Protecția datelor – GDPR

Protectia datelor – Politica de confidentialitate – GDPR

Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, impreuna cu modificarile si completarile aduse acesteia are ca scop garantarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţa intimă, familială şi privată, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR) GDPR se va aplica direct în Romania incepand cu 25 mai 2018. GDPR a fost adoptat la data de 27 aprilie 2016, a intrat în vigoare pe 24 mai 2016 și se va aplica direct începând cu 25 mai 2018.

Potrivit legii de înfiinţare, organizare şi funcţionare, in Romania, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) este o autoritate publică cu personalitate juridică, autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică,  precum şi faţă de orice persoană fizică sau juridică din domeniul privat si are ca obiectiv apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Reglementarile precizate mai sus, precum si documentele conexe aprobate de ANSPDCP au condus la revizuirea si actualizarea modului in care sunt prelucrate datele cu caracter personal in societatea noastra.

Politica de Confidentialitate defineste modul in care noi, S.C. MITESCO S.R.L., cu sediul social în comuna Șelimbăr, str. Trandafirului nr. 2, cod poştal: 557260, jud. Sibiu, număr de înregistrare la Registrul Comerţului J32/85/1994, CUI RO 5098768, titulară a Licenţei de turism turoperator nr 4548 din 24.09.2007, e-mail: office@mythtravel.ro, tel. 0369-430456, care s-a înregistrat la AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP) prin notificarea cu numărul 9393 din 18.06.2008 colectam, stocam si utilizam datele dumneavoastra personale cand accesati sau interactionati cu website-ul nostru www.mythtravel.ro sau cand contractati serviciile turistice prin Agentia de turism ”MYTH TRAVEL”, cu sediul în com. Șelimbăr, jud. Sibiu, Str. Doamna Stanca nr. , si de unde obtinem sau colectam datele dumneavoastra.

Pentru afișarea în agenția de turism și informarea pe scurt a clienților noștrii a fost concepută o notă informativă al cărui conținut poate fi consultat aici.

Aceasta Politica de Confidentialitate este aplicabila din data de 25 mai 2018.

Cuprins

Generalitati

Aceasta sectiune rezuma modul in care obtinem, stocam si utilizam datele dumneavoastra. Acest sumar are ca scop doar furnizarea unei imagini generale asupra politicii de confidentialitate. Sectiunea aceasta nu este o descriere completa si este necesara citirea capitolelor aditionale prezente in acest document pentru completari.

  • Operatorul de date: MITESCO S.R.L..prin site-ul internet https://www.mythtravel.ro si Agentia de turism “Myth Travel”, Comuna Selimbar, sat Selimbar, Str. Doamna Stanca nr. 17C, Bloc C, ap.4.
  • Cum colectam sau obtinem informatii despre dumneavoastra:
    • toate datele personale pe care le obtinem despre dumneavoastra se bazeaza in primul rand pe consimtamantul dumneavoastra explicit exprimat in scris (fizic, pe hartie, prin semnarea unui contract de furnizare de servicii, cerere de oferta, etc sau acelasi lucru in format electronic)
    • cand furnizati datele respective (ex: prin contactarea noastra, prin accesarea, comandarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse MITESCO S.R.L., prin completarea formularului de cerere-oferta, prin crearea unui cont pe site, prin inscrierea in baza de date a societatii pentru a primi informari de marketing cu privire la serviciile si produsele noastre, prin completarea formularelor online sau offline in vederea inscrierii la loterii publicitare si evenimente (ex: targuri);
    • cand accesati site-ul nostru, unele date sunt colectate prin intermediul cookie-urilor; si de la parti terte: agentii touroperatoare si revanzatoare.
    • cand faceti o comanda, o cerere de oferta sau semnati un contract de furnizare a unui pachet de servicii turistice in agentia de turism sau prin alte mijloace de comunicatie.
  • Ce informatii colectam: nume, prenume, numar telefon, adresa domiciliu, adresa de e-mail, serie si nr. carte de identitate, serie si nr. pasaport, CNP, IP, data nasterii, varsta copiilor, apartenenta la sindicate, locul de munca, numele companiei (daca este aplicabil), numarul de inregistrare TVA (daca este cazul).
  • Cum utilizam datele dumneavoastra: pentru scopuri de business si administrative (in special pentru a va contacta si pentru a procesa comenzile pe care le plasati pe site-ul nostru), pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, pentru a de a promova bunurile si serviciile noastre si in legatura cu drepturile si obligatiile noastre legale.
  • Cum partajam datele dumneavoastra – dezvaluirea datelor despre utilizatori catre parti terte: minimul necesar pentru a ne indeplini obligatiile contractuale pe care le avem fata de dumneavoastra – furnizorilor de servicii hoteliere, de transport, turistice, pentru functionarea afacerii, pentru respectarea obligatiilor legale.
  • Datele dumneavoastra pot fi transmise catre parti terte motivat de fluxul de asigurare al serviciilor catre turisti, conform contractelor in vigoare sau din alte motive descrise pe larg mai jos.
  • Cat timp sunt stocate informatiile dumneavoastra: In principiu cat mai putin, nu mai mult decat este necesar – in functie de obligatiile noastre legale (ex. pentru a mentine arhive contabile), sau in functie de orice alt temei in baza caruia folosim informatiile (ex: consimtamant, obligatii contractuale, interese legitime). Informatii despre perioade specifice de stocare a datelor utilizatorilor se afla in sectiunea Durata stocarii datelor dumneavoastra.
  • Cum sunt securizate datele dumneavoastra: prin utilizarea de solutii tehnice si organizatorice precum: stocarea de informatii pe calculatoare securizate, criptarea transferurilor de date catre si de la calculatoarele noastre, permiterea accesului la datele dumneavoastra personale doar cand este necesar, criptarea datelor personale, criptarea e-mailurilor, pseudonimizarea si/sau anonimizarea datelor personale.
  • Folosirea cookie-urilor si tehnologiilor similare: folosim cookie-uri si tehnologii similare de colectare a informatiilor. Politica de cookies o gasiti aici.
  • Transferarea datelor dumneavoastra personale in afara Spatiului Economic European: va vom transfera datele personale in afara Spatiului Economic European doar daca suntem obligati sa facem acest lucru prin lege sau in vederea executarii obligatiilor contractuale fata de dumneavoastra – atunci cand facem acest lucru, ne asiguram ca exista masuri de protectie adecvate, de exemplu: protectia datelor cu caracter personal catre partenerii din afara Uniunii Europene este reglementata prin clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal din Comunitate catre tari terte.
  • Utilizarea proceselor de luare a deciziilor automate: noi utilizam procese de luare de decizii automate in legatura cu website-ul nostru, de ex.: folosirea instrumentelor Web Analytics, a cookie-urilor, a web beacon-urilor sau utilizarea cookie-urilor de targetare pentru a afisa reclame catre persoanele care viziteaza site-ul nostru pe alte site-uri web (de exemplu, prin utilizarea retelei Google AdSense).
  • Drepturile dumneavoastra in legatura cu datele personale furnizate:
    • aveti dreptul de a accesa datele dumneavoastra si a primi informatii despre utilizarea acestora
    • aveti dreptul de a cere corectarea si/sau completarea informatiilor (dreptul la rectificare)
    • aveti dreptul de a cere stergerea datelor (dreptul de a fi uitat)
    • aveti dreptul de a restrictiona utilizarea datelor
    • aveti dreptul de a primi datele intr-un format portabil
    • aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra
    • aveti dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor dumneavoastra
    • aveti dreptul de a apela catre o autoritate de supraveghere
  • Informatii personale sensibile

Cine suntem – detalii despre compania noastra

Operatorul de date cu privire la site-ul nostru este: MITESCO S.R.L., cu sediul in Comuna Selimbar, sat Selimbar, Judetul Sibiu, ROMANIA str. Trandafirului nr. 2, cod poştal: 557260, jud. Sibiu, număr de înregistrare la Registrul Comerţului J32/85/1994, CUI RO 5098768, titulară a Licenţei de turism turoperator nr 4548 din 24.09.2007, e-mail: office@mythtravel.ro, tel. 0369-430456, care s-a înregistrat la AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL (ANSPDCP) prin notificarea cu numărul 9393 din 18.06.2008 Puteti contacta operatorul de date scriind la adresa mentionata anterior sau prin e-mail la office@mythtravel.ro.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa contactati operatorul de date.

Adresa sitului web este: https://www.mythtravel.ro

Cum colectam sau obtinem date (informatii) personale despre dumneavoastra

Metodele de a culege date (informatii) personale despre dumneavoastra sunt foarte diferite:

  • Prin contactarea noastra directa in Agentia de turism “Myth Travel” Selimbar, str. Doamna Stanca Nr. 17C, NBloc C, ap.4
  • Prin accesarea, comandarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse MITESCO S.R.L. de pe site-ul nostru www.mythtravel.ro
  • Prin completarea formularului de cerere-oferta;
  • Prin crearea unui cont pe site;
  • Prin inscrierea in baza de date a societatii pentru a primi informari de marketing cu privire la serviciile si produsele noastre
  • Prin completarea formularelor online sau offline in vederea inscrierii la loterii publicitare si evenimente (ex: targuri);
  • Cand accesati site-ul nostru, unele date sunt colectate prin intermediul cookie-urilor; si de la parti terte: agentii touroperatoare si revanzatoare.
  • Cand faceti o comanda, o cerere de oferta
  • Sunt obligatorii prin lege cand semnati un contract de furnizare a unui pachet de servicii turistice in agentia de turism sau prin alte mijloace de comunicatie.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm

Ce date personale colectam

Colectam urmatoarele date personale: nume, prenume, numele si prenumele membrilor de familie, sexul, data si locul nasterii, cetatenia, semnatura, date din permisul de conducere/certificatul de inmatriculare al autovehiculului, numar telefon, adresa domiciliu, adresa de e-mail, serie si numar carte de identitate  si/sau serie si numar pasaport, CNP, IP,  varsta copiilor (prin deductie din data de nastere),  numele companiei (daca este aplicabil), numarul de inregistrare TVA (daca este cazul – pentru solicitari speciale la serviciile facturate catre intreprinderea angajatoare).

Observatie: Datele se colecteaza numai daca sunt strict necesare scopului urmarit, respectiv asigurarea serviciilor turistice solicitate 

  • Ce date colectam cand vizitati website-ul nostru

Colectam si folosim informatiile de la vizitatorii site-ului web in conformitate cu aceasta sectiune si cu sectiunea intitulata Dezvaluirea si utilizarile suplimentare ale datelor dumneavoastra.

Informatii despre log-ul serverului Web

Utilizam un server al unui tert, pentru a gazdui site-ul nostru web, numit 1&1 Internet Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a carui politica de confidentialitate este disponibila aici https://www.1and1.com/terms-policy-privacy. Serverul nostru de site web inregistreaza automat adresa IP pe care o utilizati pentru a accesa site-ul nostru web, precum si alte informatii despre vizita dumneavoastra, cum ar fi paginile accesate, informatiile solicitate, data si ora solicitarii, sursa accesulului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (link-ul) care v-a referit la site-ul nostrum) si versiunea browserului si sistemului de operare.

Utilizarea informatiilor din log-urile serverului website-ului in scopuri de securitate IT

Furnizorul nostru colecteaza si stocheaza log-urile serverului pentru a asigura securitatea retelei IT. Aceasta include analizarea fisierelor log-urilor pentru a ajuta la identificarea si prevenirea accesului neautorizat la reteaua noastra, distribuirea de coduri rau intentionate, previzionarea atacurilor DDOS si altor atacuri cibernetice, prin detectarea unor activitati neobisnuite sau suspecte.
Daca nu investigam o activitate criminala suspecta sau potentiala, noi nu facem si nici nu permitem furnizorului nostru sa faca orice incercare de a va identifica pe baza informatiilor colectate prin log-urile serverului.
Justificare juridica pentru prelucrare: respectarea obligatiilor legale la care suntem supusi (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Obligatia legala: inregistrarea accesului la site-ul nostru web utilizand fisiere de tip log de server este o masura tehnica pentru a asigura un nivel de securitate adecvat pentru a proteja informatiile colectate de pe site-ul nostru in conformitate cu articolul 32 alineatul (1) din Regulamentul general privind protectia datelor.

Cookie-uri si tehnologii similare

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt trimise de pe un site web catre un browser pentru a inregistra informatii despre utilizatori in diferite scopuri.

Utilizam cookie-uri pe website-ul nostru. Pentru informatii suplimentare despre utilizarea cookie-urilor, consultati politica noastra privind cookie-urile, care este disponibila aici.
Puteti respinge unele sau toate cookie-urile pe care le utilizam pe website-ul nostru prin modificarea setarilor browser-ului dumneavoastra. sau puteti dezactiva cookie-urile neesentiale utilizand instrumentul nostru de control al cookie-urilor, insa prin respingerea lor puteti afecta functionarea website-ului sau unor caracterisitici ale website-ului. Pentru informatii suplimentare despre modulele cookie, inclusiv despre modificarea setarilor browserului dumneavoastra, vizitati www.allaboutcookies.org sau consultati politica noastra privind cookie-urile.

Dacă lasati un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului web. Acestea sunt pentru confortul dumneavoastră, astfel nu mai trebuie să le completați din nou când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă aveti un cont și vă autentificati în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul dumneavoastra acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când inchideti navigatorul.

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe sit, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.
Comentariile vizitatorilor pot fi de asemenea, verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media
Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

Newsletter
Atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru pentru a primi informatii despre promotii, evenimente sau concursuri de la noi prin formularele de abonare sau din orice alt formular in baza caruia va puteti exprima consimtamantul pentru a va inscrie in baza de date colectam nume, prenume, e-mail.
Justificare juridica pentru prelucrare: consimtamantul dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Consimtamantul: va dati consimtamantul pentru a primi newsletter-ul nostru, inscriindu-va pentru a-l primi, utilizand pasii descrisi mai sus.

Transferul si stocarea datelor dvs.

Noi folosim un serviciu furnizat de o parte terta pentru a trimite newsletter-ul nostru si pentru a administra lista noastra de e-mailuri.
Informatiile pe care le trimiteti pentru a va abona la newsletter-ul nostru vor fi stocate in pe serverele furnizorului nostru de Internet.

Utilizarea web beacon-urilor si a tehnologiilor similare in e-mailuri

Este posibil ca in viitor sa utilizam tehnologii precum web beacon-uri (fisiere grafice mici) pentru a masura randamentul e-mailurilor noastre cum ar fi ratele de livrare, ratele de deschidere si ratele de clicuri si rate de dezabonare, linkuri cu care a interactionat clientul. Vom utiliza web beacon-uri pentru masurarea interctiunilor dintr-un newsletter.

Inregistrarea pe site-ul nostru

Cand va inregistrati si creati un cont pe site-ul nostru, colectam urmatoarele informatii: nume, prenume, adresa de e-mail, telefon.
Daca nu furnizati toate informatiile cerute de formularul de inregistrare, nu va veti putea inregistra sau crea un cont pe website-ul nostru.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: inregistrarea si administrarea conturilor de pe website-ul nostru pentru a va permite sa accesati istoricului serviciilor achizitionate si al facturilor si lista de preferinte servicii turistice.

Transferul si stocarea datelor dvs.

Informatiile pe care ni le furnizati prin intermediul formularului de inregistrare de pe website-ul nostru vor fi stocate pe serverele furnizorului de servicii de gazduire web . Politica sa de confidentialitate este disponibila aici:

Informatiile pe care le colectam atunci cand plasati o comanda pe website-ul nostru

Colectam si utilizam informatiile de la persoanele care efectueaza o comanda pe site-ul nostru web in conformitate cu aceasta sectiune si sectiunea intitulata Dezvaluirea si utilizarile aditionale ale datelor dvs.

  • Datele pe care le colectam atunci cand ne contactati in scris prin mijloace electronice

Cand ne contactati in scris, intelegand prin acesta si measjele de tip electronic, colectam si utilizam datele de la persoanele care ne contacteaza in conformitate cu aceasta sectiune si cu sectiunea intitulata Dezvaluirea si utilizarile aditionale (suplimentare) ale datelor dumneavoastra personale.

  • E-mail

Cand trimiteti un mesaj la adresa de e-mail afisata pe site-ul nostru, colectam adresa dumneavoastra de e-mail si orice alte informatii pe care le furnizati in acel e-mail (cum ar fi numele dumneavoastra, numarul dumneavoastra de telefon si informatiile continute in orice bloc de semnatura din e-mail).
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: Pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru pastrarea evidentei corespondentei.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dumneavoastra (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru efectuarea unui contract: in cazul in care mesajul dumneavoastra vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dumneavoastra inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru).

Transferarea si stocarea informatiilor dumneavoastra

Utilizam un furnizor de e-mail tert pentru a stoca e-mailurile pe care ni le trimiteti. Furnizorul nostru de e-mail este numit 1&1 Internet Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a carui politica de confidentialitate este disponibila aici http://www.1and1.com/terms-policy-privacy.
E-mailurile pe care ni le trimiteti vor fi stocate in interiorul 1and1.com din USA.

  • Formular de contact

Cand ne contactati utilizand formularul de contact, colectam: nume, prenume, e-mail, numar de telefon. De asemenea, colectam orice alte informatii pe care ni le furnizati atunci cand completati formularul de contact in campul observatii.
Daca nu furnizati informatiile cerute de formularul de contact, nu il veti putea trimite si nu vom primi solicitarea dvs, prin urmare nu vom putea raspunde.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru a pastra evidenta corespondentei.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru.

Transferarea si stocarea informatiilor dvs.

Mesajele pe care ni le transmiteti prin intermediul formularului nostru de contact vor fi stocate la furnizorul de servicii de hosting numit 1&1 Internet Inc., cu adresa 701 Lee Road, Suite 300, Chesterbrook, PA 19087, USA a carui politica de confidentialitate este disponibila aici http://www.1and1.com/terms-policy-privacy.

Atentie!  Din experienta de pana acum, multi clienti ne contacteaza prin sisteme de mesagerie  cum ar fi facebook, messenger, whatsapp, etc. Nu recomandam, dar nici nu putem ignora acest mod de a ne contacta. In consecinta luam in considerare mesajele primite astfel si le tratam corespunzator, dar adresam rugamintea expresa de a nu trimite date personale prin aceste mijloace, ci doar comunicari urgente sau amanunte la o solicitare facuta printr-un mijloc securizat. Fiecare serviciu de mesagerie are propria sa politica de securitate pe care va rugam sa o consultati.

  • Ce date colectam cand ne contactati telefonic

Cand ne contactati prin telefon, colectam numarul dvs. de telefon si orice informatii pe care ni le furnizati in timpul conversatiei cu noi. Noi nu inregistram apelurile telefonice, deoarece telefonic facem doar comunicari si furnizam informatii despre serviciile noastre. Totusi, pentru situatii deosebite, avem capacitatea tehnica sa facem inregistrarea convorbirilor telefonice, prealabil clientii fiind informati ca respectiva convorbire este inregistrata.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor)
Interes legitim: pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru pastrarea evidentei corespondentei.
Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru executarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru).

Transferul si stocarea informatiilor dvs.

Informatiile despre apelul dvs., cum ar fi numarul dvs. de telefon si data si ora apelului dvs., sunt prelucrate de catre furnizorul nostru de servicii telefonice, Telekom Romania si Vodafone Romania care se afla in Romania . Politica lor de confidentialitate este disponibila aici:

 

https://www.vodafone.ro/privacy

 https://www.telekom.ro/protectia-datelor/

 

Ce date si cum utilizam datele dumneavoastra personale cand ne contactati in scris, prin posta

Daca ne contactati prin posta, vom colecta toate informatiile pe care ni le furnizati in orice comunicari postale pe care ni le trimiteti prin arhivarea corespondentei pe o durata nedeterminata.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor)
Interes legitim: pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru pastrarea evidentei corespondentei.
Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Motivul pentru care este necesara pentru executarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru).

Date colectate cand plasati o comanda

Date necesare

Cand plasati o comanda pentru bunuri sau servicii pe website-ul nostru, colectam: nume, prenume, data nasterii, (date pentru ceilalti turisti pentru care se efectueaza rezervarea, inclusiv date minori), e-mail, telefon, adresa de facturare, numele companiei (daca este cazul) – cod unic de identificare si numar de inregistrare in Registrul Comertului.
Daca nu furnizati aceste informatii, nu veti putea sa achizitionati bunurile sau serviciile noastre pe site-ul nostru sau sa incheiati un contract cu noi.
Justificare juridica pentru prelucrare: necesar pentru executarea unui contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: avem nevoie de informatiile obligatorii colectate prin formularul nostru de verificare pentru a stabili cine este contractantul si pentru a va contacta pentru a ne indeplini obligatiile care decurg din contract, inclusiv trimiterea de chitante si confirmari de comenzi.
Justificare juridica pentru prelucrare: respectarea unei obligatii legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Obligatie legala: avem obligatia legala de a va emite o factura pentru bunurile si serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi, in care sunteti inregistrat in scopuri de TVA si solicitam informatiile obligatorii colectate in acest scop de formularul nostru de plata.

Date optionale

De asemenea, va rugam sa va exprimati consimtamantul daca doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi. Pentru informatii suplimentare, consultati sectiunea “Comunicari de marketing” de mai jos.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: sunteti de acord sa procesam orice informatie optionala pe care o furnizati prin trimiterea acestor informatii catre noi, pentru ca dumneavoastra sa fiti in permanenta informati despre ofertele si serviciile noastre.

Prelucrarea platii

Dupa ce plasati o comanda pe website-ul nostru, va trebui sa platiti pentru bunurile sau serviciile pe care le-ati comandat. Momentan nu procesam automat rezervarile, deci plata se va face in urma unei corespondente pe e-mail, pe baza comenzilor dumneavoastra on line pe siteul www.mythtravel.ro, prin e-mail, telefonice sau postale.  Plata poate fi efectuata prin transfer bancar (on line sau direct), ordin de plata si  direct cu numerar in Agentia de turism “Myth Travel” a MITESCO S.R.L. . din satul Selimbar, comuna Selimbar, Strada Doamna Stanca Nr. 17C, Bloc C, ap.4, Judetul Sibiu.

Nu avem implementata plata cu cardul prin operatori de internet, direct de pe site

Transferul si stocarea informatiilor dumneavoastra

Informatiile de plata sunt transferate catre cele doua banci cu care societatea noastra lucreaza:
Banca “Transilvania” RomaniaBanca Transilvania (https://www.bancatransilvania.ro/politica-prelucrare-si-protectie-date-personale)

 

Banca “Raiffeisen Bank” Romania (https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/politica-de-confidentialitate/)

 

Temeiul legal pentru prelucrare: necesar pentru executarea obligatiilor ce decurg din contractul cu dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Motivul pentru care este necesara sa executam un contract: sa va indepliniti obligatia contractuala de a plati serviciile pe care le-ati comandat de la noi.

Comunicari de marketing

La checkout veti avea optiunea de a primi comunicari de marketing de la noi.

Transferul si stocarea informatiilor dvs.

Utilizam un serviciu furnizat de o parte terta pentru administrarea listei noastre de e-mailuri: 1and1. com , acelasi cu furnizorul de hosting web.
Informatiile pe care le trimiteti pentru a va abona la newsletter-ul nostru vor fi stocate pe serverele administratorului tert de lista de e-mailuri.

Utilizarea web beacon-urilor si a tehnologiilor similare in e-mailuri

Utilizam tehnologii precum web beacon-uri (fisiere grafice mici) pentru a evalua randamentul e-mailurilor noastre precum ratele de livrare, ratele de deschidere si ratele de clicuri.
Pentru mai multe informatii despre modul in care folosim web beacon-urile in e-mailurile noastre, consultati politica noastra privind cookie-urile, disponibila aici.

Bunurile si serviciile noastre

Puteti sa va inscrieti pentru a primi comunicari de marketing de la noi in legatura cu bunurile si serviciile noastre prin e-mail, mesaj text, telefon, si postare, completand formularul si bifand caseta care indica faptul ca doriti sa primiti astfel de comunicari.
Va vom trimite comunicari de marketing in legatura cu bunurile si serviciile noastre numai daca va inscrieti pentru a le primi.

Justificare juridica pentru prelucrare: consimtamantul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Consimtamantul: va acordati consimtamantul de a va trimite informatii despre bunurile si serviciile noastre prin inscrierea pentru a primi astfel de informatii in conformitate cu pasii descrisi mai sus.

Cum utilizam datele dumneavoastra personale

Utilizam datele dumneavoastra personale pentru scopuri de business si administrative (in special pentru a va contacta si pentru a procesa comenzile pe care le plasati pe site-ul nostru), pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, pentru a de a promova bunurile si serviciile noastre si in legatura cu drepturile si obligatiile noastre legale.
Avand in vedere specificul de turism al activitatii societatii noastre, vă putem folosi datele cu caracter personal în următoarele scopuri:

  • Oferirea de servicii turistice, servicii de calatorie si/sau servicii asociate acestora;
  • Gestionarea și administrarea relației contractuale cu clienții noștri;
  • Respectarea obligațiilor noastre legale (cum ar fi obligații de raportare către autoritățile fiscale);
  • Gestionarea securității și accesului în sediile noastre, gestionarea utilizării sistemelor IT utilizate de MITESCO SRL (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicații utilizate), inclusiv prevenirea și detectarea amenințărilor de securitate, a fraudelor sau a altor activități neautorizate sau malițioase;
  • În scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor și intereselor noastre;
  • Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dumneavoastră, inclusiv (întrucât avem un interes legitim să ne îmbunătățim în mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje în rândul clienților cu privire la nivelul de satisfacție al clienților cu privire serviciile noastre.
  • În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile.

De asemenea, pe baza consimțământului dumneavoastră, vă putem transmite diverse comunicări prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent cu privire la ultimele oferte în domeniul turistic, anunțuri și alte informații cu privire la serviciile, produsele, evenimentele și proiectele noastre sau alte evenimente promoționale.

Informatii colectate sau obtinute de la terti

Aceasta sectiune stabileste modul in care obtinem sau colectam informatii despre dvs. prin intermediul tertilor.

Informatii primite de la terti

In general, noi primim informatii despre dvs. de la terti. Acele parti terte de la care primim date despre dvs. sunt, in general, companii din grup, afiliati, parteneri de afaceri sau persoane care achizitioneaza serviciile noastre (si) in numele dvs..
De asemenea, este posibil ca terti cu care nu am avut niciun contact prealabil sa ne ofere informatii despre dvs.
Informatiile pe care le obtinem de la terti vor fi, in general, numele dvs. si detaliile de contact, dar vor include orice informatii suplimentare despre dvs. care ne vor fi furnizate.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea unui contract sau luarea de masuri la cererea dvs. de a incheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru executarea unui contract: in cazul in care o parte terta a transmis informatii despre dvs. (cum ar fi numele dvs. si adresa de e-mail) pentru a va furniza servicii, va vom procesa informatiile pentru a lua masuri la cererea dvs. de a incheia un contract cu noi (dupa cum este cazul).
Justificare juridica pentru prelucrare: consimtamantul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Consimtamant: in cazul in care ati cerut ca o parte terta sa ne dezvaluie informatii despre dvs. si scopul de a dezvalui aceste informatii nu are legatura cu indeplinirea unui contract sau a unui serviciu de catre noi catre dvs., va vom procesa informatiile pe baza consimtamantului, pe care il acordati solicitand partii terte in cauza sa va transmita informatiile catre noi.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: in cazul in care o parte terta ne-a dezvaluit informatii despre dvs. si nu v-ati dat acordul pentru transmiterea acestor informatii, vom avea un interes legitim de a prelucra aceste informatii in anumite circumstante.
De exemplu, vom avea un interes legitim in prelucrarea informatiilor dvs. pentru a ne indeplini obligatiile care decurg din subcontractul cu partea terta, in cazul in care partea terta are contractul principal cu dvs. Interesul nostru legitim este indeplinirea obligatiilor noastre in cadrul subcontractului nostru.
In mod similar, parti terte pot transmite informatii despre dvs. catre noi daca ati incalcat sau ati putea incalca oricare dintre drepturile noastre legale. In acest caz, vom avea un interes legitim in prelucrarea acestor informatii pentru a investiga si a urmari orice astfel de potentiala incalcare.

Daca primim informatii despre dvs. din greseala

Daca primim din greseala informatii despre dvs. de la o parte terta si/sau nu avem o baza legala pentru prelucrarea acestor informatii, vom sterge informatiile dvs.

Informatii obtinute de catre noi de la parti terte

In anumite circumstante (de exemplu, pentru a verifica informatiile pe care le detinem despre dvs. sau pentru a obtine informatiile lipsa de care avem nevoie pentru a va oferi un serviciu), vom obtine datele despre dvs. din anumite surse accesibile publicului, atat din UE, cat si din afara UE, cum ar fi institutille / autoritatile publice.
In anumite circumstante, vom obtine, de asemenea, informatii despre dvs. din surse private, atat din UE, cat si din afara UE, cum ar fi: firme de asigurari. Aceste date vor fi prelucrate doar cu acordul dumneavoastra explicit.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea unui contract sau luarea de masuri la cererea dvs. de a incheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesara pentru incheierea unui contract: daca ati incheiat un contract sau ati cerut sa incheiem un contract cu dvs. in anumite circumstante, vom obtine informatii despre dvs. din surse publice pentru a ne permite sa intelegem afacerea dvs. si sa furnizam servicii la un standard suficient pentru dvs. De exemplu, vom obtine si/sau verifica adresa dvs. de e-mail de pe site-ul dvs. web daca ne cereti sa va trimitem informatii prin e-mail si nu avem sau avem nevoie de confirmarea adresei dvs. de e-mail.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: in anumite circumstante, vom avea un interes legitim de a obtine informatii despre dvs. din surse publice si private. De exemplu, daca ati incalcat sau suspectam ca ati incalcat oricare dintre drepturile noastre legale, vom avea un interes legitim de a obtine si de a prelucra informatii despre dvs. din aceste surse, pentru a investiga si a urmari orice incalcare suspectata sau potentiala.
Justificare juridica pentru prelucrare: consimtamantul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Consimtamant: este posibil sa obtinem informatii de la parti terte, in cazul in care ati fost de acord sa comunice aceste date catre noi prin, exprimandu-va consimtamantul de ex. bifand o casuta care va spune ca doriti ca informatiile dvs. sa fie partajate cu noi.

Utilizarea sistemelor automate de luare a deciziilor

Utilizam mecanisme automate de luare a deciziilor pe website-ul nostru. Nu consideram ca acest lucru are un efect juridic asupra dvs. sau va afecteaza intr-un mod similar.

Aveti dreptul sa va opuneti utilizarii noastre de mecanisme automate de luare a deciziilor si profilare descrise in aceasta sectiune. Puteti face acest lucru prin renuntarea la cookie-uri si la tehnologii similare, in conformitate cu metoda descrisa in sectiunea relevanta din aceasta politica de confidentialitate. Daca nu doriti ca noi sa va procesam adresa IP reala (de obicei adresa IP atribuita de Furnizorul de servicii de Internet) atunci cand vizitati site-ul nostru, puteti utiliza o retea virtuala privata (VPN) sau un serviciu gratuit, cum ar fi Tor.

Puteti afla mai multe despre utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare (inclusiv baza legala pentru utilizarea lor) si cum sa renuntati la acestea in politica privind cookie-urile, disponibila aici.

Mecanisme automate de luare a deciziilor

Mecanismele automate de luare a deciziilor sunt acele mecanisme de luare a deciziilor prin mijloace tehnologice (prin intermediul unei masini) fara implicarea umana.

Utilizarea mecanismelor automate de luare a deciziilor pentru publicitate

Este posibil ca in viitor sa automatizam afisarea de reclamele care contin produsele si serviciile noastre pe alte website-uri pe care le vizitati prin utilizarea cookie-urilor. Pentru informatii suplimentare despre tipurile de cookie pe care le utilizam, consultati politica noastra privind cookie-urile, disponibila aici.
Logica implicata: afisarea automata a anunturilor catre persoanele care au vizitat site-ul nostru duce la cresterea eficientei publictatii si este mai economica pentru noi decat afisarea manuala sau alte metode de publicitate.
Semnificatia si consecintele preconizate: cookie-urile vor fi utilizate pentru a recunoaste faptul ca ati vizitat site-ul nostru pentru a va afisa reclame (cu exceptia cazului in care ati blocat astfel de cookie-uri) si vor culege informatii despre comportamentul dvs. online.

Cum va puteti opune: puteti bloca aceste tipuri de cookie prin utilizand setarile browserului. Pentru mai multe informatii, consultati politica noastra privind cookie-urile.

Dezvaluirea si utilizarile aditionale (suplimentare) ale datelor dumneavoastra

Aceasta sectiune stabileste circumstantele in care vom dezvalui datele dvs. unor parti terte si orice alte scopuri suplimentare pentru care utilizam datele dvs. Am precizat mai sus in fiecare caz situatiile punctuale in care intervine o terta parte, mai jos fiind explicate principiile dupa care se

Dezvaluirea informatiilor dvs. furnizorilor de servicii

Utilizam o serie de terti pentru a ne furniza servicii care sunt necesare pentru a ne derula afacerea sau pentru a ne ajuta sa ne desfasuram afacerea si care proceseaza informatiile dvs. pentru noi in numele nostru, respectiv:
–  Furnizorii de servicii de telefonie;
–  Furnizori de servicii de e-mail;
–  Furnizorii de servicii IT;
–  Dezvoltatori de site-uri web;
–  Furnizorul de servicii de gazduire web;
–  Furnizorii de servicii de marketing;
–  Furnizor de servicii de e-mail marketing;

Informatiile dvs. vor fi partajate cu acesti furnizori de servicii, acolo unde este necesar pentru a va oferi serviciul pe care l-ati solicitat, indiferent daca aceasta solicitare este de accesare a site-ului nostru sau comandare bunuri si servicii de la noi.

Noi nu afisam identitatea furnizorilor nostri de servicii in mod public, din motive de securitate si din motive de competitivitate. Daca totusi doriti informatii suplimentare despre identitatea furnizorilor de servicii, va rugam sa ne contactati direct prin intermediul formularului nostru de contact sau prin e-mail la adresa contact@mythtravel.ro si va vom furniza astfel de informatii in cazul in care aveti un motiv legitim de a solicita acest lucru.

Justificare juridica pentru prelucrare: interese legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesul legitim: in cazul in care partajam informatiile dvs. cu acesti terti intr-un alt context decat in cazul in care este necesar pentru a efectua un contract (sau in urma solicitarii dvs. de a face acest lucru), va vom partaja informatiile cu astfel de terte parti pentru a ne permite sa ne conducem si sa gestionam eficient afacerea.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea unui contract sau luarea de masuri la cererea dvs. de a incheia un contract (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru realizarea unui contract: este posibil sa partajam informatii cu furnizorii nostri de servicii pentru a ne permite sa ne indeplinim obligatiile care decurg din contractul respectiv sau sa luam masurile pe care le-ati solicitat inainte de a incheia un contract cu dvs.

Cum partajam datele dumneavoastra – dezvaluirea informatiilor dumneavoastra unor parti terte

Noi dezvaluim informatiile dvs. unor terte parti in anumite circumstante, dupa cum se arata mai jos.

Furnizarea de informatii unor terte parti, cum ar fi Google Inc., Facebook. Google colecteaza informatii prin utilizarea Google Analytics pe website-ul nostru. Google, Facebook, utilizeaza aceste informatii, inclusiv adresele IP si informatiile din cookie-uri, pentru mai multe scopuri, cum ar fi imbunatatirea calitatii serviciilor noastre si a experientei dumneavoastra de navigare. Informatiile sunt colectate de Google si Facebook in mod anonim.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: imbunatatirea calitatii serviciilor noastre.

Partajarea informatiilor dvs. cu parti terte, care sunt fie legate de, fie asociate cu functionarea afacerii noastre, in cazul in care este necesar pentru noi. Aceste parti terte include consultanti, afiliati, parteneri de afaceri, contractori independenti si asiguratori. Informatii suplimentare privind fiecare dintre aceste parti terte sunt prezentate mai jos.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: functionarea si gestionarea eficienta a afacerii noastre.

Consultanti
Ocazional, obtinem sfaturi de la consultanti, cum ar fi avocati, firme de audit, profesionisti in relatii publice si firme de cercetare sociologica. Vom partaja informatiile dvs. cu aceste parti terte numai in cazul in care este necesar sa le permitem acestor terte parti sa ne ofere consultanta relevanta. Consultantii nostri se afla in Romania.

Afiliati
Afiliatii sunt persoanele sau entitatile cu care lucram pentru a promova afacerea noastra prin diverse mijloace. Afiliatii vor partaja informatii cu noi si vom dezvalui informatii cu acestia in cazul in care v-ati exprimat interesul fata de produsele sau serviciile noastre si pentru a executa obligatiile contractuale pe care le avem fata de dumneavoastra. Afiliatii nostri se afla in Romania. Acestora li se aplica prevederile legii din Romania si clauzele de confidentialitate din contractul cu acestia in ceea ce priveste confidentialitatea datelor cu caracter personal.

Parteneri de afaceri
Partenerii de afaceri sunt intreprinderile cu care lucram si care furnizeaza bunuri si servicii asemanatoare celor oferite de noi, care sunt complementare propriei noastre afaceri sau care ne permit sa furnizam bunuri sau servicii pe care nu le putem oferi singuri. Partajam informatii cu partenerii nostri de afaceri, in cazul in care ati solicitat servicii pe care acestia le furnizeaza, fie independent, fie in legatura cu propriile noastre servicii si pentru a ne putea indeplini obligatiile contractuale fata de dumneavoastra. Partenerii nostri de afaceri isi desfasoara activitatea in domeniul serviciilor turistice, hoteliere, de transport. Partenerii nostri de afaceri se afla in Uniunea Europeana si in afara Uniunii Europene.
Pentru mai multe informatii despre garantiile utilizate atunci cand informatiile dvs. sunt transferate in afara Spatiului Economic European, consultati sectiunea din aceasta politica de confidentialitate de mai jos intitulata Transferul datelor dvs. in afara Spatiului Economic European.

Contractori independenti
Ocazional folosim contractori independenti in afacerea noastra. Informatiile dvs. vor fi distribuite unor contractori independenti numai in cazul in care este necesar ca acestia sa indeplineasca serviciul pe care i-am contractat sa il indeplineasca in legatura cu afacerea noastra.
Colaboratorii nostri independenti, in marea lor majoritate, sunt ghizi turistici sau insotitori de grupuri sau reprezetanti locali ai societatii in diferite destinatii turistice. Acestora li se aplica clauzele de confidentialitate din contractul cu acestia in ceea ce priveste confidentialitatea datelor cu caracter personal.

Asiguratori
Vom dezvalui informatiile dvs. asiguratorilor nostri in cazul in care este necesar sa o facem, de exemplu: daca optati pentru sistemul de asigurari in momentul achizitionarii unui pachet turistic, sau ulterior, in legatura cu o reclamatie sau o eventuala cerere pe care o primim / o facem sau in conformitate cu obligatiile noastre generale de dezvaluire, conform contractului nostru de asigurare cu acestia.

Asiguratorii nostri se afla in Romania. In cazul in care pachetul turistic necesita o asigurare la un asigartor strain vom informa in prealabil turistul cu conditiile asigurarii.

Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: functionarea si gestionarea eficienta a afacerii noastre.
Justificare juridica pentru prelucrare: este necesar pentru executarea unui contract (sau pentru a se lua masuri la cererea dumneavoastra inainte de a incheia un contract) (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: trebuie sa transmitem informatiile unor terti (parteneri, asiguratori, etc.) pentru a ne putea indeplini obligatiile contractuale fata de dvs. sau pentru a lua masuri la cererea dvs. inainte de a incheia un contract.

Nu afisam identitatea tuturor celorlalte parti terte cu care putem partaja informatii din motive de securitate si pentru pastrarea avantajului competitiv. Daca totusi doriti informatii suplimentare despre identitatea unor astfel de parti terte, va rugam sa ne contactati direct prin formularul de contact sau prin e-mail la adresa contact@mythtravel.ro si va vom furniza astfel de informatii in cazul in care aveti un motiv legitim de solicitare si doar daca am partajat informatiile cu astfel de terte parti, de exemplu).

Vom dezvalui informatiile dvs. unui cumparator sau vanzator potential sau real in contextul unei vanzari sau achizitii de afaceri, al unei fuziuni sau al unui eveniment similar, real sau potential.

Temeiul legal pentru prelucrare: interese legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: Permitem accesul la informatii cu un potential cumparator, vanzator sau persoana similara pentru a permite efectuarea unei astfel de tranzactii.

Dezvaluirea si utilizarea informatiilor dumneavoastra din motive legale

Indicarea unor posibile acte criminale sau amenintari la adresa sigurantei publice catre o autoritate competenta

Daca supectam ca a avut loc un comportament criminal sau potential, vom avea nevoie, in anumite circumstante, sa contactam o autoritate competenta, cum ar fi politia. Ar putea fi cazul, de exemplu, daca banuim ca s-a comis o frauda sau o infractiune cibernetica sau daca primim amenintari sau comunicari rau intentionate fata de noi sau fata de terti.
In general, va trebui doar sa va procesam informatiile in acest scop, daca ati fost implicati sau afectati de un astfel de incident intr-un fel sau altul.
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: prevenirea criminalitatii sau a activitatii criminale suspectate (cum ar fi frauda).

In legatura cu aplicarea sau aplicarea potentiala a drepturilor noastre legale

Vom utiliza informatiile dvs. in legatura cu punerea in aplicare sau cu potentialul de aplicare a drepturilor noastre legale, inclusiv, de exemplu, schimbul de informatii cu agentiile de colectare a datoriilor, daca nu platiti sumele datorate atunci cand sunteti obligat contractual sa faceti acest lucru. Drepturile noastre legale pot fi contractuale (in cazul in care am incheiat un contract cu dvs.) sau necontractuale (cum ar fi drepturile legale pe care le avem in temeiul dreptului de autor sau raspunderii civile delictuale).
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: sa ne impunem drepturile legale si sa luam masuri pentru a ne asigura drepturile legale.

In legatura cu un litigiu sau o procedura juridica sau potential juridica

Este posibil sa fie necesar sa utilizam informatiile dvs. daca suntem implicati intr-o litigiu cu dvs. sau cu o parte terta, de exemplu, fie pentru a solutiona litigiul, fie ca parte a medierii, arbitrajului sau a unei hotarari judecatoresti sau a unui proces similar.
Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: solutionarea litigiilor sau a eventualelor litigii.

Pentru respectarea continua a legilor, reglementarilor si altor cerinte legale

Vom utiliza si procesa informatiile dvs. pentru a respecta obligatiile legale la care suntem supusi. De exemplu, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. in baza unei hotarari judecatoresti sau a unei citatii, daca primim una.
Justificare juridica pentru prelucrare: respectarea unei obligatii legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Obligatia legala: obligatiile legale de a divulga informatii, stabilite in sarcina noastra prin acte normative interne sau internationale (de exemplu sub forma unui acord international pe care Romania l-a semnat).
Justificare juridica pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: in cazul in care obligatiile legale fac parte din legile unei alte tari si nu au fost integrate in cadrul juridic al Romaniei, avem un interes legitim de a respecta aceste obligatii.

Cât timp păstrăm datele dumneavoastra

Timpul de pastrare al informatiilor (datelor) cu caracter personal depinde de locul si modul de utilizare al acestora, asa cum am mai mentionat. Ele pot fi pe o durata nedeterminata (sau depind de dumneavoastra), cum ar fi inscrierea ca utilizator pe site-ul web sau pot fi arhivate pe durata legala impreuna cu documentul aferent daca exista o asemenea cerinta legala (de exemplu datele de facturare.
Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

Durata stocarii datelor dvs.

Aceasta sectiune stabileste cat timp pastram datele colectate. Am stabilit perioade de pastrare specifice acolo unde este posibil. In cazul in care acest lucru nu a fost posibil, am stabilit criteriile pe care le folosim pentru a determina perioada de retentie.

Perioade de retentie

Log-uri de server: pastram informatii log-urile serverului pentru o perioada de 6 luni.
Informatii privind comenzile plasate: atunci cand plasati o comanda pentru bunuri si servicii, pastram aceste informatii timp de sase ani de la incheierea exercitiului financiar in care ati plasat comanda, in conformitate cu obligatia noastra legala de a pastra inregistrari in scopuri fiscale.
Corespondenta: atunci cand faceti o cerere sau ne contactati din orice motiv, fie prin e-mail sau prin intermediul formularului nostru de contact sau telefonic, vom pastra informatiile dvs. atata timp cat este necesar sau pana la solicitarea dumneavoastra expresa de a va sterge datele, ce va fi aplicata in mod coroborat cu obligatiile legale stabilite in sarcina noastra.
Newsletter: pastram informatiile pe care le-ati folosit pentru a va inscrie la newsletter-ul nostru atata timp cat ramaneti abonat (cat timp nu va dezabonati) sau daca decidem sa anulam serviciul nostru de newslettere.
Comentariu pe site: comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Criterii pentru stabilirea perioadelor de pastrare

In orice alte circumstante, va vom pastra informatiile doar atat timp cat vor fi necesare, luand in considerare urmatoarele:

  1. Scopul si utilizarea informatiilor dvs. atat in prezent, cat si in viitor (spre exemplu, daca este necesar sa continuam stocarea acelor informatii pentru a continua sa ne indeplinim obligatiile in baza unui contract cu dvs. sau sa va contactam in viitor;
  2. Daca avem o obligatie legala de a continua prelucrarea informatiilor dvs. (cum ar fi orice obligatii de pastrare a inregistrarilor impuse de legea sau reglementarile relevante);
  3. Daca avem orice temei pentru a continua prelucrarea informatiilor (cum ar fi consimtamantul dvs.);
  4. Daca avem un interes legitim pentru a continua prelucrarea datelor dvs.;
  5. Nivelurile de risc, cost si responsabilitate implicate in continuarea detinerii informatiilor.
  6. Securizarea informatiilor dvs.

Luam masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a va asigura informatiile si pentru a le proteja impotriva utilizarii neautorizate sau ilegale si a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv:

  1. Partajarea si furnizarea accesului la datele dvs. in masura minima necesara, sub rezerva restrictiilor de confidentialitate, acolo unde este cazul si in mod anonim, ori de cate ori este posibil;
  2. Folosirea serverelor securizate pentru stocarea informatiilor;
  3. Verificarea identitatii oricarei persoane care solicita accesul la informatii inainte de a le acorda acces la informatii;
  4. Utilizarea standardului Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta orice informatii pe care ni le trimiteti prin intermediul oricaror formulare de pe site-ul nostru web;
  5. Transferam datele dvs. doar prin intermediul unui sistem inchis sau prin transferuri de date criptate.
  6. Transmiterea de informatii catre noi prin e-mail

Transmiterea informatiilor pe internet nu este in intregime sigura si daca ne trimiteti informatii prin intermediul internetului (prin e-mail sau prin orice alta modalitate), faceti acest lucru in intregime pe propriul risc.
Nu putem fi responsabili pentru niciun fel de cheltuieli, pierderi de profit, prejudicii ale reputatiei, daune, datorii sau orice alta forma de pierdere sau de prejudiciu suferita de dvs. ca rezultat al deciziei dvs. de a ne transmite informatii prin astfel de mijloace.

Transferul datelor dvs. in afara Spatiului Economic European

Avand in vedere obiectul de activitate al societatii, pentru a ne respecta obligatiile contractuale pe care ni le asumam fata de dvs., respectiv pentru a va asigura pachetele turistice pe care le contractati, suntem nevoiti sa transferam datele dvs. personale catre partenerii nostri contractuali, unii dintre acestia avand sediul in afara SEE.
Datele dvs. vor fi transferate in afara SEE doar atunci cand achizitionati pachete turistice cu destinatii din afara SEE sau atunci cand operatorii de transport persoane pe care dvs. ii alegeti au sediul in afara SEE.

Garantiile (protectiile) utilizate: Clauze contractuale pentru transferul de date cu caracter personal din Uniunea Europeana catre tari terte – conform articolului 46 alineatul (92) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor.

Cum protejam datele – cum sunt securizate datele dumneavoastra

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice adecvate  împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală. Printre cerintele care se aplica protectiei datelor cu caracter personal si pe care le-am implementat sunt:

  1. Identificarea şi autentificarea utilizatorului. Prin utilizator se înţelege orice persoană care acţionează sub autoritatea noastra in calitate de operator, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a căpăta acces la o bază de date cu caracter personal, trebuie să se identifice. Identificarea se poate face prin introducerea codului de identificare de la tastatură (daca este cazul pot fi si alte metode).
    Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea unitatii.
  2. Tipul de acces. Utilizatorii trebuie să acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor lor de serviciu. Autorizarea pentru această prelucrare de date cu caracter personal este limitată la câţiva utilizatori.
  3. Colectarea datelor. Exista desemnati din partea noastra utilizatori autorizaţi pentru operaţiile de colectare şi introducere de date cu caracter personal într-un sistemul informaţional.
  4. Execuţia copiilor de siguranţă.  Copiile de siguranţă ale bazelor de date cu caracter personal, precum şi ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate se fac la intervalale de timp stabilite.
  5. Computerele şi terminalele de acces sunt instalate în încăperi care se pot incuia si dedicate exclusiv activitatii de agentie de turism.
  6. Fişierele de acces. Orice accesare a bazei de date cu caracter personal este înregistrată într-un fişier de acces (numit log la prelucrările automate) sau într-un registru pentru prelucrările manuale de date cu caracter personal.
  7. Sistemele de telecomunicaţii. Sistemul de telecomunicaţii este contractat cu operatorii autorizati din Romania astfel încât datele cu caracter personal să nu poată fi interceptate sau transmise de oriunde. Prin sistemele de telecomunicaţii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare. Siteul web est gazduit in S.U.A. de un operator agreat si cu reprezentatnta in Romania.
  8. Instruirea personalului. În cadrul cursurilor de pregătire a utilizatorilor operatorul este obligat să facă informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, la cerinţele minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, precum şi cu privire la riscurile pe care le comportă prelucrarea datelor cu caracter personal, în funcţie de specificul activităţii utilizatorului.
  9. Folosirea computerelor. Pentru menţinerea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal (în special împotriva viruşilor informatici) operatorul va lua măsuri care vor consta în:
    a)interzicerea folosirii de către utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
    b)informarea utilizatorilor în privinţa pericolului privind viruşii informatici;
    c)implementarea unor sisteme automate de devirusare şi de securitate a sistemelor informatice;
  10. Imprimarea datelor
    Scoaterea la imprimantă a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizaţi pentru această operaţiune de către operator.
    rin utilizarea de solutii tehnice si organizatorice precum: stocarea de informatii pe servere securizate, criptarea transferurilor de date catre si de la serverele noastre utilizand tehnologia SSL, criptarea operatiunilor de plata pe site folosind tehnologia SSL, permiterea accesului la datele dvs. personale doar cand este necesar, criptarea datelor personale, criptarea e-mailurilor, pseudonimizarea si/sau anonimizarea datelor personale.

Drepturile dumneavoastra asupra datelor personale

Sub rezerva anumitor restrictii, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu datele dvs. pe care le puteti exercita prin transmiterea unei solicitari scrise trimisa catre MITESCO S.R.L. Agentia de turism „Myth Travel” la adresa: Sat Selimbar, Comuna Selimbar, Str. Trandaficului nr. 2, cod postal 557260 unui e-mail catre protectiedate@mythtravel.ro:

  • Sa solicitati acces la informatiile dvs. si informatii referitoare la utilizarea si prelucrarea informatiilor dvs.;
  • Sa solicitati corectarea sau stergerea datelor dvs.;
  • Sa solicitati limitarea utilizarii datelor dvs.;
  • Sa primiti informatiile pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit de un dispozitiv (de exemplu, un fisier CSV) si dreptul de a transfera informatiile respective unui alt controlor de date (inclusiv unui controlor de date terta parte);
  • Sa obiectati asupra procesarii datelor dvs. in anumite scopuri (pentru mai multe informatii, consultati sectiunea de mai jos intitulata “Dreptul dvs. de a obiecta fata de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri”);
  • Sa va retrageti consimtamantul pentru utilizarea datelor dvs. in orice moment in care ne bazam pe consimtamantul dvs. de a utiliza sau de a prelucra aceste informatii. Va rugam sa retineti ca, daca va retrageti consimtamantul, acest lucru nu va afecta legalitatea utilizarii si prelucrarii datelor dvs. pe baza consimtamantului dvs. inainte de momentul la care va retrageti consimtamantul.
    In conformitate cu articolul 77 din Regulamentul general privind protectia datelor, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, in special in statul membru de resedinta, locul de munca sau o presupusa incalcare a protectiei generale a datelor Regulament.

In acest scop, in Romania, autoritatea de supraveghere este: www.dataprotection.ro

Verificarea identitatii dumneavoastra in cazul in care solicitati acces la informatiile personale

In cazul in care solicitati acces la informatiile dvs., suntem obligati prin lege sa folosim toate masurile rezonabile pentru a va verifica identitatea inainte de a face acest lucru.
Aceste masuri sunt concepute pentru a va proteja informatiile si pentru a reduce riscul de frauda de identitate, de furt de identitate sau de acces general neautorizat la informatiile dvs.

Ce drepturi ai asupra datelor tale inregistrate pe site
Dacă ai un cont sau ai lăsat comentarii pe acest sit web, poți cere să primești un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Cum va verificam identitatea

In cazul in care dispunem de informatii adecvate despre dvs. in baza de date, vom incerca sa verificam identitatea dvs. utilizand aceste informatii.
Daca nu este posibil sa va identificam pe baza acestor informatii sau daca nu avem informatii suficiente despre dvs., este posibil sa solicitam copii sau certificate ale unor documente pentru a va putea verifica identitatea inainte de a va putea oferi accesul datele dvs.
Vom putea confirma informatiile exacte de care avem nevoie pentru a va verifica identitatea in circumstantele dvs. specifice daca si cand faceti o astfel de solicitare.

Dreptul dumneavoastra de a obiecta fata de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri

Aveti urmatoarele drepturi in ceea ce priveste datele dvs. pe care le puteti exercita prin solicitare scrisa trimisa catre MITESCO S.R.L. Agentia de turism „Myth Travel” la adresa: Sat Selimbar, Comuna Selimbar, Str. Trandaficului nr. 2, cod postal 557260 unui e-mail catre protectiedate@mythtravel.ro.

  • sa obiectati la utilizarea sau prelucrarea informatiilor de catre noi pentru a indeplini o sarcina in interes public sau in interesul nostru legitim, inclusiv analizarea sau prezicerea comportamentului dvs. pe baza informatiilor dvs.;
  • sa obiectati utilizarea sau prelucrarea datelor dvs. in scopuri de marketing direct (inclusiv orice profil pe care il implicam in legatura cu acest marketing direct).
    De asemenea, va puteti exercita dreptul de a obiecta utilizarii sau procesarii datelor dvs. in scopuri de marketing direct:
  • facand clic pe linkul de dezabonare continut in partea de jos a oricarui e-mail de marketing pe care vi-l trimitem si urmand instructiunile care apar in browserul dvs., dupa ce faceti clic pe linkul respectiv;
  • trimitand un mesaj SMS care contine numai cuvantul “DEZABONARE” ca raspuns la orice comunicare de marketing pe care o trimitem prin mesaj text sau prin accesarea linkului indicat in mesajul SMS primit;
  • trimitand un e-mail catre protectiedate@mythtravel.ro, solicitandu-ne sa nu mai trimitem comunicari de marketing sau prin includerea cuvintelor “DEZABONARE” ;
    Pentru mai multe informatii despre modul in care puteti obiecta la utilizarea datelor colectate prin intermediul modulelor cookie si tehnologiilor similare, consultati politica noastra privind cookie-urile, disponibila aici.

Date personale sensibile

“Date personale sensibile” sunt informatii despre un individ care dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice sau calitatea de membru al unui sindicat, informatiile genetice, informatiile biometrice in scopul identificarii unice a unui individ, informatiile privind sanatatea sau informatiile privind viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.
In situatii specifice, colectam “date personale sensibile” privind sanatatea si date ale minorilor (nume, prenume, varsta, CNP, serie si numar de pasaport).
Datele personale privind sanatatea ne sunt furnizate de utilizatori atunci cand au cerinte speciale cu privire la serviciile de transport sau serviciile de cazare pe cale le achizitioneaza (de exemplu: alergii – solicitarea unui meniu special la hotel, dizabilitati – solicitarea unui hotel cu rampa, etc.)

Datele minorilor le prelucram pentru desfasurarea in conditii optime a serviciilor contractate de catre reprezentantii legali ai minorilor.

Daca, totusi, ne transmiteti din greseala sau in mod intentionat alte informatii personale sensibile, veti fi considerat ca ne-ati dat in mod explicit consimtamantul sa procesam informatiile personale sensibile in conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor. Vom folosi si procesa informatiile dumneavoastra personale cu caracter sensibil in scopul stergerii acestora.

Modificari ale politicii noastre de confidentialitate

Actualizam si modificam periodic politica noastra de confidentialitate.

Modificari minore ale politicii noastre de confidentialitate

In cazul in care efectuam modificari minore ale politicii noastre de confidentialitate, vom actualiza Politica de confidentialitate cu o noua data efectiva mentionata la inceputul acesteia. Prelucrarea informatiilor dumneavoastra va fi guvernata de practicile stabilite in noua versiune a Politicii de confidentialitate de la data efectiva a acesteia.

Modificari majore ale politicii noastre de confidentialitate sau a scopurilor pentru care procesam informatiile dumneavoastra

In cazul in care efectuam modificari majore ale politicii noastre de confidentialitate sau intentionam sa utilizam datele dumneavoastra pentru un scop nou sau pentru un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat initial, va vom notifica prin e-mail (daca este posibil) sau prin publicarea unui anunt pe site-ul nostru web.
Va vom furniza informatiile despre modificarea in cauza si despre scopul si orice alte informatii relevante inainte de a ne utiliza informatiile dumneavoastra pentru noul scop.
Ori de cate ori este necesar, vom obtine consimtamantul dumneavoastra prealabil inainte de a utiliza informatiile dumneavoastra intr-un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat initial.

Confidentialitatea minorilor

Prelucram date ale persoanelor cu varsta sub 18 ani, doar cu acordul reprezentantului legal, pentru desfasurarea in conditii optime a serviciilor contractate de catre reprezentantii legali ai minorilor.

Este posibil sa primim informatii referitoare la persoane care nu au implinit varsta de 18 ani prin fraudarea sau inselaciunea unui tert. Daca suntem instiintati despre acest lucru, de indata ce vom verifica informatiile, atunci cand legea cere acest lucru, vom obtine imediat consimtamantul reprezentantului legal pentru a utiliza aceste informatii sau, daca nu putem obtine acest consimtamant, vom sterge informatiile de pe serverele noastre. Daca doriti sa ne anuntati primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, va rugam sa faceti acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa protectiedate@mythtravel.ro

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel sit web.

Ce proceduri avem la dispoziție pentru încălcarea securității datelor

Conform Articolului 33 din GDPR este obligatoriu ca o organizație cu rol de operator să raporteze autorității sale de supraveghere orice breșă de securitate a datelor personale în termen de 72 de ore de la conștientizarea acesteia. În cazul în care breșa poate avea ca rezultat un risc ridicat pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, indivizii înșiși trebuie să fie contactați „fără întârzieri nejustificate”.
Pentru a nu avea asemenea evenimente noi am luat masurile care se impun, dar daca constatati ca datele dumneavoastra personale au fost compromise in urma interactiunii cu site-ul nostru Internet, oricare din mijloacele de comunicatii electronice cu care ne-ati contactat sau de catre personalul din agentie, va rugam sa ne contactati de urgenta, pentru a putea actiona imediat (in timp real).

Elementele esențiale care trebuie să se regăsească într-o notificare se referă la:

  • natura încălcării datelor cu caracter personal;
  • categoriile și numărul aproximativ al persoanelor implicate;
  • categoriile și numărul aproximativ al înregistrărilor de date cu caracter personal în cauză;
  • descriere a consecințelor probabile ale încălcării datelor cu caracter personal;
  • descriere a măsurilor propuse a fi luate pentru a face față încălcării datelor cu caracter personal, dacă considerati ca este cazul
  • o descriere a măsurilor luate, daca ati luat vreuna, pentru a atenua eventualele efecte adverse (exemple: blocare card bancar, blocare telefon mobil, etc)

Pentru a va informa in cunostinta de cauza asupra acestui subiect, poate fi consultat de pe site-ul la Autoritatii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) poate fi descărcat ”Ghidul privind notificarea încălcărilor de securitate”, un instrument deosebit de util în implementarea condițiilor impuse de GDPR. Tot de pe site-ul Autorității Naționale pot fi accesate și consultate formularele utilizate deja în notificarea breșelor de securitate conform legislației actuale.

Cerințe pentru divulgarea unei afaceri controlată de guvern

S.C. MITESCO S.R.L., Agentia de turism “Myth Travel” identificata la inceputul acestei politici de confidentialitate, este o afacere cu caracter privat in 100%, cu actionari cetateni romani si nu exista cerinte speciale in  prelucrarea datelor cu caracter personal cum ar fi cele aplicabile unei afaceri controlata de guvern. Interactiunea cu oricare din aceste entitati ( afaceri controlate de guvern) se desfasoara in aceleasi conditii ca si cea cu alte entitati de afaceri, persoane fizice sau juridice, de drept privat. Modificarea acestui fapt, daca este cazul, va face obiectul unei notificari prealabile si in mod explicit.