ISRAEL – o alta dimensiune

Sunt multe motive pentru care oamenii sunt atrasi de ISRAEL – istorie, arheologie, religie, sau pur si simplu frumusete. Altii sunt impresionati de contrastul intre antic si modern, intre verdele vegetatiei si desert. Israel este tara cu patru mari: Marea Mediterana, Marea Rosie, Marea Moarta si Marea Galilei.
In Israel poti beneficia de cura balneara in statiunile cu ape termale din Galilea si cu apa sarata intr-o compozitie unica la Marea Moarta – aici se poate face plaja si baie tot timpul anului.
In Israel poti vizita colonii de artisti, muzee si sa descoperi miturile cetatilor Masada, Acre, Herodion, dar si miturile agriculturii moderne dezvoltata in desert. Nu trebuie uitate spendorile din atelierele slefuitorilor de diamante – 90% din diamantele extrase in lume se slefuiesc in Israel.

Pe aceasta  bucata de pamant poti cauta si afla miturile celor trei mari religii: mozaica, crestina si musulmana. Cei care se intorc de pe aceste meleaguri nu pot uita niciodata sunetul colindelor cantate in Biserica Nativitatii si pe Campul Pastorilor din Bethleem. Vor simti la fiecare Boboteaza picaturile apei Iordanului pe crestetul lor. Iar cand vor auzi un susur de izvor isi vor aduce aminte de Nazaret, de izvorul Maicii Domnului. Dar cea mai vie amintire va fi intrarea in Biserica Sfantului Mormat din  Ierusalim.
ISRAELUL face din fiecare vizita ceva unic. In timp ce am scris  acest articol mi-am adus aminte de fiecare grup pe care l-am insotit, de povestile de viata ale oamenilor care m-au insotit. Dar imi amintesc de legaturile pe care le-am format cu oameni minunati din Israel- ghizi, operatori din turism, preoti, artisti.
Veniti cu noi sa descoperiti savoarea unei alte dimensiuni – ISRAEL!

Trebuie să fiți autentificat pentru a posta un comentariu.