Conferințe și evenimente

Sibiul este cunoscut drept unul dintre orașele turistice ale Transilvaniei, făcând parte din lațul Șapte Scaune (în germană Sieben Stühle, în latină Septem Sedes) se numea un teritoriu de pe Pământul Crăiesc (Königsboden) din Transilvania (în germană Siebenbürgen, adică „șapte cetăți”: Sibiu, Brașov, Mediaș, Sighișoara, Sebeș, Rupea, Bistrița), reprezentând unitățile adminstrative ale sașilor transilvăneni, din secolul al XII-lea până spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Orașul a fost încă de atunci un centru cultural și economic, având avantajul de a se afla la intersecția drumurilor comerciale care uneau Transilvania, deci Imperiul Austiac, mai apoi Austro-ungar, cu Țara Românească și Moldova. deci prin extensie cu Imperiul Otoman și cel Rus. Această așezare face ca și în zilele noastre orașul să fie foarte căutat pentru tot felul de conferințe și manifestări culturale, deoarece este situat echidistant față de granițele României, are o infrastructură de transport rutier destul de bine dezvoltată, este accesibil pe calea ferată și are aeroport.
Au organizat și organizează în continuare aici conferințe și manifestări SIBFEST – festivalul de teatru, Conferințele ASTREI, organizate de Biblioteca Astra Sibiu, Conferințe despre comunicarea religioasă și societatea modernă, organizate de Mitropolia Ardealului, cu sediul la Sibiu și multe altele.

Din punct de vedere al infrastructurii este în general bine, deși este loc de mai bine întotdeauna și în orice domeniu. Faptul că la Sibiu urmează s-a desfășurat Summitul UE din 2019, primul după BREXIT, la care au participat 27 de șefi de stat și de guvern, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt și 800 de jurnaliști. Toate marile hoteluri au săli de conferință, se adaugă și amfiteatrele universității, sălile administrației orașului și chiar săli private.

După evenimentul menționat mai sus considerăm că Sibiul va avea multe argumente pentru a fi gazda unor evenimente organizate de dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu toate cunoștințele și logistica noastră!


Warning: Undefined variable $user_ID in /homepages/18/d443268110/htdocs/mythtravel.ro/wp-content/themes/BookYourTravel/comments.php on line 77

Trebuie să fiți autentificat pentru a posta un comentariu.