Sibiu, Romania

Sibiu, Romania

Acțiuni de efectuat - general

             Oraşul Sibiu, denumit în germană Hermannstadt şi în maghiară Nagyszeben, este un oraș din Transilvania , România, cu o populație de aproximativ 147.000 de locuitori. Situat la circa 215 km nord – vest de București , capitala României, orașul a crescut pe malurile râului Cibin , un afluent al Oltului . Orașul Sibiu este acum capitala județului Sibiu și între 1692 – 1791 și 1849-1865 Sibiul a fost capitala Principatului Transilvaniei . Sibiu este unul dintre cele mai importante centre culturale din România și , în tandem cu orașul Luxemburg , a fost desemnat Capitala europeană a culturii pentru anul 2007 .
Sibiu - Turnul Sfatului
Pornind de la 1950 și până după 1990 , mulți dintre etnicii germani din oraș au emigrat în Germania , dar reputația de a fi german se păstrează și astăzi, de aceea, cei aproximativ două mii de etnici germani, care au mai rămas, sunt foarte apreciați de majoritatea românească, astfel că aceștia l-au votat pe Klaus Johannis, care este din anul 2000 și până în prezent, primarul din Sibiului . Caracteristicile orașului din celebrul roman ” The Reader ” ( Der Vorleser ) și modelul profesorului de drept german și judecător Bernhard Schlink , pe care s-a bazat un film premiat cu Oscar, sunt ale Sibiului .
Sibiu este unul dintre cele mai prospere orașe din România și , de asemenea, primește una dintre cele mai mari rate de investiții străine în țară . Este un important producător de componente auto, componente de mașini , textile , agro – industrie , și componente electrice . Una dintre principalele preocupări ale orașului este atragerea de noi investitori pentru a localiza afacerile lor în Sibiu , și a fost finalizat recent un parc industrial. Orașul cuprinde , de asemenea, cea mai mare bursă de valori din România în afara Bucureștiului , Bursa de la Sibiu . Agenția noastră de turism , ca parte din Asociația de Județeană Turism Sibiu ( AJTS ) propune circuitele în oraș și în zona Sibiului concepute în cadrul asociației sau în cadrul unor programe de anvergură gândite special pentru această zonă.
Astfel:
1. Turul “Muzeul Național Brukenthal”, cuprinzând Palatul Brukenthal cu Galeria de Arta Europeana, Casa Albastra, cu Galeria de Artă Românească, Muzeul de istorie, Muzeul de istorie a Farmaciei, Muzeul de istorie Naturală, Muzeul de vânătoare “August von Spiess”
2.Turul “Centrul Istoric”cuprinzând obiective din Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Podul Minciunilor cum ar fi Casa Albastră, Casa Hecht, Casa Lutsch, Colegiul German “Samuel Brukenthal” și altele.
3.Vizită în “Turnul Sfatului”, prilej de a vedea panorama orașului, cu toată incinta orașului istoric, dar și o splendidă priveliște spre noile cartiere sau spre Munții Făgăraș și Cindrel.
4. Traseul “Zidurilor de fortificații”, pentru a vedea turnurile breslelor şi a intra în peisajul medieval. Se vor vedea într-o plimbare pietonala: Turnul Sfatului, Turnul de Poarta, Pasajul Scărilor, Turnul Scării Aurarilor, Turnul pulberăriei și al Pielarilor, Bastionul Soldisch și Haller, Turnul Dulgherilor, Olarilor si Archebuzierilor, Turnul Gros, toate unite de zidul de apărare al cetății.
5. Traseul ecumenic, în care va propunem un pelerinaj spiritual la toate așezămintele cultelor religioase, care, în ciuda adversităților de tot felul, s-au dezvoltat la Sibiu într-o relativă pace și înțelegere reciprocă. Vizitam biserica Sf. Johannis, Catedrala Ortodoxă, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică, Biserica Catolică, Biserica Ursulinelor, Biserica Franciscană, Sinagoga, Capela Sf. Cruce, Biserica Azilului, Biserica Dintre Brazi, Biserica Din Groapă.
6. Complexul National Muzeal “Astra” , complex ce reunește Muzeul Civilizației Populare Tradiționale “Astra”, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder”, Muzeul “Emil Sigerus”, muzeu al patrimoniului cultural material și imaterial aparținând minorităților etnice din Transilvania și Muzeul Civilitaţiei Transilvane “Astra”, muzeu în aer liber, interdisciplinar si multietnic, singular în Europa prin multitudinea exponatelor si concepția moderna “museum vivum”.
7. Traseul Verde, în care va propunem o plimbare prin natura generoasa din centrul Sibiului, pana ce aceasta se pierde spre poalele munților Cibinului, prin Parcul “Astra”, Parcul “Sub Arini”, Pădurea Dumbrava și Gradina Zoologică.

Ne-am bucura să petreceți mai multe zile în orașul nostru, să faceți relaxat fiecare traseu. Dacă totuși nu va permiteți decât câteva zile, chiar câteva ore, echipa noastră va poate face un traseu potrivit nevoilor dumneavoastră, combinând cele mai interesante obiective în mod profesionist. Vă așteptăm să comandați !

Țara Romania

Info Sport & natura

Orașul și împrejurimile sale sunt remarcabile în ceea ce privește turismul, care, pe o rază de 60 km oferă : tratament spa la băile de la Ocna Sibiului, excursii atractive în orașul medieval istoric , turism rural într-o zonă nu numai frumoasă, dar și plină de valențe folclorice nealterate la Sadu , Rășinari , Sibiel, Săliște și nu numai, turism montan în stațiunea de schi Păltiniș . Oraşul administrează stațiunea de schi Păltiniș .

Imagine Sport  & natura

Info distractie

După o zi plină de experienţe, cu siguranţă meritaţi o seară relaxantă alături de cei dragi. Ce spuneţi de un film bun, o piesă de teatru (spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca sunt şi în limba germană), un spectacol de balet sau un concert de muzică clasică?

Dacă doriţi să vă distraţi alături de prieteni într-o atmosferă plăcută, vă recomandăm terasele şi cafenelele, cluburile cu muzică live din centrul istoric al Sibiului. Cafeaua, ceaiul, berea vor fi mult mai savuroase seara, la apus, pe acorduri fine de pian. Vara, la terase, puteţi fi surprinşi de diverse evenimente culturale stradale, personaje fantastice, conţi şi contese, trubaduri, muzicanţi şi dansatori.

Dacă sunteţi turişti sau sibieni şi căutaţi o carte anume, o hartă sau un ghid turistic, vizitaţi librăriile-cafenea din centrul istoric al Sibiului. Pe lângă informaţiile dorite veţi fi primiţi într-o atmosferă caldă cu aromă de ceai.

Imagine distractie

Cultura & istorie

Fost centru al sașilor din Transilvania , orașul vechi din Sibiu a fost clasat ca "optulea loc mai idilic din Europa de a trăi " de clasamentul revistei Forbes. Prima mențiune oficială se referă la zona Sibiu a ajuns la 1191 , când papa Celestin al III-lea a confirmat existența uneia preposituri libere a coloniștilor germani din Transilvania, prepositură cu sediul în Sibiu, numit Cibinium la acel moment.

În secolul al 14-lea era deja un important centru comercial . Anul 1376, găseşte meșteșugarii împărțiți în 19 bresle. Sibiul a devenit cel mai important oraș etnic german dintre cele șapte orașe care au dat Transilvaniei numele german de "Siebenbürgen" ( ceea ce înseamnă literalmente șapte orașe ) și aici era acasă Universitas Saxorum , uniunea germanilor din Transilvania .

În secolul al 17-lea, se atribuia Sibiului calitatea de a fi punctul terminus al rutelor poștale spre răsărit ale imperiului. In timpul secolelor 18 si 19 , oraşul a devenit al doilea și mai târziu, primul şi cel mai important centru al etnicilor români din Transilvania.
Prima bancă cu capital românesc a avut sediul central aici (Banca Albina ) , așa cum a făcut şi ASTRA (Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român). După ce Bisericii Ortodoxe Române i-a fost acordat statutul de biserică oficială în Imperiul Habsburgic, începând cu anii 1860 , Sibiul a devenit sediul Mitropoliei , iar orașul este în continuare considerat ca fiind al treilea cel mai important centru al Bisericii Ortodoxe Române .

Între revoluția maghiară din 1848 și 1867 ( anul Ausgleich ) , Sibiu a fost locul de întâlnire al Dietei Transilvaniei , care a luat forma sa cea mai reprezentativă după ce Imperiul a fost de acord să extindă drepturile de vot în regiune .

După Primul Război Mondial , când Austro-Ungaria a fost dizolvată , Transilvania şi Sibiul au devenit parte din România. Majoritatea populației era încă de etnie germană ( până în 1941 ) și numărat o mare comunitate românească, precum și un mic grup maghiar .

Cultura & istorie
Continental Forum 4*, Sibiu

Continental Forum 4*, Sibiu

Piata Unirii, nr. 10, cod 550173, Sibiu, Sibiu, Romania
Hotelul Continental Forum din Sibiu, gazduit de o cladire monument istoric ce dateaza din anul 1912, Mai multe info
Golden Tulip Ana Tower 4*, Sibiu

Golden Tulip Ana Tower 4*, Sibiu

Strada Școala de Înot 2, Sibiu 550005, tel. 0269 234 000, Sibiu, Romania
Situat în inima Sibiului, hotelul Golden Tulip Ana Tower Sibiu vă oferă confort şi servicii la cele Mai multe info
Hotel Ibis Centru 3*, Sibiu Hermannstadt

Hotel Ibis Centru 3*, Sibiu Hermannstadt

Calea Dumbravii nr 2-4, Sibiu , Sibiu, Romania
       Este amplasat in centru vechi al orasului, la numai cateva minute de mers pe jos de cele mai Mai multe info
Imparatul Romanilor 3*, Sibiu

Imparatul Romanilor 3*, Sibiu

Sibiu, Romania9 / 10
“Imparatul Romanilor” este o retea de hoteluri situate in cele mai reprezentative locatii din tara: Mai multe info
Parc 3*, Sibiu, Romania

Parc 3*, Sibiu, Romania

Strada Școala de Înot, Sibiu, România, Sibiu, Romania9 / 10
Hotel Parc 3* – o invitatie deschisa catre natura, confort si calitate! Situat in proximitatea zonei Mai multe info
Sibiu - turul centrului istoric

Sibiu - turul centrului istoric

Sibiu, Romania
Programul este de circa 6 ore, iar pretul este in RON si acopera inclusiv costul materialului imprim Mai multe info
Sibiu Classic Tour

Sibiu Classic Tour

Sibiu, Romania
Sibiu Classic Tour: 2 ½ – 3 h, de la 6,5 RON / persoana. Pentru mai bine de 2 ore ne vom « aventura Mai multe info
Sibiu President Tour

Sibiu President Tour

Sibiu, Romania
Sibiu President Tour: 2h -2 ½ h – de la 9 RON / persoana. Stiaţi că în noiembrie 2014 Sibiul a dat R Mai multe info
Sibiul copiilor

Sibiul copiilor

Sibiu, Romania
Sibiul copiilor: 1 ½ – 2h. Pret: de la  6,5 RON/ persoana O incursiune specială în Sibiul poveştilor Mai multe info
TRANSILVANIA - Dracula Land 4*

TRANSILVANIA - Dracula Land 4*

Sibiu, Romania
7 nopti/ 8 zile. Pret in EURO. Ziua I. Bun venit in Romania – Transilvania. Sosire in Cluj Napoca – Mai multe info
TRANSILVANIA BAROC 4*

TRANSILVANIA BAROC 4*

Sibiu, Romania
4 nopti/ 5 zile. Pret in EUR. Ziua I. Cluj Napoca – Turda – Alba Iulia – Sibiu . Sosire in Cluj Napo Mai multe info