Ungaria

Ungaria

Acțiuni de efectuat - general

Turismul în Ungaria se concentrează asupra peisajelor naturale și a moștenirii sale istoriei bogate. Traversată de apele Dunării, Ungaria dispune de un peisaj variat, incluzând munți de altitudine medie, regiuni clasice precum Lacul Balaton, regiunea viticolă Tokaj și Rezervația Națională Hortobágy, care este una din cele bine păstrate câmpii din Europa. Un rol deosebit în turismul din Ungaria îl reprezintă forma turismului rural, prin care se pun în valoare tradiții multiseculare ale unor regiuni rurale bine conservate.

Budapesta este capitala Ungariei. Este situată pe ambele maluri ale Dunării, care rezultă, că orașul este format din două părți. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda cealaltă treime a orașului.

Deşi Câmpia Maghiară este partea cea mai uscată şi scăldată de soare din ţară, aceasta găzduieşte o mulţime de oraşe cu băi, unde va puteti distra, bălăci şi vindeca. Complexul de băi Hungarospa din Hajdúszoboszló este cel mai mare din Europa; dispune de 40 de bazine cu o suprafaţă de apă de 16,000 m2 şi se întinde pe o arie de 30 de hectare. În timpul verii, ştrandul şi Aquaparkul sunt deosebit de populare, iar parcul acvatic acoperit Aqua-Palace şi băile termale oferă tratamente, relaxare şi distracţie pe tot parcursul anului. Efectele combinate ale apei medicinale, cele 40 de tipuri diferite de terapie şi alţi factori curativi pot duce la recuperarea totală a pacienţilor.
Apa este eficientă şi în tratamentul inflamaţiilor cronice ale pielii, precum eczema şi psoriazisul.
Băile Cetăţii din Gyula, aflate într-un parc de 8,5 hectare, conţin tot ce vă puteţi imagina – un bazin de nataţie modern, bazin pentru copii, centru wellness.
In timp ce vă scufundaţi în apa medicinală maronie, bogată în substanţe minerale cu efecte curative puteţi admira panorama florilor multicolore şi a pomilor seculari din parcul înconjurător.
Băile Gyopárosfürdő se află la 56 de kilometri de oraşul Gyula, într-o rezervaţie naturală. Strandul in aer liber este la fel de apreciat de vizitatori ca si centrul de agrement sau băile termale. Apa medicinală a Băilor Anna din Szeged este alcalină hidrocarbonatată, eficientă în tratarea reumatismului și a afecţiunilor articulaţiilor.
Napfényfürdő Aquapolis Szeged este un adevărat oraş al apelor: 4400 m2 de paradis acvatic, 13 tobogane, bazine pentru copii, bazine de wellness, un centru medical şi spaţii pentru practicarea sporturilor. Pentru mai multă relaxare alegeţi centrul de wellness domol, o zonă specială liniştită, cu jacuzzi, masaje şi saună. Centrul medical vă oferă tratamente reumatologice şi fizioterapie.
Mórahalom oferă încă un adevărat paradis acvatic. Băile Erzsébet au numeroase piscine în aer liber şi acoperite, deschise pe tot parcursul anului, un parc cu 11 tipuri diferite de saune, un centru medical şi de wellness. Apa vindecă afecţiuni ginecologice şi reumatologice.
Puteţi lua o pauză de la agitaţia oraşului pentru a vă relaxa la băile tropicale situate în cea mai verde zonă a oraşului Debrecen. Complexul balnear dispune de trei bazine cu apă medicinală de temperaturi diferite, o piscină de înot, o baie caldă-rece şi camere de aburi într-o sală acoperită cu cupolă.
Şi unde este distracţia în toate acestea? La Parcul Acvatic Mediteranean!
Sub o cupolă masivă de sticlă se află plante tropicale din abundenţă şi un paradis acvatic plin de aventuri, bazine cu valuri şi diferite masaje.

Din păcate, nu există cazare la această destinație în acest moment.

Din păcate, nu există oferte de circuit la această destinație, în acest moment.