Generalități

Circuit cu minisejur la Marea Adriatica – 7 zile/6 nopti
18 iunie – 24 iunie

Preț: 355 EURO

Ziua I – 18 iunie: Cluj Napoca – Sibiu – Belgrad – Medjugorje

Ora 5:30 plecare din Cluj Napoca.
Belgrad – capitala Serbiei, se afla la confluenta raului Sava cu Dunarea; tur al centrului istoric pietonal – Citadela Kalemegdan – cetate care a suportat 115 asedii ,
Piata Republicii – una din cele mai importante piete ale orasului in jurul ei vom vedea obiective precum: Muzeul National, statuia lui Mihail al III lea-politician ce a salvat poporul sarb de sub ocupatia turca – sculptata de Enrico Pazzi in 1882, Ceasul Milenium montat in anul 2000.
Din autocar vom vedea Palatul Vechi si Nou, Templul Sf. Sava – cea mai mare biserica ortodoxa din lume. Ne continuam excursia spre BOSNIA, seara poposim in Medjugorje – oras situat la 25 km de Mostar intr-o frumoasa zona montana. Cazare si cina hotel Ivona 3*.

Ziua II- 19 iunie- Medjugorje

Mic dejun. Vizita la biserica Sf Iacob dupa care se va urca pe colina Aparitiilor Maicii Domnului. Se spune ca in urma cu 30 ani pe aceasta colina le-a aparut Maica Domnului transmitandu-le mesaje de iubire si pace. Timp liber in zona. Cazare si cina Hotel Ivona 3*.

Ziua III – 20 iunie Dubrovnik – Split

Mic dejun. Deplasare spre Croatia spre orasul Dubrovnik, asezat pe stanci de calcar si flancat pe trei parti de Marea Adriatica. Patrundem pe principala poarta a cetatii si pasim pe vechea strada principala STRADUM, un bulevard de marmura slefuita de trecerea a multor pasi. Tot aici este si principala zona comerciala.
Marea fantana a lui Onofrio – principalul punct de aprovizionare cu apa al orasului din 1444, apa curge prin 16 capete de piatra.
Biserica Sf. Salvador – situata peste Stradum vis a vis de fantana, fata sa dominand bulevardul. Langa biserica se afla Manastirea Franciscana, construita in sec XIII, alcatuita dintr-o biserica, muzeu, farmacie – printre cele mai vechi din Europa- o galerie si o gradina.
Deplasare pe malul marii prin frumoasa regiune Makarska, unde locurile blande sunt prinse intre mare si masivul Biokovo. Cazare si cina in Split- capitala Dalmatiei, hotel Zagreb 3*.

Ziua IV – 21 iunie: SPLIT

Mic dejun. Vizita in Split – oras ce combina traditionalul cu modernul. Aceste locuri au fost indragite atat de mult de imparatul Diocletian incat si-a construit un palat. In jurul palatului orasul a inceput sa prospere si sa creasca. Vom face un tur in vechea cetate – Palatul lui Diocletian, Catedrala Svati Duje, Piata poporului, Statuia episcopului Nin.
Timp liber pentru a descoperi orasul. Cazare si cina hotel Zagreb 3*.

Ziua V – 22 iunie: SPLIT – Trogir

Mic dejun. Timp liber in Split pentru plaj, baie sau vizite si/sau cumparaturi. Dupa- amiaza optional vizitarea orasului Trogir – sit UNESCO – este considerat ca fiind unul din cele mai bine pastrate orase gotico-romanice din Europa. Timp liber pentru explorat mica cetate. Cazare si cina in Split, hotel Zagreb 3*.

Ziua VI – 23 iunie: PLITVICE

Mic dejun. Excursia continua spre Parcul National Plitvice- intrare 20 euro/pers. Complexul a fost declarat parc national inca din anul 1949, reprezentand cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei, vizitata anual de aproape 1 milion turisti, iar in anul 1979 parcul Plitvice a fost preluat pe lista Patrimoniului UNESCO. Daca va intrebati de ce peste un million de oameni vin aici in fiecare an, din toate colturile lumii, va invitam sa va pregatiti aparatele foto si camerele de filmat si sa vizitati unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Acesta minune naturala cu 16 lacuri terasate inconjurate de munti si vegetatie luxurianta va taie pur si simplu rasuflarea. Continuam drumul spre capitala Croatiei Zagreb. Cazare hotel „I” 3*. In fuctie de timpul disponibil vom putea face un tur al orasului vechi.

Ziua VII – 24 iunie – Zagreb

Mic dejun. Zagreb – capitala Croatiei- un oras minunat cu o parte medievala – cu palate, biserici, strazi inguste unde mai poti gasi mici braserii, restaurante, magazine cu suveniruri si alta parte a orasului cu cladiri in stil baroc si moderne, cu bulevarde largi ne asteapta sa le descoperim farmecul. Ne luam ramas bun si ne indreptam spre Romania pe ruta Zagreb – Belgrad – Sibiu – Cluj Napoca.

Descărcați oferta PDF

Activitati

Servicii incluse:

 transport autocar
 2 noapti cazare cu mic dejun si cina Medjugorje, hotel Ivona 3*
 3 nopti cazare cu mic dejun si cina in Split, hotel Zagreb 3*
 1 noapte cazare cu mic dejun hotel „I” 3* Zagreb
 tur de oras Belgrad, Zagreb, Split, Dubrovnik, Trogir
 deplasarile din program: Parcul Plitvice, Trogir
 taxe autostrazi si parcari autocar
 insotitor din partea agentiei

Nu sunt incluse:

 intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii acestora
 asigurari medicale si storno, optionale dar recomandate
 alte servicii decat cele mentionate in program

CONDITII DE PARTICIPARE
GRUP minim 40 persoane

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
 100 euro la inscriere.
 Diferenta pana la 20 mai

Plecări disponibile

Din păcate, nu sunt locuri disponibile in acest circuit în acest moment

Croatia

CroatiaCroația, oficial Republica Croația (în croată Republika Hrvatska), este un stat din Europa, situat în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe țărmul Mării Adriatice. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Zagreb.  Croația are circa 56.500 km² și are o climă diversă, predominant temperat continentală și mediteraneană, iar populația țării este de aproximativ 4,3 milioane Citiți mai mult