Generalități

7 nopti/ 8 zile.
Pret in EURO.
Ziua I. Bun venit in Romania – Transilvania.
Sosire in Cluj Napoca – tur de oras. Ne continuam drumul prin Transilvania pana la Sibiu. Cina si cazare hotel 4*-Sibiu. Timp liber in cetatea Sibiului.
Ziua II. SIBIU – Capitala Culturala Europeana – oras baroc.
Mic dejun.Vizita pietonala a cetatatii Sibiului, vom admira forificatiile , turnurile (Olarilor, Archebuzierilor, Dulgherilor) si bastioanele, Catedrala Evanghelica – stil gotic, catedrala Romano-Catolica – stil baroc, dar si frumoasele case baroc din interiorul ei. Incheiem acest tur cu vizitarea Palatului Bruckenthal – Galeria de Arta Europeana- care adaposteste colectii de pictura, mobilier. Timp liber pentru suveniruri si fotografii. Optional vizita si baie la Ocna Sibiului. Cina si cazare hotel 4* – Sibiu.
Ziua III. Transalpina – peisaje alpine in muntii Carpati.
Mic dejun. Vom parcurge ruta Sibiu -Sebes – Obarsia Lotrului – Ranca – Novaci -Sibiu, admirand vaile, padurile de foioase si conifere, golurile alpine presarate din loc in loc cu stane cu oi. Vizitam statiunea montana Ranca – la altitudine de 1600 m, Pestera Muierii – cu formatiuni calcaroase, colonie de lilieci, ursi de caverna pietrificati. Ne intoarcem la Sibiu de-a lungul vaii Oltului – singurul rau din Romania care taie transversal masivul Carpati. Cazare si cina la hotel 4* – Sibiu.
Ziua IV. O zi in satul romanesc.
Mic dejun. La umbra si racoritoarea padure „Dumbrava”,intr-o plimbare usoara, vom descoperi comorile Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA”. In cadrul muzeului in aer liber sun expuse gospodarii cu atelieriere si instalatii pentru producerea produselor manufacturate. Vei vedea tesatorii, mori hidraulice si de vant, atelier de pielari, case de oier, pescari, ateliere de produs ulei, lumanari, carute si trasuri si altele. Se pot face plimbari cu barca pe lac sau cu trasura prin muzeu.Pranz traditional romanesc la Han, urmat de un spectacol folcloric.Timp liber in Sibiu. Cina si cazare hotel 4* – Sibiu.
Ziua V. Pe urmele lui Dracula – Sighisoara.
Mic dejun. Vizita: Biertan – Complexul arhitectural medieval, patrimoniu UNESCO, degustare de vinuri la crama satului. Sighisoara – turnul cu ceas, sala torturilor, muzeul armelor, scarile acoperite, casa lui Vlad Dracul. Corund- atelier de olari, cumparaturi suveniruri. Sovata – statiune balneara cu lacuri sarate si namol. Borsec- regina apelor minerale, unde va invitam beti si sa apreciati calitatea apelor minerale ce ajung la suprafata din adancul pamantului .Cina si cazare la pensiune 3* in Borsec.
Ziua VI. Comori ascunse ale Carpatilor.
Mic dejun. Vizitam exploatarea de travertin de la Borsec, dupa care ne indreptam spre valea Bistritei pentru o plimbare cu vaporasul pe lacul de acumulare „Izvorul Muntelui”. Trecem muntii prin frumoasele si spectaculoasele chei ale Bicazului sapate in muntele de calcar. Continuam drumul pe langa Lacul Rosu – lac de baraj natural, valea a fost obturata si padurea acoperita de apa, la sprafata apei se mai vad varfuri de brazi. Continuam drumul spre Tg Mures. Cina si cazare hotel 4* in Tg Mures.
Ziua VII. Frumuseti in adancuri- Salina Turda.
Mic dejun. Tur de oras in Tg Mures – piata centrală, numită Piata Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasic si secesionist, cum ar fi Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Turnul Franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primarie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetatii medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. Continuam cu vizita Salinei din Turda -muzeu al mineritului de sare. Acest depozit de sare are aproximativ 13 milioane ani si se intinde pe 45 km², fiind exploatat din timpul romanilor. Cazare si cina hotel 4* Cluj Napoca.
Ziua VIII. Ramas bun Transilvania.
Mic dejun. Transfer la aeroport.

Plecări disponibile

Programul se face la cerere. Pentru turistii romani se reconfigureaza in raport de localitatea de pornire
Programul Transilvania Dracula Land - 8 zile/nopti
- 4 nopti cazare +HB la Sibiu hotel 4*
- 1 noapte cazare +HB la Borsec pensiune 3*
- 1 noapte cazare+HB la Targu Mures/Cluj Napoca
- 1 noapte cazare+HB la Cluj Napoca
- intrari la obiectivele din program
- ghid local obiectivele vizitate
- cazare+masa sofer
- 1 free insotitor grup

Optional - Pranz traditional+spectacol folcloric- 12 euro/pers


Tarif pentru grup 30 pers: 360 euro/pers
Tarif pentru grup 40 pers: 342 euro/pers
Din păcate, nu sunt locuri disponibile in acest circuit în acest moment

Sibiu, Romania

Sibiu, Romania             Oraşul Sibiu, denumit în germană Hermannstadt şi în maghiară Nagyszeben, este un oraș din Transilvania , România, cu o populație de aproximativ 147.000 de locuitori. Situat la circa 215 km nord – vest de București , capitala României, orașul a crescut pe malurile râului Cibin , un afluent al Citiți mai mult