Baile Felix, Romania

Baile Felix, Romania

Acțiuni de efectuat - general

            Stațiunea se află în partea de nord-vest a Munților Apuseni, în Câmpia Crișurilor, la poalele dealurilor ce coboară din Munții Pădurea Craiului. Se află la o distanță de 9 km față de Oradea și la 22 km de punctul de frontieră Borș.

Prima atestare despre stațiune datează din anul 1763 și conține notele unui medic privind construirea unui bazin pentru băi. Stațiunea începe să se dezvolte după realizarea primului foraj modern de la izvorul principal în 1885.

Băile Felix beneficiază de un climat blând, continental temperat, confirmat si de temperaturi : media lunii iulie: 21,3°C, iar cea a lunii ianuarie: -2,1°C. Iernile sunt în general blânde, fără geruri puternice, iar vara nu se înregistrează temperaturi la fel de ridicate ca în partea estică sau sudică a țării.

Apele minerale termale au o temperatură cuprinsă între 41-49°C și o mineralizare totală în jur de 1 gram/litru. Din punct de vedere al compoziției chimice, ele sunt bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale.

            Indicațiile terapeutice sunt legate de afecțiuni reumatismale -poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, cervicală, dorsală și lombară, reumatism articular acut, artroze, poliartroze, tendinoze, etc.), afecțiuni posttraumatice fracturi, entorse, luxații, hemipareze, afecțiuni ginecologice, boli metabolice și de nutriție, boli endocrine. Tramentele se fac doar la recomandarea medicului de specialitate.

            Stațiunea are instalații pentru băi cu apă minerală termală în căzi și bazine, cu posibilități de kinetoterapie și elongații subacvale; instalații pentru aplicații calde cu nămol; instalații pentru tratamente ginecologice cu ape minerale termale și cu nămol cald; instalații complexe de electro și hidroterapie; instalații de aerosoli și inhalații; bazine în aer liber cu apă minerală termală, unele cu funcționare permanentă, indiferent de anotimp; săli de gimnastică medicală; masaj medical; saună; cosmetică cu tratamente de estetică facială și corporală, Gerovital și Aslavital.

Atracțiile turistice constau în lacurile artificiale termale din Băile Felix cu lotuși aclimatizați, întâlniți în  Africa si Asia.

            Se pot efectua excursii în:

            Oradea: Muzeul Țării Crișurilor, Catedrala Romano-Catolică (cea mai mare biserică în stil baroc din țară), ruinele Cetății Oradea (construită între anii 1114 și 1131), Catedrala Episcopală Ortodoxă Română, Biserica cu Lună (cu un mecanism unic în Europa, ce indică fazele lunii), Palatul și Pasajul „Vulturul Negru” (monument de arhitectură în stil secession).

            Chișcău: Peștera Urșilor.

           
Stâna de Vale: punct de plecare în excursii în Munții Apuseni; Valea Iadului (cascade: Iadolina, Moara Dracului, lacul de acumulare Leșu).

Țara Romania
Limbi vorbiteRomana, Maghiara
Monede utilizateRON
Hotel International 4*, Baile Felix

Hotel International 4*, Baile Felix

Str. Victoria, Baile Felix, Romania
OFERTA PASTE 2017 Perioada: 14 apr – 17 apr  Camera dubla: 1.115 lei /2 pers/sejur Camera sing Mai multe info
Hotel Mureș 2*

Hotel Mureș 2*

Calea Beiușului nr. 28, Baile Felix, Romania
Hotelul Mures 2* este cautat in primul rand de catre sportivii care doresc o recuperare cat mai rapi Mai multe info
Hotel Nufărul 3*

Hotel Nufărul 3*

Strada Victoria, Baile Felix, Romania
        Hotel Nufarul 3* are baza de tratament comuna cu hotelul Termal – Proceduri balneare s Mai multe info
Hotel Poienița 3*

Hotel Poienița 3*

Calea Beiusului nr. 26, Baile Felix, Romania
    Hotelul Poienita 3* este situat la 500 de metri de centrul statiunii Baile Felix, are baza de tr Mai multe info
Hotel Termal 3*

Hotel Termal 3*

Strada Victoria, Baile Felix, Romania
        Hotel Termal 3* are, incepand cu anul 2013, o zona extinsa pentru relaxare si plaja, oaspeti Mai multe info

Din păcate, nu există oferte de circuit la această destinație, în acest moment.