Incetives și Team Building sau cum să ne cunoaștem și motivăm angajații!

Ce este team building-ul?
Pentru a fi eficienți oamenii trebuie să-și cumuleze eforturile pentru a atinge anumite obiective. Astfel s-ar putea spune ca team building-ul reprezinta procesul menit să îmbunătățească relațiile și raporturile dintre membrii unui grup pentru depășirea barierelor în atingerea obiectivelor comune. Echipele descoperă astfel un mod de lucru împreuna, creând astfel un climat propice care încurajează valoarea și contribuția fiecărui membru la atingerea telului comun. Toate energiile membrilor sunt canalizate către rezolvarea problemelor, eficienta și maximizarea folosirii resurselor echipei.

De ce este team building-ul atât de necesar?
Toată lumea a auzit și vorbește zilnic despre analiza SWOT (Strengths-Weaknesses-Opportunities-Threats). Scopul programelor de Team Building este de a integra talentul, abilitățile și creativitatea membrilor grupului. Se dorește  ca atingerea obiectivelor comune ale echipei să se facă prin interacțiunea punctelor forte ale membrilor ei.
Team Building-ul este un fenomen apărut în mediul de afaceri contemporan, referitoare la motivarea echipelor, recompensarea unei anumite realizări, ameliorarea procesului de comunicare, crearea de legături solide între angajați, precum și la testarea și evaluarea personalului.
În echipele de succes este recunoscut faptul că, de cele mai multe ori, nu se pot separa complet performantele membrilor de cele ale echipei.

Derularea programelor de team building pe care Myth Travel le poate dezvolta împreună cu dumneavoastră implică parcurgerea următoarelor etape:
– Stabilirea obiectivelor programului de team building;
– Planificarea programului de team building și transmiterea lui spre aprobarea conducătorului echipei;
– Desfășurarea propriu-zisă a programului de team building.
– Analiza rezultatelor și pregătirea corespunzătoare a viitoarelor evenimente.

Nevoile diverse de training ale companiilor presupun o oferta de programe de team building din ce în ce mai diversificata, personalizată, adaptată nevoilor de training solicitate de dumneavoastră.

Scopul Myth Travel este acela de a concepe și de a identifica împreună cu dumneavoastră tocmai acele programe de team building care să corespundă și să se adapteze obiectivelor companiei dumneavoastră.

Programele de motivare și recompensare prin incentive oferă organizației dumneavoastră oportunitatea de a-și atinge în mod măsurabil obiectivele, implicând oamenii care contează (membri ai echipei manageriale, dealeri ai companiei, clienții importanți).
Fie ca urmăriți creșterea vânzărilor sau optimizarea performantelor unui partener, un program de motivare bine conceput poate conduce la atingerea sau chiar la depășirea obiectivelor pe care vi le-ați propus.

Obiectivele care pot fi atinse cu ajutorul programelor de motivare prin incentive:
– Descoperirea și recompensarea comportamentelor care conduc la performante în vânzări;
– Creșterea gradului de fidelizare a clienților;
– Maximizarea vânzărilor unor produse noi;
– Creșterea vânzărilor, a cotei de piață și a profitului;
– Reducerea costurilor, bazata pe ideile angajaților;
– Optimizarea performantelor partenerilor dumneavoastră;
– Îmbunatățirea productivității angajaților.

Date statistice menite să vă convingă de utilitatea programelor de recompensare prin incentive:
– 65% din manageri consideră că programele de motivare prin incentive bazate pe turism sunt mai eficiente decât recompensele financiare;
– Mai putin de 20% din angajați lucrează la potențialul maxim, iar 75% dintre aceștia consideră că ar putea fi mai eficienți în munca lor;
– 70% dintre clienții nemulțumiți schimba furnizorul, datorita calității scăzute a serviciilor;
– Satisfacerea clienților se datorează, în proporție de 80%, angajaților cu adevarat implicați, informați și motivați.

Programe de grup
Excursiile în grup reprezintă opțiunea tradițională pentru marea majoritate a companiilor care oferă programe incentive. Într-un astfel de program, întreaga echipa participă simultan la același itinerar. Myth Travel poate pune la dispoziția dumneavoastră o paletă de programe, urmând ca dumneavoastră să alegeți destinația, tipul excursiei și perioada dorită.
Excursiile în grup oferă numeroase avantaje, dar au și anumite caracteristici care trebuie cunoscute de către organizatori:
– Întâlnirile și seminariile companiei sunt ușor de organizat, grupând toți participanții într-un singur loc;
– Experiențele excursiilor în grup pot genera relații minunate de prietenie între membrii unei echipe, conducătorii putând sesiza mai ușor ;
– Acest tip de excursii asigura o eficienta crescuta în folosirea resurselor financiare, logistice și de timp.

Programe individuale
Programele individuale de motivare și recompensare permit participanților să-și aleagă propria recompensa, în baza unor parametri stabiliți de dumneavoastră. Excursiile inedite și atractive reprezinta o noua modalitate de recompensare a angajaților dumneavoastră. Myth Travel poate crea, la cerere, o oferta de programe, iar participanții selectați de dumneavoastră pot alege destinația, tipul excursiei și perioada dorită.
Motivarea individuala oferă numeroase avantaje:
– Participanții își pot alege propria recompensă, aceasta metoda fiind adesea preferată de către cei vizați;
– Nu toți participanții vor fi plecați în același timp;
Persoanele vizate pot călători când este cel mai convenabil pentru ele, în funcție de nevoile și îndatoririle individuale;
Recompensele constând în călătorii individuale sunt și mai apreciate dacă, alături de persoana vizată pot participa și alți invitați ai săi sau partenerul.

Dacă doriți ca oamenii din echipa dumneavoastră să dea tot ce au mai bun, este necesar să-i mențineți în cea mai buna formă. Programele eficiente de motivare și recompensare a angajaților pot ajuta la atingerea acestui maxim.

Programele incentive în țară pot cuprinde:
– Servicii de cazare, masa și transport;
– Servicii opționale: diverse activități de team building, tururi și circuite cu ghidaj, diverse petreceri.

Programele incentive în străinătate pot cuprinde:
– Servicii de cazare, masa, transport și transferuri în destinații inedite;
– Servicii opționale, specifice destinației:  scufundări(diving), safari, tururi și circuite cu ghidaj etc.

Acum, mai mult ca oricând, angajații dumneavoastră de baza își doresc mai mult decât recompense financiare; doresc să obțină satisfacția muncii lor. Cu ajutorul echipei Myth Travel le puteți asigura aceasta satisfacție, printr-un program de motivare bine organizat și executat.


Warning: Undefined variable $user_ID in /homepages/18/d443268110/htdocs/mythtravel.ro/wp-content/themes/BookYourTravel/comments.php on line 77

Trebuie să fiți autentificat pentru a posta un comentariu.