Generalități

Sibiu Classic Tour: 2 ½ – 3 h, de la 6,5 RON / persoana.
Pentru mai bine de 2 ore ne vom « aventura » într-un tur de descoperire a oraşului Sibiu aşa cum s-a format el de-a lungul timpului: de la o mică fortăreaţă condusă de un brav cavaler, la una din cele mai bine fortificate cetăţi din Transilvania, centru meşteşugăresc, oraş cultural al Imperiului Austro-Ungar, al treilea oraş în care a izbucnit Revoluţia din 1989 şi, în prezent, centru al culturii româneşti şi europene.

Traseul cuprinde următoarele obiective: strada Cetăţii (cu fostele turnuri şi ziduri de apărare), Piaţa Schiller, Piaţa Aurarilor, Piaţa Mică (cu al său Turn al Sfatului, vestitul Pod al Minciunilor, Casa Artelor, Casa Luxemburg), Piaţa Huet (Biserica Evanghelică, Casa Calfelor), Pasajul Scărilor, Casa Altemberger (Muzeul de istorie), Strada Centumvirilor, Catedrala Ortodoxă, Str. Mitropoliei, Piaţa Mare (cu atracţiile principale: Muzeul Brukenthal, Primăria, Biserica Romano-Catolică, Casa Haller, Casa Albastră), Parcul Astra.
Dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie vă invităm să vizitaţi şi tradiţionala piaţă de legume, fructe, mezeluri şi brânzeturi – produse tradiţionale ale producătorilor autohtoni; de asemenea, vă propunem şi o vizită la Muzeul în Aer Liber, cel mai mare muzeu etnografic din Romania, aflat în Pădurea Dumbrava, pe malul unui lac.

Va conduce, va povesteste si doreste sa va faca un sejur placut, Adela Dadu, ghid de turism.

Plecări disponibile

Circuitul este disponibil numai la cerere.
Pretul este de 6,5 RON pentru turistii romani si 1,5 EUR pentru turistii care platesc in valuta.
Numarul minim de turisti pentru a se face circuitul este de 20.
Calendarul de disponibilitate indica datele cand circuitul se face sigur, pentru ca a fost solicitat, dar mai sunt locuri disponibile. Zilele nesolicitate si cele complet ocupate nu figureaza in calendar.
Din păcate, nu sunt locuri disponibile in acest circuit în acest moment

Sibiu, Romania

Sibiu, Romania             Oraşul Sibiu, denumit în germană Hermannstadt şi în maghiară Nagyszeben, este un oraș din Transilvania , România, cu o populație de aproximativ 147.000 de locuitori. Situat la circa 215 km nord – vest de București , capitala României, orașul a crescut pe malurile râului Cibin , un afluent al Citiți mai mult