Vouchere de vacanta

Tichete sau vouchere de vacanta

Ce sunt tichetele sau voucherele de vacanta? Cine beneficiaza de ele, cum se acorda si sub ce forma?
Pentru recuperarea și întreținerea capacității de munca a salariaților, conform legislației în vigoare, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de munca pot acorda bonuri de valoare (vouchere de vacanță).
Voucherele de vacanta sunt bonuri de valoare, asemănătoare cu tichetele de masă, sau sub forma unui card bancar pe suport electronic, cu care cel care primește voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacante in Romania pentru el și familie.
Cadrul legal al voucherelor de vacanta este reprezentat de prevederile Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, precum și de Hotarârea Guvernului nr. 215/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta, modificata de Hotărârea Guvernului nr. 614/2015 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 215/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă, publicată în Monitorul Oficial nr. 591 din 6 august 2015 (M.Of. nr. 591/2015).

Întrucât legislația în vigoare prevede ca voucherul de vacanta poate fi atât pe suport hârtie, cât si pe suport electronic, termenul de “voucher de vacanta” este interpretat ca făcând referire la ambele suporturi. Voucherele de vacanta pe suport electronic sunt bonuri de valoare emise în format electronic, fiind destinate exclusiv achiziționării pachetelor de servicii turistice. Perioada de valabilitate a voucherului de vacanță este de un an de la data emiterii.

De unde poți primi vouchere de vacanta?
Voucherele de vacanta le poți primi de la compania în care lucrezi, dacă ai un contract individual de munca valabil și dacă compania hotărăște să acorde asemenea beneficii salariaților.

Cum poți cumpăra cu vouchere de vacanta de la MYTH TRAVEL?
Oferta se poate solicita de la MYTH TRAVEL (SC Mitesco SRL), prin email, apelând telefonul agenției 0369-430456 sau prin intermediul site-ului, însă, atunci când plătești cu vouchere de vacanță, va trebui să le prezinți personal, cu actul de identitate, în agenție, consultantului de turism MYTH TRAVEL.

Costul serviciilor turistice cumpărate poate fi acoperit integral cu vouchere sau vouchere și o sumă de bani, în RON. Nu este permisă returnarea în bani, către client a diferenței în plus, deci modul efectiv de plată va fi stabilit în agenție.

De ce sa cumperi de la MYTH TRAVEL cu vouchere de vacanta?
Iți punem la dispoziție oferte în hoteluri și pensiuni din Romania sau posibilitatea de creare a unui circuit personalizat prin țară, dacă nu dorești să stai într-un singur loc.
Ai la dispoziție mai multe servicii, dintre care poți alege unul sau mai multe, formând un pachet, pe care să-l achiți integral cu vouchere.
Dacă plătești cu vouchere de vacanță, beneficiezi de prețuri mai bune la majoritatea ofertelor decât dacă ai plăti cu bani și iți asiguri posibilitatea petrecerii unei vacante și după expirarea valabilității voucherelor. De exemplu, poți plăti în noiembrie 2016 cu vouchere care expira în decembrie 2016 o vacanță pe Litoral în vara anului 2017.
Suntem una dintre companiile de turism din Romania care oferă siguranță și calitate, avem capital social de 50 000 RON,  și suntem operatori în turism din anul 2007.

Ce poți să cumperi cu vouchere de vacanta?
– Vacanta pe litoralul romanesc.
– Weekend la munte sau oriunde în țară.
– Câteva zile într-un complex cu servicii de spa – balneoclimaterice.
– O vacanță în Delta Dunării.
– Un circuit cultural în Romania.
In concluzie, poți să cumperi servicii de masă, de transport și alte servicii opționale, conexe cazării (condiția este sa ai minim o noapte de cazare în cadrul pachetului).

De unde poți sa cumperi cu vouchere de vacanta?
Poți plăti cu vouchere de vacanta la Agenția de turism MYTH TRAVEL, Str. Doamna Stanca Nr. 17A, Bloc C, scara A, ap. 4, Șelimbăr, Jud. SIBIU ( Strada Doamna Stanca din Șelimbăr este cea care leagă magazinul Dedeman de pe prelungirea Bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu cu platforma Kaufland, situată la ieșirea din Sibiu spre Brașov, prelungirea Bulevardului Vasile Milea.  Agenția este situata la parterul blocului C, blocul A fiind cel cu farmacia “PERFECT CARE”, aflat pe aceeași alee, la șosea.)

Cum arata un voucher sau tichet de vacanta și care sunt cele acceptate de noi?
Voucherele de vacanță tipărite arată similar unor tichetele de masa, iar cele pe suport electronic, ca un card bancar. Agenția noastră primește tichetele de hârtie. Vor publica imediat ce vom primi și cele electronice, pentru moment acestea nefiind funcționale nici la emitenți.
Unitățile emitente cu care avem noi contract în momentul de față sunt:

 Nume  Suport de hârtie – specimen
Edenred  edt
Cheque Dejeuner Romania  cdt
Sodexo  sodexo

Lista se va actualiza pe parcurs.