sau profesională în legătură cu contractele care fac obiectul prezentei ordonanțe, în calitate de agenție de turism organizatoare, agenție de turism intermediară, comerciant care facilitează un serviciu de călătorie asociat sau ca furnizor de servicii de călătorie;

 • Contract privind pachetul de servicii de călătorie – contractul ce are ca obiect un pachet în ansamblul său sau, în cazul în care pachetul este executat în temeiul unor contracte separate, toate contractele aplicabile serviciilor de călătorie cuprinse în pachet;

 • Creanță garantată – creanța consumatorului care rezultă din neexecutarea obligațiilor aferente contractelor de comercializare, ca urmare a faptului că împotriva agenției de turism organizatoare s-a deschis procedura de insolvență și care reprezintă echivalentul sumelor plătite efectiv de către călători în baza acestor contracte;

 • Fondul de garantare a pachetelor de călătorie – schema privată de garantare în domeniul turismului, care are ca scop protejarea călătorilor care au achiziționat pachete de servicii de călătorie sau servicii de călătorie asociate de consecințele insolvenței agenției de turism organizatoare sau a comercianților prevăzuți de lege;

 • Insolvență – definită conform dispozițiilor art. 5 alin. (1) pct. 29 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare;

 • Începerea executării pachetului – începerea executării serviciilor de călătorie incluse în pachet;

 • Minor – orice persoană cu vârsta sub 18 ani;

 • Neconformitate – neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a serviciilor de călătorie incluse într-un pachet;

 • Pachet – combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe, dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiții:

  1. Serviciile respective sunt combinate de un singur comerciant, inclusiv la cererea călătorului sau în conformitate cu selecția acestuia, înainte de a se încheia un contract unic cu privire la toate serviciile;

  2. În cazul în care se încheie contracte separate cu furnizori individuali de servicii de călătorie, serviciile respective îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

   1. sunt achiziționate de la un singur punct de vânzare și au fost selectate înainte de acceptarea efectuării plății de către călător;

   2. sunt oferite, vândute sau facturate la un preț forfetar sau total;

   3. sunt promovate sau vândute sub denumirea de „pachet“ sau sub o denumire similară;

   4. sunt combinate după încheierea unui contract prin care un comerciant acordă călătorului dreptul să aleagă dintr-o selecție de diferite tipuri de servicii de călătorie;

   5. sunt achiziționate de la comercianți diferiți prin procese de rezervare online asociate în care numele călătorului, detaliile de plată și adresa de e-mail se transmit de la comerciantul cu care se încheie primul contract către un alt comerciant sau alți comercianți, iar contractul se încheie cu acest din urmă comerciant sau cu acești comercianți în cel târziu 24 de ore după confirmarea rezervării primului serviciu de călătorie;

 • Punct de vânzare – orice spațiu în care se desfășoară o activitate comercială cu amănuntul sau un site internet de vânzare cu amănuntul sau un alt instrument similar de vânzare online, inclusiv atunci când site-urile internet de vânzare cu amănuntul sau instrumentele de vânzare online sunt prezentate călătorilor sub forma unui instrument unic, inclusiv un serviciu prin telefon;

 • Repatriere – întoarcerea călătorului la locul de plecare sau într-un alt loc convenit de părțile contractante;

 • Serviciu de călătorie reprezintă:

   1. transportul de pasageri;

   2. cazarea care nu face parte intrinsecă din transportul de pasageri și care este realizată în alt scop decât cel rezidențial;

   3. închirierea de autoturisme, pentru care este necesar un permis de conducere;

   4. orice alt serviciu turistic care nu este parte intrinsecă a unui serviciu de călătorie;

 • Serviciu de călătorie asociat – existența a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie achiziționate în scopul aceleiași călătorii sau vacanțe, care nu constituie un pachet și care duc la încheierea unor contracte separate cu furnizorii individuali de servicii de călătorie, dacă un comerciant facilitează una dintre următoarele variante:

   1. selectarea separată și plata separată de către călători a fiecărui serviciu de călătorie cu ocazia unei singure vizite sau a unui singur contact cu punctul său de vânzare;

   2. achiziționarea, într-un mod personalizat, a cel puțin unui serviciu de călătorie suplimentar de la un alt comerciant, în cazul în care se încheie un contract cu acest alt comerciant cel târziu în 24 de ore de la confirmarea rezervării primului serviciu de călătorie;

 • Stabilire – astfel cum este definită în art. 2 lit. f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii și libertatea de a furniza servicii în România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 68/2010, cu modificările ulterioare;

 • Stat membru – stat membru al Uniunii Europene (UE) sau stat parte la Acordul privind Spațiul Economic European (SEE);

 • Suport durabil – orice instrument care permite călătorului sau comerciantului să stocheze informații care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil, în vederea unor referințe ulterioare în scopuri informative, pentru o perioadă de timp adecvată, și care permite reproducerea fără modificări a informațiilor stocate.

2.2 OBLIGAȚIILE DE INFORMARE ȘI CONȚINUTUL CONTRACTULUI PRIVIND PACHETUL DE SERVICII DE CĂLĂTORIE

Conform legislației în vigoare (O.G. nr. 2/2018) , agențiile de turism au precizate prin lege obligațiile de informare și datele care trebuie să se regăsească obligatoriu în contractul cu turistul (modelul contractului – aici). Contractul propriu zis se personalizează cu datele fiecărui turist și cu clauzele aplicabile fiecărui pachet de servicii turistice în parte.

Pentru a respecta aceste cerințe legale, deci pentru a putea face o rezervare de servicii turistice pe site sau în agenția de turism sunteți de acord să respectați următoarele obligații și condiții, incluse dar fără a se limita exclusiv la acestea:

 • Aveți vârsta peste 18 ani și capacitatea legala de a iniția acțiuni juridice;

 • Garantați veridicitatea datelor furnizate despre dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră.

 • Va asumați responsabilitatea financiară pentru toate tranzacțiile efectuate în contul sau în numele dumneavoastră.

 • Nu veți utiliza Site-ului în scopuri speculative, a generării de rezervări false sau frauduloase. Pentru lucrul în agenție, vă asumați, prin plătirea unui avans că rezervarea făcută este fermă.

 • Vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conform politicii noastre de confidențialitate, că ați verificat corectitudinea acestora și faptul că sunt complete (nu lipsesc date).

 • Aveți obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afișa, licenția sau reproduce conținutul Site-ului cu excepția utilizării în scop personal și necomercial a unei singure copii a informației conținută în Site.

2.3 ANULARI/MODIFICĂRI ALE SERVICIILOR.

Anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achiziționat se va face în funcție de Termenii și Condițiile fiecărui Furnizor. Pot exista clauze și condiții pentru fiecare tip de pachet în parte. In cazul în care doriți anularea sau modificarea unui serviciu rezervat sau achiziționat, este responsabilitatea dvs de a informa în scris sau telefonic MYTH TRAVEL despre intențiile dvs. Anunțul telefonic nu exclude necesitatea anunțului scris sub formă de email sau hârtie direct sau prin poștă.

In anumite cazuri este posibil să nu puteți anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectați anumite cerințe pentru aceste acțiuni.

MYTH TRAVEL sau Furnizorul accepta toate formele de cereri scrise. MYTH TRAVEL sau Furnizorul nu pot anula / modifica serviciul turistic înainte de a primi cererea dvs ferma. Puteți anula rezervarea dvs prin intermediul Site-ului în concordanta cu termenii și condițiile Furnizorului.

In eventualitatea modificării unei rezervări (incluzând, dar fără a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbări de nume), MYTH TRAVEL își rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta acțiune. Aceste taxe diferă față de taxele impuse direct de către Furnizor și apar ca urmare a consumului suplimentar de ore de muncă a personalului, a mijloacelor de comunicații, etc.

Ortografia numelor și documentație.

Asigurați-vă că ortografia cu toate numele este corectă și completă și se potrivesc cu datele exact așa cum sunt pe pașaport. Este responsabilitatea dumneavoastră să ne aduceți la cunoștință informațiile corecte la momentul rezervării, deoarece este posibil să suportați costuri suplimentare substanțiale pentru a modifica detaliile într-o etapă ulterioară, dacă informațiile pe care le-ți furnizat au fost incorecte. La primirea documentelor de călătorie este obligația dumneavoastră de a verifica dacă datele înscrise pe acestea sunt corecte și a de semnala orice neconcordanță cu datele reale.

Pașaport și vize.

Este foarte important să citiți cu atenție următoarele informații și să contactați agenția noastră dacă aveți nevoie de asistență în orice o zonă sau destinație.

Toate persoanele fizice care pleacă din România trebuie să fie în posesia unui pașaport valabil, care trebuie să aibă cel puțin două pagini goale. În cazul în care pașaportul urmează să expire în termen de șase luni de la sosire (reîntoarcere) în România, ar trebui să obțineți un nou pașaport.

Pentru țările din Comunitatea Europeană este necesară doar Cartea de identitate în termen de valabilitate pe perioada călătoriei. Vă rugăm să verificați dacă traseul circuitului turistic pe care urmează să-l parcurgeți este numai prin țările în care se poate circula pe baza acesteia sau este necesar un pașaport.

2.4. CONDIȚIILE GENERALE DE REZERVARE ȘI ACHIZIȚIONARE DE SERVICII PE SITE-UL WWW.MYTHTRAVEL.RO

Rezervarea pe site

Orice rezervare efectuata pe Site va fi considerata drept intenția dvs. de a achiziționa un anumit produs al agenției sau un serviciu turistic de la un Furnizor. Dacă cererea dvs. va fi acceptată, veți primi un e-mail de confirmare de la MYTH TRAVEL și va intra în vigoare Contractul cu clientul (turistul). E-mail-ul de confirmare este diferit de e-mailul primit automat în momentul completării cererii de rezervare pe Site, acesta din urma fiind doar cu scopul de a avea un control asupra datelor furnizate și a faptului ca o comanda de rezervare a fost lansata. E-mailul de confirmare este semnat de consultanții noștri și conține toate amănuntele necesare încheierii contractului, dacă solicitarea este disponibilă. De regulă se trimite anexat și contractul cu turistul personalizat pentru consultare, verificare și semnare.

Documente și vize

Atenționăm și cetățenii români deținători ai unei duble cetățenii și în consecință a unor documente de călătorie (pașapoarte) emise de alte state, cu privire la necesitatea de a se informa cu privire la condițiile de acces sau de viză în statele pe care urmează să le parcurgă. Situația este similară și pentru cetățenii străini care achiziționează serviciile noastre

Anumite țări au nevoie de viză de intrare înainte de sosire. Puteți obține informații privind viza vizitând http://www.mae.ro secțiunea de vize și servicii consulare sau prin contactarea consulatului din țara unde vă aflați.

Intrarea în orice țară este la discreția autorităților de imigrare relevante la sosire. Indiferent dacă posedați o viză valabilă, intrarea într-o anumită țară poate depinde în continuare numai de aprobarea organului oficial de imigrare, la sosirea în țara respectivă. În aceste condiții Myth Travel nu poate fi trasă la răspundere pentru interdicția de intrare în țara respectivă, pentru orice persoană, indiferent de procedurile normale de intrare din această țară. Dacă sunteți în dubiu, este responsabilitatea dumneavoastră să contactați agenția guvernamentală sau de consulatul țării respective, înainte de plecare.

Myth Travel nu prestează servicii de obținere a vizei pentru serviciile turistice, dar vă poate furniza toate documentele necesare obținerii acesteia pentru călătoriile în scop turistic organizate.

Disponibilitate.

Produsele sunt vândute de către Myth Travel în funcție de disponibilitate la momentul rezervării. Simpla rezervare pe site nu este condiție fermă de rezervare dacă nu s-a făcut confirmarea rezervării, încheierea contractului cu turistul și plata avansului conform contractului.

De asemenea serviciile turistice publicate pe Site sunt în funcție de disponibilitatea Furnizorilor. Termenii și condițiile Furnizorului (incluzând regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene) se vor aplica adițional Termenilor și Condițiilor acestui Site.

Termenii Furnizorilor pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligații, anulari, modificări ale rezervărilor și restituiri de bani (dacă este cazul) ori restricții de alta natura. Unele companii aeriene pot impune taxe suplimentare.

Plata

Plata, poate fi efectuata prin:

– Transfer bancar în contul Myth Travel.
– Depunere numerar la orice ghișeu al Băncii Transilvania din țară, direct în contul Myth Travel, pe care le regăsiți pe factură.
– Cash la sediul firmei. (mai multe amănunte aici)

ATENȚIE! În cazul în care plata se efectuează prin depunere numerar în contul nostru sau virament cu ordin de plată, este obligatoriu ca pe documentul de plată/ordinul de plată să se precizeze numărul și data facturii fiscale.

Nu se accepta alte modalități de plată în afara celor prezentate pe Site și nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.
În funcție de termenii și de condițiile impuse de Furnizori, la momentul rezervării vi se poate cere plata integrala sau parțială a serviciului rezervat. MYTH TRAVEL sau Furnizorul nu își asumă nicio obligație de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de călătorie în cazul neplății integrale a serviciilor comandate. În orice situație, sunteți responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.
MYTH TRAVEL sau Furnizorul își rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot să apară la momentul rezervărilor. În acest caz veți fi informat despre comisioanele aplicabile. MYTH TRAVEL își rezervă dreptul de a transfera costurile generate de penalizările de “charge back”.

Asigurări. Asigurări medicale și asigurări storno.

Asigurările medicale sunt acele produse de asigurare care vă oferă decontarea parțială sau totală a serviciilor medicale în străinătate, inclusiv aducerea în țară în caz de deces în străinătate, în funcție de produsul contractat. Asigurările medicale de călătorie nu sunt de regulă incluse în pachetele sau serviciile de călătorie oferite.
S.C. MITESCO S.R.L., Agenția de turism Myth Travel acționează în calitate de broker de asigurare pentru asigurarea de sănătate și vă poate oferi produse de asigurare. Ea acționează doar în calitate de vânzător al acestor produse și în această calitate vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie. Politica de confidențialitate a societății de asigurare este obligația acestora și tot către ele vă puteți adresa în orice problemă legată de polița de asigurare încheiată în numele acesteia. Condițiile asigurării, numerele de telefon de contact și tot ce este necesar pentru a știi cum să acționați le veți primi o dată cu polița de asigurare.

Asigurările storno sunt acele asigurări cară vă permit, în anumite condiții de forță majoră, recuperarea unei părți importante din sumele achitate pentru serviciile turistice pe care nu le puteți efectua. Situațiile asigurate, condițiile de solicitare ale sumelor și documentele doveditoare necesare vă vor fi înmânate și explicate o dată cu polița de asigurare.

Stare de sănătate. Vaccinări. Animale de companie.

La contractarea serviciilor turistice, dacă nu faceți alte precizări, considerăm că starea dumneavoastră de sănătate și a persoanelor care vă însoțesc este bună și nu prezintă probleme în ceea ce privește efectuarea călătoriei. Este obligația dumneavoastră să ne informați dacă în călătorie starea de sănătate a unuia dintre participanți presupune nevoi speciale sau condiții deosebite

Vaccinările sunt necesare pentru anumite destinații. Vă rugăm să vă informați și să contactați medicul dumneavoastră de familie, local, care vă va sfătui referitor la aceste cerințe. Acolo unde avem informații, vă vom pune și noi la dispoziție informațiile necesare. De asemenea puteți consulta recomandările Ministerului Afacerilor Externe în domeniul respectiv.

Dacă doriți să plecați în călătorie însoțiți de animale de companie este de asemenea necesar să cunoaștem acest lucru, deoarece pe mijloacele de transport, în hoteluri și unități de cazare, de regulă nu sunt admise animale de companie sau necesită un regim special. De asemenea acestea necesită un carnet de sănătate special cuprinzând vaccinările și starea de sănătate.

2.5. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR ȘI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

S.C. MITESCO S.R.L., cu sediul în Șelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2,cod poștal: 557260, jud. Sibiu, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J32/85/1994, CUI 5098768, prin reprezentantul său AGENȚIA DE TURISM MYTH TRAVEL, cu sediul în comuna Șelimbăr, Str. Doamna Stanca nr. 17A, Bloc C, ap. 4, comuna Șelimbăr, jud. Sibiu, titulară a Licenței de turism ORGANIZATOR nr 829 din 25.01.2019, e-mail: office@mythtravel.ro, tel. 0369-430456 s-a înregistrat la AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP) prin notificarea cu numărul 9393 din 18.06.2008. În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, începând din data de 25 mai 2018 (data aplicării acestui act normativ european), operatorii nu mai au obligația notificării prelucrărilor de date, dar aceasta nu exonerează operatorii de îndeplinirea obligațiilor care le revin potrivit dispozițiilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

S.C. MITESCO S.R.L. prelucrează datele cu caracter personal ale clienților și prin intermediul siteului internet al Agenției de turism ”Myth Travel”, www.mythtravel.ro și prin documentele de călătorie completate în agenția de turism. Pagina Politica de confidențialitate, aflată pe acest site conține informațiile privind politica noastră de confidențialitate la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și linkurile necesare spre documentele legale și site-ul www.dataprotection.ro al ANSPDCP.

2. 6. PREȚURI ȘI VARIAȚIILE DE PREȚ

Myth Travel își rezervă dreptul de a modifica tarifele în momente nefavorabile ale cursului de schimb sau creșteri de prețuri făcute de către ceilalți operatori din turism. Rezervările suplimentare vor fi supuse suprataxei, numai dacă este cazul. Tarifele sunt: pe tur, pe noapte, pe cazare, pe feriboturi de trecere, pe pachet; în funcție de un anumit produs. Închirierile auto se bazează pe o perioadă de 24 de ore de la data de la care începe predarea (pick-up) către client. Preturile pe site pot să fie sau nu urmate de semnul corespunzător valutei, deoarece în funcție de furnizor plata se face în lei sau în valuta respectivă. Vă rugăm urmăriți în explicațiile din fiecare ofertă precizările privind moneda în care se face oferta și respectiv plata. Agenția primește plata în lei la orice pachet turistic, dar se percepe un comision de risc valutar pentru pachetele tarifate în monede străine.

Myth Travel își asuma răspunderea doar pentru ofertele de preț făcute în corespondenta cu clientul și asupra cărora s-a convenit asupra condițiilor, datelor de rezervare, prețului, avansului, tranșelor(ratelor) de plată și datelor limită de plată ale acestora, după caz, precum și ale celorlalte aspecte ale pachetului turistic și pentru care s-a semnat „Contractul cu turistul” prevazut de legislația în vigoare.

Incluziuni de preț și excluderi.

Articole incluse în prețurile sau categoriile de produse sunt specificate în fiecare secțiune. Preturile nu includ: mese – altele decât cum se menționează în specificații; orice alte tarife de transport aerian; taxele de percepute de stat sau administrația locală la plecare, sosire sau de alta natură aplicate turiștilor; taxele de pașapoarte și vize; taxele de vaccinare; taxele de aeroport; toate articolele cu caracter personal, cum ar fi apeluri telefonice, băuturi; spălătorie; excesul de taxe de bagaje și gratuități; asigurare de călătorie.

Myth Travel nu este responsabilă pentru costurile care pot să apară în punctele de trecere a frontierei, la transferurile de la un aeroport / terminal la altul, taxele locale care pot fi colectate de unele hoteluri și altele asemenea.

In momentul navigării dvs. pe Site, veți putea observa referiri la diferite condiții aplicabile ofertelor speciale. Vă rugăm să citiți cu atenție acești termeni și vă rugăm luați legătura cu MYTH TRAVEL pentru detalii complete.

Drepturi de proprietate intelectuală: Materialele prezentate în cadrul website-ului www.mythtravel.ro și eventualele informații transmise prin intermediul poștei electronice, inclusiv tarifele, sunt proprietatea MYTH TRAVEL SRL sau a partenerilor săi din acest proiect, după caz, și sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marcă și alte drepturi de proprietate intelectuala.
Corespondența cu dumneavoastră este personalizată. Ofertele v-au fost trimise dumneavoastră cu titlu personal și la o anumită dată. Din acest motiv nu ne pot fi opozabile de către o altă persoană în afara dumneavoastră sau utilizate de către altcineva.

2.7 CLAUZE PRIVIND ASUMAREA RĂSPUNDERII

Site-ul www.mythtravel.ro este un site cu conținut informativ, cât și de ofertă de produse turistice.

MYTH TRAVEL, deși își dorește o informare corectă și la zi a utilizatorilor săi, nu își asuma nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea și exactitatea informațiilor prezentate în ceea ce privește datele istorice, statisticile, descrierile și altele asemenea, deoarece acestea sunt culese din documente publice, site-uri Internet de specialitate și altele. MYTH TRAVEL nu garantează în nici un fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea și integralitatea datelor și informațiilor prezentate pe site. Eventualele neconcordante sau erori care pot apărea la un moment dat intre conținutul site-ului și informațiile reale nu implica nici o răspundere, de orice natura, pentru MYTH TRAVEL. Datele și informațiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandări, garanții, consultanță sau angajament din partea MYTH TRAVEL. Vă rugăm să ne semnalați orice eroare, neconcordanță sau chiar informație incorectă, care v-ar putea aduce prejudicii, pentru a o corecta.

În ceea ce privește oferta de produse turistice, ne asumăm în întregime răspunderea pentru ofertele făcute, cu condiția să existe cererea de servicii turistice (bonul de comandă) confirmată, s-a întocmit și semnat contractul cu clientul în care s-a specificat explicit care este obiectul contractului, cu specificarea serviciilor incluse și a celor care nu sunt incluse în preț, prețul pachetului de servicii turistice contractat, modalitățile și termenele de plată.

În lipsa acestora, MYTH TRAVEL nu va putea fi făcută răspunzătoare față de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului www.mythtravel.ro sau ca urmare a oricărei erori sau omisiuni.

MYTH TRAVEL acționează și ca agenție intermediară pentru terți furnizori – agenții de turism organizatoare în baza unor contracte de reprezentare sau contracte comerciale. Pentru pachetele turistice oferite de acestea răspunderea revine după caz organizatorului sau Myth Travel răspunde solidar cu organizatorul în limita sumelor stipulate prin contract, după caz. Contractul cu turistul precizează în mod explicit care este calitatea noastră în respectivul contract și cine garantează pachetul.

Pentru rezervările prin agenție sau în formularele de solicitare de pe site pe care le facem în numele dumneavoastră către diverși furnizori cu care nu avem în mod uzual contract, la solicitarea dumneavoastră expresă, cum ar fi hoteluri sau alte unități de cazare, închiriere auto, bilete de spectacol, etc, ne asumăm răspunderea pentru rezervări și plata serviciilor, dar nu ne asumăm răspunderea asupra calității serviciilor prestate sau a conținutului acestora. (Exemplu: dacă rezervăm un hotel anume, la cererea dumneavoastră, răspundem pentru corespondența cu hotelul, confirmarea rezervării, decontările necesare, dar nu putem să vă asigurăm că hotelul este într-adevăr la nivelul de calitate corespunzător numărului de stele afișat sau calitatea serviciilor acestuia, deoarece informarea noastră nu se face decât prin intermediari și Internet, nu prin verificare directă , deci presupunem că deja aveți informațiile necesare cu privire la acesta).

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Adresa sitului web este https://www.mythtravel.ro sau https://mythtravel.ro

Cuprins

 

Cine suntem - detalii despre compania noastră

S.C. MITESCO S.R.L., cu sediul în Şelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2,cod poștal: 557260, jud. Sibiu, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J32/85/1994, CUI 5098768, prin reprezentantul său AGENȚIA DE TURISM MYTH TRAVEL, cu sediul în comuna Șelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2, comuna Șelimbăr, jud. Sibiu, titulară a Licenței de turism ORGANIZATOR nr 829 din 25.01.2019, e-mail: office@mythtravel.ro, tel. 0369-430456 s-a înregistrat la AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP) prin notificarea cu numărul 9393 din 18.06.2008. În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulatie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, începând din data de 25 mai 2018 (data aplicării acestui act normativ european), operatorii nu mai au obligația notificării prelucrărilor de date, dar aceasta nu exonerează operatorii de îndeplinirea obligațiilor care le revin potrivit dispozițiilor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

S.C. MITESCO S.R.L. prelucrează datele cu caracter personal ale clienților și prin intermediul siteului internet al Agenției de turism ”Myth Travel”, www.mythtravel.ro și prin documentele de călătorie completate în agenția de turism. Pagina de față ”Politica de confidențialitate”, conține informațiile privind politica noastră de confidențialitate la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și linkurile necesare spre documentele legale și site-ul www.dataprotection.ro al ANSPDCP.

Cum colectam sau obținem date (informații) personale despre dumneavoastră

S.C. MITESCO S.R.L. prin Agenția de turism "Myth Travel" poate colecta datele dumneavoastră personale prin intermediul site-ului Internet sau direct în agenție prin următoarele metode:
- metoda interviului utilizata în convorbire directa în agenția de turism, în convorbirile telefonice, sau prin alte mijloace de comunicare electronice. Datele culese nu sunt stocate, dar pot fi transformate în documente ce vor fi prezentate turistului spre a obține acordul acestuia pentru prelucrare, inclusiv acordul expres pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru turist și  însoțitorii acestuia, inclusiv minori.
- metoda documentelor - utilizată în agenție sau prin trimiteri postale (inclusiv de poștă electronică, prin documente în format electronic).
- metode electronice - utilizate în special pentru navigarea pe Internet, constând în softuri speciale pentru culegerea unor date referitoare la căutările făcute pe site-ul web și statistici legate de acesta.
- metoda primirii datelor de la terți - atunci când datele ne sunt furnizate de o terță parte, pe baza unui contract între părți în scopul furnizării unor servicii turistice intermediate de aceștia.
În toate cazurile de mai sus societatea noastră tratează datele cu caracter personal și confidențialitatea acestora în conformitate cu cerințele legale în vigoare.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm

Colectam următoarele date personale: nume, prenume, numele și prenumele membrilor de familie, sexul, data și locul nașterii, cetățenia, semnătura, date din permisul de conducere/certificatul de înmatriculare al autovehiculului, numărul telefon, adresa domiciliului, adresa de e-mail, seria și numărul cărții de identitate  și/sau seria și numărul pașaportului, CNP, IP,  vârsta copiilor (sau data de naștere),  numele companiei (dacă este aplicabil), numărul de înregistrare TVA (dacă este cazul – pentru solicitări speciale la serviciile facturate către intreprinderea angajatoare). Date sensibile privitoare la starea de sănătate nu solicităm, dar presupunem că starea dumneavoastră de sănătate vă permite să efectuați călătoria/programul. La solicitarea dumneavoastră vom face mențiuni privitoare la aceste înfomații, fapt care presupune acordul dumneavoastră implicit.

Observație: Datele se colectează numai dacă sunt strict necesare scopului urmărit, respectiv asigurarea serviciilor turistice solicitate. 

Ce date colectam când vizitați website-ul nostru

Colectam și folosim informațiile de la vizitatorii site-ului web în conformitate cu aceasta secțiune și cu secțiunea intitulata Dezvăluirea și utilizările suplimentare ale datelor dumneavoastră.

Informații despre log-ul serverului Web

Utilizam un server al unui terț, pentru a găzdui site-ul nostru web, numit 1&1 IONOS Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a cărui politică de confidențialitate este disponibila aici https://www.1and1.com/terms-policy-privacy. Serverul nostru de site web înregistrează automat adresa IP pe care o utilizați pentru a accesa site-ul nostru web, precum și alte informații despre vizita dumneavoastră, cum ar fi paginile accesate, informațiile solicitate, data și ora solicitării, sursa accesului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (link-ul) care v-a referit la site-ul nostru) și versiunea browserului și sistemului de operare.

Utilizarea informațiilor din log-urile serverului website-ului în scopuri de securitate IT

Furnizorul nostru colectează și stochează log-urile serverului pentru a asigura securitatea rețelei IT. Aceasta include analizarea fișierelor log-urilor pentru a ajuta la identificarea și prevenirea accesului neautorizat la rețeaua noastră, distribuirea de coduri rău intenționate, previzionarea atacurilor DDOS și altor atacuri cibernetice, prin detectarea unor activități neobișnuite sau suspecte. Dacă nu investigam o activitate criminală suspectă sau potențială, noi nu facem și nici nu permitem furnizorului nostru să facă orice încercare de a va identifica pe baza informațiilor colectate prin log-urile serverului.
Justificare juridică pentru prelucrare: respectarea obligațiilor legale la care suntem supuși (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Obligația legală: înregistrarea accesului la site-ul nostru web utilizând fișiere de tip log de server este o măsură tehnica pentru a asigura un nivel de securitate adecvat pentru a proteja informațiile colectate de pe site-ul nostru în conformitate cu articolul 32 alineatul (1) din Regulamentul general privind protecția datelor.

Cookie-uri și tehnologii similare

Cookie-urile sunt fișiere de date care sunt trimise de pe un site web către un browser pentru a înregistra informații despre utilizatori în diferite scopuri. Utilizam cookie-uri pe website-ul nostru. Pentru informații suplimentare despre utilizarea cookie-urilor, consultați politica noastră privind cookie-urile, care este disponibilă aici. 
Puteți respinge unele sau toate cookie-urile pe care le utilizam pe website-ul nostru prin modificarea setărilor browser-ului dumneavoastră sau puteți dezactiva cookie-urile neesențiale utilizând instrumentul nostru de control al cookie-urilor, însă prin respingerea lor puteți afecta funcționarea website-ului sau unor caracterisitici ale website-ului. Pentru informații suplimentare despre modulele cookie, inclusiv despre modificarea setărilor browserului dumneavoastră, vizitați www.allaboutcookies.org sau consultați politica noastră privind cookie-urile.
Dacă lăsați un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului web. Acestea sunt pentru confortul dumneavoastră, astfel nu mai trebuie să le completați din nou când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.
Dacă aveți un cont și vă autentificați în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul dumneavoastră acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închideți navigatorul.<

Înregistrarea pe site-ul nostru

Când va înregistrați și creați un cont pe site-ul nostru, colectam următoarele informații: nume, prenume, adresa de e-mail, telefon. Dacă nu furnizați toate informațiile cerute de formularul de înregistrare, nu vă veți putea înregistra sau crea un cont pe website-ul nostru.
Justificare juridică pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor)

Comentarii pe care le faceți pe site

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului.Comentariile vizitatorilor pot fi de asemenea, verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului.
Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

Formulare de contact

Când faceți o solicitare de rezervare sau doriți să intrați în legătură cu noi este necesar să completați un formular de contact. Colectăm datele arătate în formularele de contact, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului. Formulare completate pot fi de asemenea, verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului. Formularele de contact trimise se păstrează o anumită perioadă de timp în scopul deservirii clienților, dar nu utilizăm informațiile transmise în ele în scopuri de marketing.

Newsletter

Atunci când vă înscrieți la newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre promoții, evenimente sau concursuri de la noi prin formularele de abonare sau din orice alt formular în baza căruia vă puteți exprima consimțământul pentru a vă înscrie în baza de date colectăm nume, prenume, e-mail. Justificare juridica pentru prelucrare: consimțământul dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor). Consimțământul: vă dați consimțământul pentru a primi newsletter-ul nostru, înscriindu-vă pentru a-l primi, utilizând pașii descriși pe site.

Utilizarea web beacon-urilor și a tehnologiilor similare în e-mailuri

Este posibil ca în viitor sa utilizam tehnologii precum web beacon-uri (fișiere grafice mici) pentru a măsura randamentul e-mailurilor noastre cum ar fi ratele de livrare, ratele de deschidere și ratele de click-uri și rate de dezabonare, linkuri cu care a interacționat clientul. Vom utiliza web beacon-uri pentru măsurarea interacțiunilor dintr-un newsletter.

Datele pe care le colectam atunci când ne contactați în scris prin mijloace electronice

Când ne contactați în scris, înțelegând prin acesta și mesajele de tip electronic, colectam și utilizam datele de la persoanele care ne contactează în conformitate cu aceasta secțiune și cu secțiunea intitulată Dezvăluirea și utilizările adiționale (suplimentare) ale datelor dumneavoastră personale.

E-mail

Când trimiteți un mesaj la adresa de e-mail afișată pe site-ul nostru, colectam adresa dumneavoastră de e-mail și orice alte informații pe care le furnizați în acel e-mail (cum ar fi numele dumneavoastră, numărul dumneavoastră de telefon și informațiile conținute în orice bloc de semnătură din e-mail).
Justificare juridică pentru prelucrare : interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Interes legitim: Pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidentei corespondentei.
Justificare juridică pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dumneavoastră (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru efectuarea unui contract:  în cazul în care mesajul dumneavoastră vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dumneavoastră înainte de a va furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii); noi vom procesa informațiile dumneavoastră pentru a face acest lucru).
Transferarea și stocarea informațiilor dumneavoastră:  Utilizam un furnizor de e-mail terț pentru a stoca e-mailurile pe care ni le trimiteți. Furnizorul nostru de e-mail este numit 1&1 IONOS Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a cărui politica de confidențialitate este disponibila aici http://www.1and1.com/terms-policy-privacy. E-mailurile pe care ni le trimiteți vor fi stocate în interiorul serverelor 1and1.com.

Formular de contact

Când ne contactați utilizând formularul de contact, colectam: nume, prenume, e-mail, număr de telefon. De asemenea, colectam orice alte informații pe care ni le furnizați atunci când completați formularul de contact în câmpul observații. Dacă nu furnizați informațiile cerute de formularul de contact, nu îl veți putea trimite și nu vom primi solicitarea dvs, prin urmare nu vom putea răspunde.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Interes legitim: pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru a păstra evidența corespondenței.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: în cazul în care mesajul dumneavoastră vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dvs. înainte de a va furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii); noi vom procesa informațiile dumneavoastră pentru a face acest lucru.
Transferarea și stocarea informațiilor dumneavoastră: Mesajele pe care ni le transmiteți prin intermediul formularului nostru de contact vor fi stocate la furnizorul de servicii de hosting numit 1&1 IONOS Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a cărui politică de confidențialitate este disponibila aici http://www.1and1.com/terms-policy-privacy.

Atenție!  Din experiență de până acum, mulți clienți ne contactează prin sisteme de mesagerie  cum ar fi facebook, messenger, whatsapp, etc. Nu recomandăm, dar nici nu putem ignora acest mod de a ne contacta. În consecință luam în considerare mesajele primite astfel și le tratam corespunzător, dar adresam rugămintea expresa de a nu trimite date personale prin aceste mijloace, ci doar comunicări urgente sau amanunte la o solicitare făcută printr-un mijloc securizat. Fiecare serviciu de mesagerie are propria sa politică de securitate pe care vă rugam să o consultați.

Ce date colectam când ne contactați telefonic

Când ne contactați prin telefon, colectam numărul dumneavoastră de telefon și orice informații pe care ni le furnizați în timpul conversației cu noi. Noi nu înregistrăm apelurile telefonice, deoarece telefonic facem doar comunicări și furnizam informații despre serviciile noastre. Totuși, pentru situații deosebite, avem capacitatea tehnică să facem înregistrarea convorbirilor telefonice, prealabil clienții fiind informați că respectiva convorbire este înregistrată.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor)
Interes legitim: pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidentei corespondentei.
Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru executarea unui contract: în cazul în care mesajul dumneavoastră vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dvs. înainte de a vă furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii); noi vom procesa informațiile dumneavoastră pentru a face acest lucru).
Transferul și stocarea informațiilor dumneavoastră: Informațiile despre apelul dvs., cum ar fi numărul dumneavoastră de telefon și data și ora apelului dvs., sunt prelucrate de către furnizorul nostru de servicii telefonice, Telekom Romania și Vodafone Romania care se afla în Romania . Politica lor de confidențialitate este disponibila aici:

https://www.vodafone.ro/privacy

https://www.telekom.ro/protectia-datelor/

Ce date și cum utilizăm datele dumneavoastră personale când ne contactați în scris, prin poștă

Dacă ne contactați prin poștă, vom colecta toate informațiile pe care ni le furnizați în orice comunicări postale pe care ni le trimiteți prin arhivarea corespondentei pe o durata nedeterminată.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor)
Interes legitim: pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidenței corespondentei. Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesară pentru executarea unui contract: în cazul în care mesajul dumneavoastră vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dvs. înainte de a va furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii); noi vom procesa informațiile dumneavoastră pentru a face acest lucru).

Informațiile pe care le colectam atunci când plasați o comanda pe website-ul nostru sau în agenție

Colectam și utilizam informațiile de la persoanele care efectuează o comanda pe site-ul nostru web sau în agenția de turism ”MYTH TRAVEL”,  în conformitate cu aceasta secțiune și secțiunea intitulataDezvăluirea și utilizările adiționale ale datelor dvs.

Date necesare

Când plasați o comanda pentru bunuri sau servicii pe website-ul nostru, colectam: nume, prenume, data nașterii, (date pentru ceilalți turiști pentru care se efectuează rezervarea, inclusiv date minori), e-mail, telefon, adresa de facturare, numele companiei (dacă este cazul) – cod unic de identificare și număr de înregistrare în Registrul Comerțului. Dacă nu furnizați aceste informații, nu veți putea să achiziționați bunurile sau serviciile noastre pe site-ul nostru sau să încheiați un contract cu noi.
Justificare juridica pentru prelucrare: necesar pentru executarea unui contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: avem nevoie de informațiile obligatorii colectate prin formularul nostru de verificare pentru a stabili cine este contractantul și pentru a va contacta pentru a ne îndeplini obligațiile care decurg din contract, inclusiv trimiterea de chitanțe și confirmări de comenzi.
Justificare juridică pentru prelucrare: respectarea unei obligații legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protecția datelor). Obligație legală: avem obligația legală de a va emite o factură pentru bunurile și serviciile pe care le-ați achiziționat de la noi, în care sunteți înregistrat în scopuri de TVA și solicităm informațiile obligatorii colectate în acest scop de formularul nostru de plată.

Date opționale

De asemenea, vă rugam să vă exprimați consimțământul dacă doriți să primiți comunicări de marketing de la noi. Pentru informații suplimentare, consultați secțiunea “Comunicări de marketing” de mai jos.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Interesele legitime: sunteți de acord sa procesam orice informație opțională pe care o furnizați prin trimiterea acestor informații către noi, pentru că dumneavoastră să fiți în permanență informați despre ofertele și serviciile noastre.

Prelucrarea plății

După ce plasați o comanda pe website-ul nostru, va trebui să plătiți pentru bunurile sau serviciile pe care le-ați comandat. Momentan nu procesam automat rezervările, deci plata se va face în urma unei corespondențe, pe baza comenzilor dumneavoastră ”on line” pe site-ul www.mythtravel.ro, prin e-mail, telefonice sau poștale.  Plata poate fi efectuată prin transfer bancar (”on line” sau direct), ordin de plata și  direct cu numerar în Agenția de turism “Myth Travel” a MITESCO S.R.L. . din satul Șelimbăr, comuna Șelimbăr, Strada Doamna Stanca Nr. 17A, Bloc C, ap. 4, Județul Sibiu (zona platformei comerciale Promenada Mall, strada între Kaufland și Dedeman). Nu avem implementată plata cu cardul prin operatori de internet, direct de pe site.
Transferul și stocarea informațiilor: Informațiile de plată sunt transferate către  banca cu care societatea noastră lucrează:

Banca “Transilvania” Romania  (https://www.bancatransilvania.ro/politica-prelucrare-si-protectie-date-personale)

Temeiul legal pentru prelucrare: necesar pentru executarea obligațiilor ce decurg din contractul cu dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor). Motivul pentru care este necesar să executam un contract: să vă îndepliniți obligația contractuala de a plăti serviciile pe care le-ați comandat de la noi.

Utilizarea web beacon-urilor și a tehnologiilor similare în e-mailuri

Utilizam tehnologii precum web beacon-uri (fișiere grafice mici) pentru a evalua randamentul e-mailurilor noastre precum ratele de livrare, ratele de deschidere și ratele de click-uri. Pentru mai multe informații despre modul în care folosim web beacon-urile în e-mailurile noastre, consultați politica noastră privind cookie-urile, disponibila aici.

Comunicări de marketing:

Pentru comunicările de marketing aveți opțiune de a alege dacă doriți să le primiți sau nu.Puteți să vă înscrieți pentru a primi comunicări de marketing de la noi în legătură cu bunurile și serviciile noastre prin e-mail, mesaj text, telefon, și postare, completând formularul și bifând caseta care indica faptul ca doriți să primiți astfel de comunicări. Va vom trimite comunicări de marketing în legătură cu bunurile și serviciile noastre numai dacă va înscrieți pentru a le primi. Justificare juridica pentru prelucrare: consimțământul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor). Consimțământul: vă acordați consimțământul de a va trimite informații despre bunurile și serviciile noastre prin înscrierea pentru a primi astfel de informații.

Cum utilizam datele dumneavoastră personale

Utilizăm datele dumneavoastră personale pentru scopuri de business și administrative ( în special pentru a vă contacta și pentru a procesa comenzile pe care le plasați pe site-ul nostru), pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale, pentru a de a promova bunurile și serviciile noastre și în legătură cu drepturile și obligațiile noastre legale. Având în vedere specificul de turism al activității societății noastre, vă putem folosi datele cu caracter personal în următoarele scopuri:

 • Oferirea de servicii turistice, servicii de călătorie și/sau servicii asociate acestora;
 • Gestionarea și administrarea relației contractuale cu clienții noștri;
 • Respectarea obligațiilor noastre legale (cum ar fi obligații de raportare către autoritățile fiscale);
 • Gestionarea securității și accesului în sediile noastre, gestionarea utilizării sistemelor IT utilizate de MITESCO SRL (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicații utilizate), inclusiv prevenirea și detectarea amenințărilor de securitate, a fraudelor sau a altor activități neautorizate sau malițioase;
 • În scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor și intereselor noastre;
 • Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dumneavoastră, inclusiv (întrucât avem un interes legitim să ne îmbunătățim în mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje în rândul clienților cu privire la nivelul de satisfacție al clienților cu privire serviciile noastre.
 • În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile.

De asemenea, pe baza consimțământului dumneavoastră, vă putem transmite diverse comunicări prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent cu privire la ultimele oferte în domeniul turistic, anunțuri și alte informații cu privire la serviciile, produsele, evenimentele și proiectele noastre sau alte evenimente promoționale.

Informații colectate sau obținute de la terți

Aceasta secțiune stabilește modul în care obținem sau colectam informații despre dumneavoastră prin intermediul terților.

Informații primite de la terți

În activitatea noastră noi putem primi informații despre dumneavoastră de la terți. Acele părți terțe de la care primim date despre dumneavoastră sunt, în general companii , afiliați, parteneri de afaceri sau persoane care achiziționează serviciile noastre în numele dumneavoastră. De asemenea, este posibil ca terți cu care nu am avut niciun contact prealabil să ne ofere informații despre dumneavoastră. Informațiile pe care le obținem de la terți vor fi, în general, numele dumneavoastră și detaliile de contact, dar vor include orice informații suplimentare despre dumneavoastră care ne vor fi furnizate.
Justificare juridica pentru prelucrare:este necesar pentru executarea unui contract sau luarea de măsuri la cererea dumneavoastră de a încheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor), consimțământul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor), interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). 

Dacă primim informații despre dumneavoastră din greșeală

Dacă primim din greșeală informații despre dumneavoastră de la o parte terță și/sau nu avem o bază legală pentru prelucrarea acestor informații, vom șterge informațiile dvs.

Informații obținute de către noi de la părți terțe

In anumite circumstanțe (de exemplu, pentru a verifica informațiile pe care le deținem despre dumneavoastră sau pentru a obține informațiile lipsa de care avem nevoie pentru a va oferi un serviciu), vom obține datele despre dumneavoastră din anumite surse accesibile publicului, atât din UE, cât și din afara UE, cum ar fi instituțiile / autoritățile publice. În anumite circumstanțe, vom obține, de asemenea, informații despre dumneavoastră din surse private, atât din UE, cât și din afara UE, cum ar fi: firme de asigurări. Aceste date vor fi prelucrate doar cu acordul dumneavoastră explicit.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea unui contract sau luarea de măsuri la cererea dumneavoastră de a încheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru încheierea unui contract: dacă ați încheiat un contract sau ați cerut să încheiem un contract cu dvs. în anumite circumstanțe, vom obține informații despre dumneavoastră din surse publice pentru a ne permite să înțelegem afacerea dvs. și sa furnizam servicii la un standard suficient pentru dumneavoastră De exemplu, vom obține și/sau verifica adresa dumneavoastră de e-mail de pe site-ul dumneavoastră web dacă ne cereți să vă trimitem informații prin e-mail și nu avem sau avem nevoie de confirmarea adresei dumneavoastră de e-mail.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interesele legitime: în anumite circumstanțe, vom avea un interes legitim de a obține informații despre dumneavoastră din surse publice și private. De exemplu, dacă ați încălcat sau suspectam că ați încălcat oricare dintre drepturile noastre legale, vom avea un interes legitim de a obține și de a prelucra informații despre dumneavoastră din aceste surse, pentru a investiga și a urmări orice încălcare suspectata sau potențială.
Justificare juridică pentru prelucrare:consimțământul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor). Consimțământ: este posibil să obținem informații de la părți terțe, în cazul în care ați fost de acord sa comunice aceste date către noi prin, exprimându-vă consimțământul de ex. bifând o căsuță care va spune că doriți ca informațiile dumneavoastră sa fie partajate cu noi.

Utilizarea sistemelor automate de luare a deciziilor

Utilizam mecanisme automate de luare a deciziilor pe website-ul nostru. Nu consideram ca acest lucru are un efect juridic asupra dumneavoastră sau vă afectează într-un mod similar.
Aveți dreptul să vă opuneți utilizării noastre de mecanisme automate de luare a deciziilor și profilare descrise în aceasta secțiune. Puteți face acest lucru prin renunțarea la cookie-uri și la tehnologii similare, în conformitate cu metoda descrisa în secțiunea relevanta din aceasta politica de confidențialitate. Dacă nu doriți ca noi sa va procesam adresa IP reala (de obicei adresa IP atribuita de Furnizorul de servicii de Internet) atunci când vizitați site-ul nostru, puteți utiliza o rețea virtuala privata (VPN) sau un serviciu gratuit, cum ar fi Tor.
Puteți afla mai multe despre utilizarea cookie-urilor și a tehnologiilor similare (inclusiv baza legala pentru utilizarea lor) și cum să renunțați la acestea în politica privind cookie-urile, disponibila aici.

Mecanisme automate de luare a deciziilor

Mecanismele automate de luare a deciziilor sunt acele mecanisme de luare a deciziilor prin mijloace tehnologice (prin intermediul unei mașini) fără implicarea umană.
Logica implicată: afișarea automata a anunțurilor către persoanele care au vizitat site-ul nostru duce la creșterea eficientei publicității și este mai economica pentru noi decât afișarea manuala sau alte metode de publicitate.
Semnificația și consecințele preconizate: cookie-urile vor fi utilizate pentru a recunoaște faptul ca ați vizitat site-ul nostru pentru a va afișa reclame (cu excepția cazului în care ați blocat astfel de cookie-uri) și vor culege informații despre comportamentul dumneavoastră online.
Cum va puteți opune: puteți bloca aceste tipuri de cookie prin utilizând setările browserului. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră privind cookie-urile.

Dezvăluirea și utilizările adiționale (suplimentare) ale datelor dumneavoastră

Aceasta secțiune stabilește circumstanțele în care vom dezvălui datele dumneavoastră unor părți terțe și orice alte scopuri suplimentare pentru care utilizam datele dumneavoastră Am precizat mai sus în fiecare caz situațiile punctuale în care intervine o terță parte, mai jos fiind explicate principiile după care se

Dezvăluirea informațiilor dumneavoastră furnizorilor de servicii

Utilizam o serie de terți pentru a ne furniza servicii care sunt necesare pentru a ne derula afacerea sau pentru a ne ajuta sa ne desfășurăm afacerea și care procesează informațiile dumneavoastră pentru noi în numele nostru, respectiv: –  Furnizorii de servicii de telefonie; –  Furnizori de servicii de e-mail; –  Furnizorii de servicii IT; –  Dezvoltatori de site-uri web; –  Furnizorul de servicii de găzduire web; –  Furnizorii de servicii de marketing; –  Furnizor de servicii de e-mail marketing;

Informațiile dumneavoastră vor fi partajate cu acești furnizori de servicii, acolo unde este necesar pentru a va oferi serviciul pe care l-ați solicitat, indiferent dacă aceasta solicitare este de accesare a site-ului nostru sau comandare bunuri și servicii de la noi.

Noi nu afișăm identitatea furnizorilor noștri de servicii în mod public, din motive de securitate și din motive de competitivitate. Dacă totuși doriți informații suplimentare despre identitatea furnizorilor de servicii, vă rugăm să ne contactați direct prin intermediul formularului nostru de contact sau prin e-mail la adresa contact@mythtravel.ro și va vom furniza astfel de informații în cazul în care aveți un motiv legitim de a solicita acest lucru.

Justificare juridica pentru prelucrare: interese legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interesul legitim: în cazul în care partajam informațiile dumneavoastră cu acești terți într-un alt context decât în cazul în care este necesar pentru a efectua un contract (sau în urma solicitării dumneavoastră de a face acest lucru), va vom partaja informațiile cu astfel de terțe părți pentru a ne permite sa ne conducem și să gestionam eficient afacerea. Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea unui contract sau luarea de măsuri la cererea dumneavoastră de a încheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor). Motivul pentru care este necesar pentru realizarea unui contract: este posibil sa partajam informații cu furnizorii noștri de servicii pentru a ne permite să ne îndeplinim obligațiile care decurg din contractul respectiv sau sa luam măsurile pe care le-ați solicitat înainte de a încheia un contract cu dvs.

Cum partajam datele dumneavoastră – dezvăluirea informațiilor dumneavoastră unor părți terțe

Noi dezvăluim informațiile dumneavoastră unor terțe părți în anumite circumstanțe, după cum se arata mai jos.

Furnizarea de informații unor terțe părți, cum ar fi Google Inc., Facebook. Google colectează informații prin utilizarea Google Analytics pe website-ul nostru. Google, Facebook, utilizează aceste informații, inclusiv adresele IP și informațiile din cookie-uri, pentru mai multe scopuri, cum ar fi îmbunătățirea calității serviciilor noastre și a experienței dumneavoastră de navigare. Informațiile sunt colectate de Google și Facebook în mod anonim. Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interesele legitime: îmbunătățirea calității serviciilor noastre.

Partajarea informațiilor dumneavoastră cu părți terțe, care sunt fie legate de, fie asociate cu funcționarea afacerii noastre, în cazul în care este necesar pentru noi. Aceste părți terțe include consultanți, afiliați, parteneri de afaceri, contractori independenți și asigurători. Informații suplimentare privind fiecare dintre aceste părți terțe sunt prezentate mai jos. Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interes legitim: funcționarea și gestionarea eficiența a afacerii noastre.

Consultanți Ocazional, obținem sfaturi de la consultanți, cum ar fi avocați, firme de audit, profesioniști în relații publice și firme de cercetare sociologică. Vom partaja informațiile dumneavoastră cu aceste părți terțe numai în cazul în care este necesar să le permitem acestor terțe părți să ne ofere consultanță relevantă. Consultanții noștri se afla în România.

Afiliați. Afiliații sunt persoanele sau entitățile cu care lucram pentru a promova afacerea noastră prin diverse mijloace. Afiliații vor partaja informații cu noi și vom dezvălui informații cu aceștia în cazul în care v-ați exprimat interesul fata de produsele sau serviciile noastre și pentru a executa obligațiile contractuale pe care le avem fata de dumneavoastră. Afiliații noștri se afla în Romania. Acestora li se aplica prevederile legii din Romania și clauzele de confidențialitate din contractul cu aceștia în ceea ce privește confidențialitatea datelor cu caracter personal.

Parteneri de afaceri Partenerii de afaceri sunt intreprinderile cu care lucram și care furnizează bunuri și servicii asemănătoare celor oferite de noi, care sunt complementare propriei noastre afaceri sau care ne permit sa furnizam bunuri sau servicii pe care nu le putem oferi singuri. Partajam informații cu partenerii noștri de afaceri, în cazul în care ați solicitat servicii pe care aceștia le furnizează, fie independent, fie în legătură cu propriile noastre servicii și pentru a ne putea îndeplini obligațiile contractuale față de dumneavoastră. Partenerii noștri de afaceri își desfășoară activitatea în domeniul serviciilor turistice, hoteliere, de transport. Partenerii noștri de afaceri se afla în Uniunea Europeana și în afara Uniunii Europene. Pentru mai multe informații despre garanțiile utilizate atunci când informațiile dumneavoastră sunt transferate în afara Spațiului Economic European, consultați secțiunea din aceasta politică de confidențialitate de mai jos intitulata Transferul datelor dvs. în afara Spațiului Economic European.

Contractori independenți. Ocazional folosim contractori independenți în afacerea noastră (ghizi, transportatori, etc). Informațiile dumneavoastră vor fi distribuite unor contractori independenți numai în cazul în care este necesar ca aceștia să îndeplinească serviciul pe care i-am contractat să îl îndeplinească în legătură cu afacerea noastră. Colaboratorii noștri independenți, în marea lor majoritate, sunt ghizi turistici, însoțitori de grupuri sau reprezentanți locali ai societății în diferite destinații turistice. Acestora li se aplica clauzele de confidențialitate din contractul cu aceștia în ceea ce privește confidențialitatea datelor cu caracter personal.

Asigurători. Vom dezvălui informațiile dumneavoastră asigurătorilor noștri în cazul în care este necesar să o facem, de exemplu: dacă optați pentru sistemul de asigurări în momentul achiziționării unui pachet turistic, sau ulterior, în legătură cu o reclamație sau o eventuala cerere pe care o primim / o facem sau în conformitate cu obligațiile noastre generale de dezvăluire, conform contractului nostru de asigurare cu aceștia.
Asiguratorii noștri se afla în Romania. În cazul în care pachetul turistic necesita o asigurare la un asigurător străin vom informa în prealabil turistul cu condițiile asigurării.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).
Interes legitim: funcționarea și gestionarea eficienta a afacerii noastre. Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea unui contract (sau pentru a se lua măsuri la cererea dumneavoastră înainte de a încheia un contract) (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor). Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: trebuie sa transmitem informațiile unor terți (parteneri, asigurători, etc.) pentru a ne putea îndeplini obligațiile contractuale fata de dumneavoastră sau pentru a lua măsuri la cererea dumneavoastră înainte de a încheia un contract.

Nu afișăm identitatea tuturor celorlalte părți terțe cu care putem partaja informații din motive de securitate și pentru păstrarea avantajului competitiv, cu excepția contractelor de revânzare. Dacă totuși doriți informații suplimentare despre identitatea unor astfel de părți terțe, vă rugăm să ne contactați direct prin formularul de contact sau prin e-mail la adresa contact@mythtravel.ro și va vom furniza astfel de informații în cazul în care aveți un motiv legitim de solicitare și doar dacă am partajat informațiile cu astfel de terțe părți, de exemplu).

Vom dezvălui informațiile dumneavoastră unui cumpărător sau vânzător potențial sau real în contextul unei vânzări sau achiziții de afaceri, al unei fuziuni sau al unui eveniment similar, real sau potențial.

Temeiul legal pentru prelucrare: interese legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interes legitim: Permitem accesul la informații cu un potențial cumpărător, vânzător sau persoană similară pentru a permite efectuarea unei astfel de tranzacții.

Dezvăluirea și utilizarea informațiilor dumneavoastră din motive legale

Indicarea unor posibile acte criminale sau amenințări la adresa siguranței publice către o autoritate competentă.

Dacă suspectăm că a avut loc un comportament criminal sau potențial, vom avea nevoie, în anumite circumstanțe, să contactam o autoritate competenta, cum ar fi poliția. Ar putea fi cazul, de exemplu, dacă bănuim că s-a comis o frauda sau o infracțiune cibernetica sau dacă primim amenințări sau comunicări rău intenționate fata de noi sau fata de terți. În general, va trebui doar să vă procesam informațiile în acest scop, dacă ați fost implicați sau afectați de un astfel de incident într-un fel sau altul. Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interes legitim: prevenirea criminalității sau a activității criminale suspectate (cum ar fi frauda).

În legătură cu aplicarea sau aplicarea potențială a drepturilor noastre legale

Vom utiliza informațiile dvs. în legătură cu punerea în aplicare sau cu potențialul de aplicare a drepturilor noastre legale, inclusiv, de exemplu, schimbul de informații cu agențiile de colectare a datoriilor, dacă nu plătiți sumele datorate atunci când sunteți obligat contractual să faceți acest lucru. Drepturile noastre legale pot fi contractuale ( în cazul în care am încheiat un contract cu dvs.) sau ne-contractuale (cum ar fi drepturile legale pe care le avem în temeiul dreptului de autor sau răspunderii civile delictuale). Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interes legitim: sa ne impunem drepturile legale și sa luam măsuri pentru a ne asigura drepturile legale.

În legătură cu un litigiu sau o procedura juridica sau potențial juridică

Este posibil sa fie necesar sa utilizam informațiile dumneavoastră dacă suntem implicați într-o litigiu cu dumneavoastră sau cu o parte terță, de exemplu, fie pentru a soluționa litigiul, fie ca parte a medierii, arbitrajului sau a unei hotărâri judecătorești sau a unui proces similar. Temeiul legal pentru prelucrare:interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor). Interes legitim: soluționarea litigiilor sau a eventualelor litigii.

Pentru respectarea continua a legilor, reglementarilor și altor cerințe legale

Vom utiliza și procesa informațiile dumneavoastră pentru a respecta obligațiile legale la care suntem supusi. De exemplu, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informațiile dvs. în baza unei hotarari judecatoresti sau a unei citatii, daca primim una. Justificare juridica pentru prelucrare: respectarea unei obligatii legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor). Obligatia legala:obligatiile legale de a divulga informații, stabilite în sarcina noastra prin acte normative interne sau internationale (de exemplu sub forma unui acord international pe care Romania l-a semnat). Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor). Interes legitim: în cazul în care obligatiile legale fac parte din legile unei alte tari și nu au fost integrate în cadrul juridic al Romaniei, avem un interes legitim de a respecta aceste obligatii.

Cât timp păstrăm datele dumneavoastră

Timpul de pastrare al informatiilor (datelor) cu caracter personal depinde de locul și modul de utilizare al acestora, asa cum am mai mentionat. Ele pot fi pe o durata nedeterminata (sau depind de dumneavoastră), cum ar fi inscrierea ca utilizator pe site-ul web sau pot fi arhivate pe durata legala impreuna cu documentul aferent daca exista o asemenea cerinta legala (de exemplu datele de facturare. Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

Durata stocării datelor dvs.

Aceasta secțiune stabilește cât timp păstram datele colectate. Am stabilit perioade de păstrare specifice acolo unde este posibil. În cazul în care acest lucru nu a fost posibil, am stabilit criteriile pe care le folosim pentru a determina perioada de retenție.

Perioade de retenție

Log-uri de server: păstrăm informații log-urile serverului pentru o perioada de 6 luni. Informatii privind comenzile plasate: atunci când plasati o comanda pentru bunuri și servicii, pastram aceste informații timp de sase ani de la incheierea exercitiului financiar în care ați plasat comanda, în conformitate cu obligatia noastra legala de a pastra inregistrari în scopuri fiscale. Corespondenta: atunci când faceti o cerere sau ne contactati din orice motiv, fie prin e-mail sau prin intermediul formularului nostru de contact sau telefonic, vom pastra informațiile dumneavoastră atata timp cat este necesar sau pana la solicitarea dumneavoastră expresa de a va sterge datele, ce va fi aplicata în mod coroborat cu obligatiile legale stabilite în sarcina noastra. Newsletter: pastram informațiile pe care le-ati folosit pentru a va inscrie la newsletter-ul nostru atata timp cat ramaneti abonat (cat timp nu va dezabonati) sau daca decidem sa anulam serviciul nostru de newslettere. Comentariu pe site: comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Criterii pentru stabilirea perioadelor de pastrare

In orice alte circumstante, va vom pastra informațiile doar atat timp cat vor fi necesare, luand în considerare urmatoarele:

 1. Scopul și utilizarea informatiilor dumneavoastră atat în prezent, cat si în viitor (spre exemplu, daca este necesar sa continuam stocarea acelor informații pentru a continua sa ne indeplinim obligatiile în baza unui contract cu dumneavoastră sau sa va contactam în viitor;
 2. Dacă avem o obligatie legala de a continua prelucrarea informatiilor dvs. (cum ar fi orice obligatii de pastrare a inregistrarilor impuse de legea sau reglementarile relevante);
 3. Dacă avem orice temei pentru a continua prelucrarea informatiilor (cum ar fi consimțământul dvs.);
 4. Dacă avem un interes legitim pentru a continua prelucrarea datelor dvs.;
 5. Nivelurile de risc, cost și responsabilitate implicate în continuarea detinerii informatiilor.
 6. Securizarea informatiilor dvs.

Luam măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a va asigura informațiile și pentru a le proteja impotriva utilizarii neautorizate sau ilegale și a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv:

 1. Partajarea și furnizarea accesului la datele dvs. în masura minima necesara, sub rezerva restrictiilor de confidentialitate, acolo unde este cazul si în mod anonim, ori de cate ori este posibil;
 2. Folosirea serverelor securizate pentru stocarea informatiilor;
 3. Verificarea identitatii oricarei persoane care solicita accesul la informații inainte de a le acorda acces la informații;
 4. Utilizarea standardului Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta orice informații pe care ni le trimiteti prin intermediul oricaror formulare de pe site-ul nostru web;
 5. Transferam datele dumneavoastră doar prin intermediul unui sistem inchis sau prin transferuri de date criptate.
 6. Transmiterea de informații catre noi prin e-mail

Transmiterea informatiilor pe internet nu este în intregime sigura și daca ne trimiteti informații prin intermediul internetului (prin e-mail sau prin orice alta modalitate), faceti acest lucru în intregime pe propriul risc. Nu putem fi responsabili pentru niciun fel de cheltuieli, pierderi de profit, prejudicii ale reputatiei, daune, datorii sau orice alta forma de pierdere sau de prejudiciu suferita de dumneavoastră ca rezultat al deciziei dumneavoastră de a ne transmite informații prin astfel de mijloace.

Transferul datelor dvs. în afara Spatiului Economic European

Avand în vedere obiectul de activitate al societatii, pentru a ne respecta obligatiile contractuale pe care ni le asumam fata de dvs., respectiv pentru a va asigura pachetele turistice pe care le contractati, suntem nevoiti sa transferam datele dumneavoastră personale catre partenerii nostri contractuali, unii dintre acestia avand sediul în afara SEE. Datele dumneavoastră vor fi transferate în afara SEE doar atunci când achizitionati pachete turistice cu destinatii din afara SEE sau atunci când operatorii de transport persoane pe care dumneavoastră ii alegeti au sediul în afara SEE.

Garantiile (protectiile) utilizate: Clauze contractuale pentru transferul de date cu caracter personal din Uniunea Europeana catre tari terte – conform articolului 46 alineatul (92) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor.

Cum protejam datele – cum sunt securizate datele dumneavoastră

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice adecvate  împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală. Printre cerintele care se aplica protectiei datelor cu caracter personal și pe care le-am implementat sunt:

 1. Identificarea şi autentificarea utilizatorului. Prin utilizator se înţelege orice persoană care acţionează sub autoritatea noastra în calitate de operator, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a căpăta acces la o bază de date cu caracter personal, trebuie să se identifice. Identificarea se poate face prin introducerea codului de identificare de la tastatură (daca este cazul pot fi și alte metode). Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea unitatii.
 2. Tipul de acces. Utilizatorii trebuie să acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor lor de serviciu. Autorizarea pentru această prelucrare de date cu caracter personal este limitată la câţiva utilizatori.
 3. Colectarea datelor. Exista desemnati din partea noastra utilizatori autorizaţi pentru operaţiile de colectare şi introducere de date cu caracter personal într-un sistemul informaţional.
 4. Execuţia copiilor de siguranţă.  Copiile de siguranţă ale bazelor de date cu caracter personal, precum şi ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate se fac la intervalale de timp stabilite.
 5. Computerele şi terminalele de acces sunt instalate în încăperi care se pot incuia și dedicate exclusiv activitatii de agentie de turism.
 6. Fişierele de acces. Orice accesare a bazei de date cu caracter personal este înregistrată într-un fişier de acces (numit log la prelucrările automate) sau într-un registru pentru prelucrările manuale de date cu caracter personal.
 7. Sistemele de telecomunicaţii. Sistemul de telecomunicaţii este contractat cu operatorii autorizati din Romania astfel încât datele cu caracter personal să nu poată fi interceptate sau transmise de oriunde. Prin sistemele de telecomunicaţii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare. Siteul web est gazduit în S.U.A. de un operator agreat și cu reprezentatnta în Romania.
 8. Instruirea personalului. În cadrul cursurilor de pregătire a utilizatorilor operatorul este obligat să facă informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, la cerinţele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, precum şi cu privire la riscurile pe care le comportă prelucrarea datelor cu caracter personal, în funcţie de specificul activităţii utilizatorului.
 9. Folosirea computerelor. Pentru menţinerea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal (în special împotriva viruşilor informatici) operatorul va lua măsuri care vor consta în: a)interzicerea folosirii de către utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase; b)informarea utilizatorilor în privinţa pericolului privind viruşii informatici; c)implementarea unor sisteme automate de devirusare şi de securitate a sistemelor informatice;
 10. Imprimarea datelor Scoaterea la imprimantă a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizaţi pentru această operaţiune de către operator. rin utilizarea de solutii tehnice și organizatorice precum: stocarea de informații pe servere securizate, criptarea transferurilor de date catre și de la serverele noastre utilizand tehnologia SSL, criptarea operatiunilor de plata pe site folosind tehnologia SSL, permiterea accesului la datele dumneavoastră personale doar când este necesar, criptarea datelor personale, criptarea e-mailurilor, pseudonimizarea si/sau anonimizarea datelor personale.

Drepturile dumneavoastră asupra datelor personale

Sub rezerva anumitor restricții, aveți următoarele drepturi în legătură cu datele dumneavoastră pe care le puteți exercita prin transmiterea unei solicitări scrise trimisa către MITESCO S.R.L. Agenția de turism „Myth Travel” la adresa: Sat Șelimbăr , Comuna Șelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2, cod postal 557260 unui e-mail către contact@mythtravel.ro:

 • Să solicitați acces la informațiile dvs. și informații referitoare la utilizarea și prelucrarea informațiilor dvs.;
 • Să solicitați corectarea sau ștergerea datelor dvs.;
 • Să solicitați limitarea utilizării datelor dvs.;
 • Să primiți informațiile pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit de un dispozitiv (de exemplu, un fișier CSV) și dreptul de a transfera informațiile respective unui alt controlor de date (inclusiv unui controlor de date terță parte);
 • Să obiectați asupra procesării datelor dvs. în anumite scopuri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea de mai jos intitulata “Dreptul dumneavoastră de a obiecta fata de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri”);
 • Să vă retrageți consimțământul pentru utilizarea datelor dvs. în orice moment în care ne bazam pe consimțământul dumneavoastră de a utiliza sau de a prelucra aceste informații. Vă rugăm să rețineți că, dacă vă retrageți consimțământul, acest lucru nu va afecta legalitatea utilizării și prelucrării datelor dumneavoastră pe baza consimțământului dumneavoastră înainte de momentul la care va retrageți consimțământul. În conformitate cu articolul 77 din Regulamentul general privind protecția datelor, aveți, de asemenea, dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru de reședință, locul de muncă sau o presupusă încălcare a protecției generale a datelor Regulament.

În acest scop, în Romania, autoritatea de supraveghere este: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, site web www.dataprotection.ro

Verificarea identității dumneavoastră în cazul în care solicitați acces la informațiile personale

În cazul în care solicitați acces la informațiile dvs., suntem obligați prin lege să folosim toate măsurile rezonabile pentru a vă verifica identitatea înainte de a face acest lucru. Aceste măsuri sunt concepute pentru a va proteja informațiile și pentru a reduce riscul de frauda de identitate, de furt de identitate sau de acces general neautorizat la informațiile dvs.

Ce drepturi ai asupra datelor tale înregistrate pe site

Dacă ați deschis un cont sau ați lăsat comentarii pe acest sit web, puteți cere să primiți un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv toate datele pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, ne puteți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Cum va verificam identitatea

În cazul în care dispunem de informații adecvate despre dvs. în baza de date, vom încerca să verificam identitatea dumneavoastră utilizând aceste informații. Dacă nu este posibil sa va identificam pe baza acestor informații sau dacă nu avem informații suficiente despre dvs., este posibil sa solicitam copii sau certificate ale unor documente pentru a va putea verifica identitatea înainte de a va putea oferi accesul datele dumneavoastră Vom putea confirma informațiile exacte de care avem nevoie pentru a va verifica identitatea în circumstanțele dumneavoastră specifice dacă și când faceți o astfel de solicitare.

Dreptul dumneavoastră de a obiecta fata de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri

Aveți următoarele drepturi în ceea ce privește datele dumneavoastră pe care le puteți exercita prin solicitare scrisa trimisa către MITESCO S.R.L. Agenția de turism „Myth Travel” la adresa: Sat Șelimbăr, Comuna Șelimbăr, Str. Trandafirului nr. 2, cod postal 557260 unui e-mail către contact@mythtravel.ro.

 • să obiectați la utilizarea sau prelucrarea informațiilor de către noi pentru a îndeplini o sarcina în interes public sau în interesul nostru legitim, inclusiv analizarea sau prezicerea comportamentului dumneavoastră pe baza informațiilor dvs.;
 • să obiectați utilizarea sau prelucrarea datelor dvs. în scopuri de marketing direct (inclusiv orice profil pe care îl implicam în legătură cu acest marketing direct). De asemenea, va puteți exercita dreptul de a obiecta utilizării sau procesării datelor dvs. în scopuri de marketing direct:
 • făcând clic pe linkul de dezabonare conținut în partea de jos a oricărui e-mail de marketing pe care vi-l trimitem și urmând instrucțiunile care apar în browserul dvs., după ce faceți clic pe linkul respectiv;
 • trimițănd un mesaj SMS care conține numai cuvântul “DEZABONARE” ca răspuns la orice comunicare de marketing pe care o trimitem prin mesaj text sau prin accesarea linkului indicat în mesajul SMS primit;
 • trimițănd un e-mail către contact@mythtravel.ro, solicitându-ne sa nu mai trimitem comunicări de marketing sau prin includerea cuvintelor “DEZABONARE” ; Pentru mai multe informații despre modul în care puteți obiecta la utilizarea datelor colectate prin intermediul modulelor cookie și tehnologiilor similare, consultați politica noastră privind cookie-urile, disponibila aici.

Date personale sensibile

“Date personale sensibile” sunt informații despre un individ care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filozofice sau calitatea de membru al unui sindicat, informațiile genetice, informațiile biometrice în scopul identificării unice a unui individ, informațiile privind sănătatea sau informațiile privind viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane fizice. În situații specifice, colectam “date personale sensibile” privind sănătatea și date ale minorilor (nume, prenume, vârsta, CNP, serie și numărul de pașaport). Datele personale privind sănătatea ne sunt furnizate de utilizatori (clienți) atunci când au cerințe speciale cu privire la serviciile de transport sau serviciile de cazare pe cale le achiziționează (de exemplu: alergii – solicitarea unui meniu special la hotel, dizabilități – solicitarea unui hotel cu rampă, etc.)

Datele minorilor le prelucram pentru desfășurarea în condiții optime a serviciilor contractate de către reprezentanții legali ai minorilor.

Dacă, totuși, ne transmiteți din greșeală sau în mod intenționat alte informații personale sensibile, veți fi considerat ca ne-ați dat în mod explicit consimțământul să procesam informațiile personale sensibile în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor. Vom folosi și procesa informațiile dumneavoastră personale cu caracter sensibil în scopul ștergerii acestora.

Modificări ale politicii noastre de confidențialitate

Actualizam și modificam periodic politica noastră de confidențialitate.

Modificări minore ale politicii noastre de confidențialitate

În cazul în care efectuam modificări minore ale politicii noastre de confidențialitate, vom actualiza Politica de confidențialitate cu o noua data efectivă menționată la începutul acesteia. Prelucrarea informațiilor dumneavoastră va fi guvernata de practicile stabilite în noua versiune a Politicii de confidențialitate de la data efectiva a acesteia.

Modificări majore ale politicii noastre de confidențialitate sau a scopurilor pentru care procesam informațiile dumneavoastră

În cazul în care efectuam modificări majore ale politicii noastre de confidențialitate sau intenționăm să utilizăm datele dumneavoastră pentru un scop nou sau pentru un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat inițial, vă vom notifica prin e-mail (dacă este posibil) sau prin publicarea unui anunț pe site-ul nostru web. Vă vom furniza informațiile despre modificarea în cauză și despre scopul și orice alte informații relevante înainte de a ne utiliza informațiile dumneavoastră pentru noul scop. Ori de câte ori este necesar, vom obține consimțământul dumneavoastră prealabil înainte de a utiliza informațiile dumneavoastră într-un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat inițial.

Confidențialitatea minorilor

Prelucram date ale persoanelor cu vârsta sub 18 ani, doar cu acordul reprezentantului legal, pentru desfășurarea în condiții optime a serviciilor contractate de către reprezentanții legali ai minorilor.
Este posibil sa primim informații referitoare la persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani prin fraudarea sau înșelăciunea unui terț. Dacă suntem înștiințați despre acest lucru, de îndată ce vom verifica informațiile, atunci când legea cere acest lucru, vom obține imediat consimțământul reprezentantului legal pentru a utiliza aceste informații sau, dacă nu putem obține acest consimțământ, vom șterge informațiile de pe serverele noastre. Dacă doriți sa ne anunțați primirea de informații despre persoanele cu vârsta sub 18 ani, vă rugăm să faceți acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@mythtravel.ro.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel sit web.

Ce proceduri avem la dispoziție pentru încălcarea securității datelor

Conform Articolului 33 din GDPR este obligatoriu ca o organizație cu rol de operator să raporteze autorității sale de supraveghere orice breșă de securitate a datelor personale în termen de 72 de ore de la conștientizarea acesteia. În cazul în care breșa poate avea ca rezultat un risc ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, indivizii înșiși trebuie să fie contactați „fără întârzieri nejustificate”. Pentru a nu avea asemenea evenimente noi am luat măsurile care se impun, dar dacă constatați ca datele dumneavoastră personale au fost compromise în urma interacțiunii cu site-ul nostru Internet, oricare din mijloacele de comunicații electronice cu care ne-ați contactat sau de către personalul din agenție, vă rugăm să ne contactați de urgență, pentru a putea acționa imediat (în timp real).

Elementele esențiale care trebuie să se regăsească într-o notificare se referă la:

 • natura încălcării datelor cu caracter personal;
 • categoriile și numărul aproximativ al persoanelor implicate;
 • categoriile și numărul aproximativ al înregistrărilor de date cu caracter personal în cauză;
 • descriere a consecințelor probabile ale încălcării datelor cu caracter personal;
 • descriere a măsurilor propuse a fi luate pentru a face față încălcării datelor cu caracter personal, dacă considerați ca este cazul
 • o descriere a măsurilor luate, dacă ați luat vreuna, pentru a atenua eventualele efecte adverse (exemple: blocare card bancar, blocare telefon mobil, etc)

Pentru a va informa în cunoștință de cauza asupra acestui subiect, poate fi consultat de pe site-ul la Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) poate fi descărcat ”Ghidul privind notificarea încălcărilor de securitate”, un instrument deosebit de util în implementarea condițiilor impuse de GDPR. Tot de pe site-ul Autorității Naționale pot fi accesate și consultate formularele utilizate deja în notificarea breșelor de securitate conform legislației actuale.

Cerințe pentru divulgarea unei afaceri controlată de guvern

S.C. MITESCO S.R.L., Agenția de turism “Myth Travel” cu datele de identificare la începutul acestei politici de confidențialitate, este o afacere cu caracter privat în 100%, cu acționarii sunt cetățeni români și nu există cerințe speciale în   prelucrarea datelor cu caracter personal cum ar fi cele aplicabile unei afaceri controlata de guvern. Interacțiunea cu oricare din aceste entități ( afaceri controlate de guvern) se desfășoară în aceleași condiții ca și cea cu alte entități de afaceri, persoane fizice sau juridice, de drept privat. Modificarea acestui fapt, dacă este cazul, va face obiectul unei notificări prealabile și în mod explicit.

Șelimbăr, 15.05.2019

 

Save settings
Cookies settings